PMP, nemulțumit de decizia Senatului privind majorarea indemnizațiilor demnitarilor: „Nu există criză pentru PSD şi PNL, ci doar pentru români!”

PMP, nemulțumit de decizia Senatului privind majorarea indemnizațiilor demnitarilor: „Nu există criză pentru PSD şi PNL, ci doar pentru români!”
Sursa foto: Facebook/Ionut Simionca
Publicat: 22/09/2022, 14:08

Secretarul general al Partidului Mișcarea Populară (PMP), Ionuț Simionca, a criticat joi decizia Senatului referitoare la majorarea indemnizațiilor acordate demnitarilor.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Simionca critică actuala coaliție de guvernare, despre care spune că a votat extrem de rapid această măsură, dar, în același timp, „se ceartă public de câteva luni” în legătură cu majorarea pensiilor.

„Criză? Nu există criză pentru PSD şi PNL, ci doar pentru români! Pentru majorarea pensiilor, PSD şi PNL se ceartă public de câteva luni. Pentru majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, consensul a fost instant şi unanim, aşa cum arată votul de ieri de la Senat.

În timp ce pensionarii aşteaptă în faţa televizorului să vadă la ce procente se înţeleg PSD cu PNL, armonie politică – fără excepţie – a existat pentru majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, majorarea salariilor bugetarilor şi continuarea angajărilor în sistemul public”, transmite Ionuț Simionca.

PMP: Guvernul și Parlamentul să explice cum de pentru populație abia au găsit câteva măsuri

Mai mult, secretarul general al PMP spune că membrii Parlamentului și Guvernului ar trebui să explice de ce pentru populație nu se găsesc măsuri eficiente în contextul actualei crize politice, dar majorarea indemnizațiilor oamenilor politici se face atât de ușor.

„PMP le cere membrilor Guvernului şi Parlamentului să iasă printre români, să le explice faţă în faţă, cum pentru populaţie nu s-au găsit decât măsuri de compensare cu 25 bani la litru de combustibil, vouchere de 4 lei pe zi, majorări ale pensiilor care nu acoperă decât jumătate din inflaţie şi plafonarea preţurilor la energie doar în anumite condiţii.

«Domnilor» guvernanţi, ne-a ajuns cuţitul la os! Cu ce ajutaţi românii care, în plină iarnă, vor sta în frig pentru că nu îşi vor permite plata facturilor? Din birourile de la Parlament şi de la Guvern cum se simte criza?”, mai scrie Simionca.

Senatul a aprobat un amendament care prevede majorarea indemnizațiilor demnitarilor. Amendamentul a fost formulat de senatorii UDMR Turos Lorand și Fejer Laszlo Odon.