Petre Roman și-ar putea relua mandatul de deputat

Redactor:
Gabriel Pecheanu
Petre Roman și-ar putea relua mandatul de deputat
Petre Roman ar putea să redevină deputat, după ce membrii Comisiei juridice a Camerei Deputaților au ajuns la concluzia că raportul ANI în baza căruia i-a fost revocat mandatul nu era definitiv, Roman acuzându-l pe fostul președinte al Camerei, Valeriu Zgonea, de abuz.

Comisia juridică va trimite un punct de vedere Biroului Permanent al Camerei Deputaților, în vederea unei decizii.

„Raportul de data trecută a stabilit (Comisia juridică – n.r.) că domnului Petre Roman nu i-a încetat mandatul în condițiile legale. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a cerut ajutorul ANI și a obținut o adresă din care practic se confirmă ceea ce a spus Comisia juridică și anume faptul că raportul ANI nu este definitiv pentru că se judecă. (…) ANI spune că raportul de evaluare nu va produce efecte, în sensul în care nu va atrage sancțiuni legale până la rămânerea lui definitivă. În cazul domnului Petre Roman raportul de evaluare emis în sarcina domniei sale a fost contestat la Curtea de Apel, zice ANI, iar aceasta s-a pronunțat prin sentința 1.390/2016″, a declarat deputatul PSD Eugen Nicolicea, membru al Comisiei juridice.

El a apreciat că încetarea mandatului nu se putea face decât în cazul în care raportul ANI era definitiv.

„Pe cale de consecință s-a propus ca Comisia juridică să își păstreze punctul de vedere cu privire la raportul întocmit data trecută și să propună Camerei Deputaților să ia act de cele menționate în raport, să revoce hotărârea Camerei nr. 7 de vacantare a locului de deputat deținut de Petre Roman”, a adăugat Nicolicea, care a precizat că nu au fost organizate alegeri pentru ocuparea postului deținut de Petre Roman.

„Se va face un anunț (în plen -n.r.), urmând votul dacă mai vrem să îl dăm sau nu, dar important este să se anunțe că domnului Petre Roman nu i-a încetat mandatul în mod legal”, a explicat Nicolicea.

Petre Roman, prezent la ședința Comisiei juridice, a spus că fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a comis un abuz prin vacantarea postului său de deputat.

„În momentul în care domnul Zgonea a făcut acea prezentare în Camera Deputaților eu eram în posesia unei înștiințări de la grefa Curții de Apel care spunea că s-a depus contestația. Dacă domnul Zgonea avea răbdare câteva zile să intre pe rol (contestația – n.r.), exact în 18 zile ea a intrat pe rol. Atâta mai trebuia să aștepte Zgonea – 18 zile pentru ca să constate că raportul de evaluare este contestat și nu e definitiv. (…) Din acest motiv eu am considerat că domnul Zgonea a comis un abuz”, a spus Roman.

Pe 3 mai, fostul deputat PNL Petre Roman a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputaților să ia act de reluarea mandatului său, după ce Curtea de Apel București a decis anularea raportului ANI privind incompatibilitatea sa, însă cererea va fi arhivată în condițiile în care hotărârea CAB nu este definitivă.

Roman invocă sentința dată de Curtea de Apel București, la data de 22.04.2016, prin care instanța a admis contestația sa și a anulat raportul de evaluare emis de ANI.

Curtea de Apel București a decis anularea raportului Agenției Naționale de Intergritate (ANI), potrivit căruia Petre Roman s-ar fi aflat în incompatibilitate, din data de 20 decembrie 2012, întrucât deținea, simultan, funcția de deputat și calitatea de persoană fizică autorizată – Roman V. Petre Persoană Fizică Autorizată.

Hotărârea Curții de Apel poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

 

BOMBĂ! I-a oferit 500 de euro pentru o oră de amor. Este soţie de fotbalist...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
Fabuloasă vizită a lui Michael Jackson, din 1999, la echipa patronată de fostul „socru” al...
Restricţii pe litoral de 1 Mai. Până la ce oră vor avea voie turiştii să...
Ucraina cere sprijinul NATO contra Rusiei. Kievul evocă angajamentul summitului de la Bucureşti
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea...
Brigitte, șocată de ce a aflat! Sara i-a spus ce face Florin Pastramă în lipsa...
Femeia pe care ELENA Ceaușescu o voia MOARTĂ cu orice chip. „Trebuie să mă SCĂPAȚI...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Datele care pun Dacia pe gânduri: cum se descurcă Ford pe piața din România
Mesajul uluitor lăsat de un bărbat pe un site pentru adulți după ce și-a găsit...
Cozmin Gușă, în această seară, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”: „Adrian Năstase m-a...
Reacțiile adverse după vaccinare înseamnă că dezvolți mai mulți anticorpi. Ce se întâmplă cu cei...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care majoritatea românilor îl mănâncă în...
Inchide