Petre Roman și-ar putea relua mandatul de deputat

Petre Roman și-ar putea relua mandatul de deputat
Publicat: 22/06/2016, 17:15
Actualizat: 05/06/2018, 17:23

Comisia juridică va trimite un punct de vedere Biroului Permanent al Camerei Deputaților, în vederea unei decizii.

„Raportul de data trecută a stabilit (Comisia juridică – n.r.) că domnului Petre Roman nu i-a încetat mandatul în condițiile legale. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a cerut ajutorul ANI și a obținut o adresă din care practic se confirmă ceea ce a spus Comisia juridică și anume faptul că raportul ANI nu este definitiv pentru că se judecă. (…) ANI spune că raportul de evaluare nu va produce efecte, în sensul în care nu va atrage sancțiuni legale până la rămânerea lui definitivă. În cazul domnului Petre Roman raportul de evaluare emis în sarcina domniei sale a fost contestat la Curtea de Apel, zice ANI, iar aceasta s-a pronunțat prin sentința 1.390/2016″, a declarat deputatul PSD Eugen Nicolicea, membru al Comisiei juridice.

El a apreciat că încetarea mandatului nu se putea face decât în cazul în care raportul ANI era definitiv.

„Pe cale de consecință s-a propus ca Comisia juridică să își păstreze punctul de vedere cu privire la raportul întocmit data trecută și să propună Camerei Deputaților să ia act de cele menționate în raport, să revoce hotărârea Camerei nr. 7 de vacantare a locului de deputat deținut de Petre Roman”, a adăugat Nicolicea, care a precizat că nu au fost organizate alegeri pentru ocuparea postului deținut de Petre Roman.

„Se va face un anunț (în plen -n.r.), urmând votul dacă mai vrem să îl dăm sau nu, dar important este să se anunțe că domnului Petre Roman nu i-a încetat mandatul în mod legal”, a explicat Nicolicea.

Petre Roman, prezent la ședința Comisiei juridice, a spus că fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a comis un abuz prin vacantarea postului său de deputat.

„În momentul în care domnul Zgonea a făcut acea prezentare în Camera Deputaților eu eram în posesia unei înștiințări de la grefa Curții de Apel care spunea că s-a depus contestația. Dacă domnul Zgonea avea răbdare câteva zile să intre pe rol (contestația – n.r.), exact în 18 zile ea a intrat pe rol. Atâta mai trebuia să aștepte Zgonea – 18 zile pentru ca să constate că raportul de evaluare este contestat și nu e definitiv. (…) Din acest motiv eu am considerat că domnul Zgonea a comis un abuz”, a spus Roman.

Pe 3 mai, fostul deputat PNL Petre Roman a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputaților să ia act de reluarea mandatului său, după ce Curtea de Apel București a decis anularea raportului ANI privind incompatibilitatea sa, însă cererea va fi arhivată în condițiile în care hotărârea CAB nu este definitivă.

Roman invocă sentința dată de Curtea de Apel București, la data de 22.04.2016, prin care instanța a admis contestația sa și a anulat raportul de evaluare emis de ANI.

Curtea de Apel București a decis anularea raportului Agenției Naționale de Intergritate (ANI), potrivit căruia Petre Roman s-ar fi aflat în incompatibilitate, din data de 20 decembrie 2012, întrucât deținea, simultan, funcția de deputat și calitatea de persoană fizică autorizată – Roman V. Petre Persoană Fizică Autorizată.

Hotărârea Curții de Apel poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
Cum fac amor Mihai și Elwira Petre, de fapt: 'Partea inferioară a corpului meu a...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Istoria necenzurată a cântecului care a înmuiat inima dictatorului Nicolae Ceauşescu. „Treceţi, batalioane române, Carpaţii”,...
Misterul simbolului pe care tot mai mulţi români îl au pe maşini
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Ţara care suspendă vaccinarea cu serul Johnson & Johnson, în urma decesului unei tinere
EXCLUSIV. Vedete din România pe care vântul le-a lăsat în... posteriorul gol! La propriu!
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
ALERTĂ în România! Primul SUSPECT de Covid-19 cu varianta OMICRON
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Mesaje de Ziua Naţională a României: Citate pentru 1 Decembrie 2021. La mulţi ani, români!
Șoc în România! S-a aflat ce a făcut Klaus Iohannis chiar pe 1 Decembrie. Toată...
ALERTĂ! Trei suspecți de Omicron în România. Probele au fost prelevate în urmă cu scurt...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...