Pleșoianu, la Congresul PSD: Sentința de condamnare a lui Liviu Dragnea nu a fost dată întâmplător la o zi după alegeri / Darius Vâlcov a fost pus sub control judiciar pentru că a publicat un protocol secret

Pleșoianu, la Congresul PSD: Sentința de condamnare a lui Liviu Dragnea nu a fost dată întâmplător la o zi după alegeri / Darius Vâlcov a fost pus sub control judiciar pentru că a publicat un protocol secret
Publicat: 29/06/2019, 13:57

„Aud un refren care mi se pare perdant și periculos. Să fim uniți întru tăcere, silenționzitate, să tăcem ca să nu vină monștri cei răi. La precedentul Congres eram undeva la mijlocul sălii. Întâmplarea făcea să fiu în zona camerelor de televiziune. Când lumea s-a ridicat și l-a aplaudat pe Liviu Dragnea, pentru că văd că nimeni nu îi folosește numele azi, în acel moment am stat jos. Știți de ce? Pentru că la acel moment am considerat că nu e cazul ca unii candidați să nu poată să vorbească. A fost cazul lui Codrin, doamnei Cati Andronescu. Acum aleg să nu tac”, a afirmat Liviu Pleșoianu, sâmbătă la Congresul PSD.

Socia-democratul a precizat că este oribil că sentința în cazul lui Liviu Dragnea a venit la o zi după alegerile europarlamentare, din 26 mai.

„Sentința de condamnare a lui Liviu Dragnea, despre care trebuie să vorbim, să nu ne facem că nu a existat, nu a fost în niciun caz întâmplător fixată la o zi după alegeri. Sper că ne e clar tuturor acest lucru. Faptul că a fost fixată la o zi după alegeri a însemnat miză electorală, ceea ce este oribil și trofeu electoral, ceea ce e de două ori oribil”, a conchis Pleșoianu.

Pe 27 mai, fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani și 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Pe 26 mai au avut loc alegerile europarlamentare.

Pleșoianu: Darius Vâlcov a fost pus sub control judiciar pentru că a publicat un protocol secret

Liviu Pleșoianu, candidat la șefia PSD, a declarat că Darius Vâlcov este urmărit penal și a fost, în primă fază, pus sub control judiciar pentru că și-a permis să publice pe Facebook protocolul secret din 2016 între SRI și Parchetul General, chiar dacă CCR a decis că protocoalele sunt ilegale.

„O să aleg să nu tac și să vorbesc despre un om cu care nu am nici un fel de legătură, nici măcar numărul lui de telefon nu îl am, Darius Vâlcov. Darius Vâlcov a primit în primă fază control judiciar și pentru 60 de zile i se interzicea să părăsească Slatina, este urmărit penal în acest moment în care noi vorbim aici pentru că și-a permis să publice pe contul său de Facebook protocolul secret din 2016 dintre SRI și Parchetul General. Cei care au semnat protocoalele și din 2009 și din 2016 toate protocoalele, unele dintre ele desecretizate, multe nu, autorii acestor protocoale sunt bine merci”, a afirmat Liviu Pleșoianu, sâmbătă, la Congresul PSD.

Deputatul PSD a precizat că Darius Vâlcov este urmărit de „acel sistem nenorocit” despre care a vorbit în discursul său de la mitingul PSD privind statul paralel.

„Darius Vâlcov deși CCR a spus că acest protocol, că acele protocoale sunt ilegale, sunt neconstituționale este urmărit de acel sistem nenorocit despre care eu am vorbit pe scena mitingului împotriva statului paralele, pentru că eu nu uit că în spatele meu era un ecran mare cât acesta pe care scria >, în fața mea era un pupitru ca acesta pe care scria > și nu o să ajung acum să vă spun că nu îmi e foarte clar dacă el există sau nu”, a conchis Pleșoianu.

Pe 21 iunie, magistrații Curții de Apel București au admis contestația lui Darius Vâlcov și au revocat măsura controlului judiciar dispus de DIICOT în dosarul deschis după ce acesta a publicat pe Facebook protocolul SRI-Parchetul General. Decizia este definitivă.

Contestația lui Vâlcov vine după ce procurorii DIICOT au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și l-au pus sub control judiciar, în urmă cu câteva zile, pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea națională, după ce a publicat pe Facebook protocolul secret SRI-PÎCCJ.

Astfel, prin decizia instanței, Vâlcov va putea merge în Elveția, așa cum a precizat apărătorul său, pentru a-și duce fiica în tabără. Avocatul său a spus, la Curtea de Apel București, întrebat de jurnaliști dacă Vâlcov s-ar întoarce în țară, că în cazul clientului său nu e vorba de o plecare „gen Bica, Udrea, Mazăre”.

Foto: Mediafax Foto

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu