PMP: Dezvoltarea locală nu trebuie să aibă culoare politică

PMP: Dezvoltarea locală nu trebuie să aibă culoare politică
Sursa foto: Facebook/Cristian Diaconescu
Publicat: 07/10/2021, 12:16

Fondul de Rezervă al Guvernului pare a fi un cadou prețios doar pentru primarii PNL și PSD. Guvernul a deblocat deja 1 miliard de lei din Fondul de Rezervă al Guvernului , cei mai mulți bani reprezentând  răsplata pentru edilii liberali care i-au dat votul lui Florin Cîțu, la alegerile de partid, potrivit PMP.

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, acuză  direcționarea  politică a banilor  pentru  investiții, ceea ce este ilegal și neconstituțional. Domnul Diaconescu atrage atenția că acordarea acestor fonduri  guvernamentale nu țin cont, din păcate,  de nevoile UAT-urilor, iar criteriile aplicate sunt  arbitrare și discreționare.

Astfel, din 47 localități cu primari PMP, doar 19 au primit finanțare prin Fondul de Rezervă al Guvernului. Un exemplu concludent, în acest sens, este comuna Ceanu Mare din județul Cluj, avându-l ca primar pe Virgil Păcurar (PMP),  care a primit doar 50.000 de lei, deși nevoile urgente ale comunității erau de 2 milioane de lei. Localitatea Ceanu Mare are 13 sate, 4 școli, 4 dispensare, mulți km de drum comunal și toate au nevoie de renovare și modernizare.

Un alt caz de primar PMP, care pare să fi fost pedepsit pentru coloratura sa politică este în localitatea Sânpetru de Cîmpie (județul Mureș), unde, deși edilul nostru a solicitat finanțare pentru lucrări publice, în interesul cetățenilor, nu a primit niciun ban pentru dezvoltare locală.

Comunele și orașele României nu au culoare politică și au nevoi  urgente de modernizare.  Ține de respectul pentru români felul în care un Guvern înțelege să aloce aceste fonduri.