PNL a depus o moțiune împotriva lui Gabriel Oprea. Vicepremierul i-a convocat într-o ședință de urgență pe parlamentarii UNPR

PNL a depus o moțiune împotriva lui Gabriel Oprea. Vicepremierul i-a convocat într-o ședință de urgență pe parlamentarii UNPR
Publicat: 27/10/2015, 11:53

PNL a depus, marți, la Senat, moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea, textul cu titlul „Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganță, abuz și dispreț în desfășurarea funcției publice” fiind semnat de 49 de senatori liberali și neafiliați.

„În numele grupului PNL și al câtorva senatori neafiliați, doresc să vă înmânez în mod oficial moțiunea simplă cu denumirea >”, a declarat viceliderul grupului senatorial al PNL, Octavian Motoc, în plenul Senatului.

Senatorul PNL a afirmat că gestul politic al liberalilor vine ca urmare a atenției deosebite pe care opinia publică o are față de „abuzurile grosolane, în formă continuată” făcute de ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

„Acest gest politic al grupului parlamentar al PNL este făcut astăzi ca urmare a atenției deosebite pe care opinia publică o are față de abuzuri grosolane, în forme continuate, pe care acest înalt demnitar al statului român le face în ultima vreme și, ați văzut, culminând cu decesul unui polițist aflat în coloana sa oficială, în opinia noastră, într-un mod ilegal”, a mai spus viceliderul grupului senatorial al PNL, Octavian Motoc.

Potrivit vicepreședintelui social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, data la care va fi dezbătută moțiunea simplă depusă de liberali și supusă votului senatorilor se va stabili de către președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Întâlnire de urgență a UNPR

Gabriel Oprea i-a convocat în această dimineață într-o ședință de urgență pe parlamentarii UNPR. Întâlnirea vine după ce cu o zi înainte președintele Iohannis i-a cerut demisia vicepremierului, iar acesta a refuzat să și-o dea.

„O demisie la acest nivel de responsabilitate și, implicit, asumarea unei vinovății care nu există, nu pot fi nici monede de schimb politic și nici artificii mediatice. Într-un stat de drept, respectarea legii este mai importantă decât jocurile politice sau de imagine, iar eu voi respecta legea de fiecare dată. Așadar, în ceea ce mă privește, lucrurile sunt clare: nu sunt vinovat și, prin urmare, voi continua activitatea în cadrul Guvernului”, a precizat Oprea, printr-un comunicat de presă. .

„Sfatul transmis de președintele Klaus Iohannis poate fi pus în contextul opțiunilor exprimate frecvent de domnia sa în ceea ce privește culoarea politică a Guvernului”, a mai comentat vicepremierul, adăugând în final că l-a informat pe șeful statului „cu privire la atitudinea mea, consecventă, de a asigura stabilitatea politică a guvernului din care fac parte, de a-mi păstracuvântul dat”

Înainte de răspunsul oficial al vicepremierului, Victor Ponta a fost cel care a anunțat că acesta nu va demisiona. „Cum vi s-ar părea dacă l-aș chema pe domnul Mihalache și l-aș sfătui să-și dea demisia? Probabil domnul Mihalache ar spune ce i-a spus domnul Oprea președintelui: vă mulțumesc de sfat, dar nu-mi dau demisia”, a spus premierul într-o emisiune televizată.

Intervenția publică a lui Klaus Iohannisa venit după ce în cursul dimineții de luni Gabriel Oprea a ieșit public pentru a da lămuriri așa cum șeful statului îi ceruse cu o zi înainte. Vicepremierul nu a scos un cuvânt despre vreo eventuală demisie, ci a spus că a aflat despre accidentul în care a murit polițistul care-i deschidea coloana oficială abia după ce coloana a depășit locul tragediei și că a ales să fie alături de familia polițistului și să nu cedeze „tentației de oferi explicații care să mă disculpe”. „Speculațiile că aș fi utilizat ilegal dispozitivul de însoțire în trafic sunt complet nefondate”, a spus el, fără a preciza care au fost condițiile deosebite care i-ar fi permis, conform legii, să aibă coloană oficială.

Întrebările la care Gabriel Oprea nu a răspuns:

1. Ce nevoie avea de coloană oficială și cum justifică urgența deplasării sale pentru a se putea încadra în prevederile legii care spune că de coloană oficială beneficiază demnitari printre care el nu se numără?

2. De ce s-a ținut ascuns timp de două zile de către Poliție că agentul Bogdan Gigină făcea parte din coloana oficială?

3. De unde venea și unde se ducea, astfel încât era necesară coloana oficială?

4. De ce Poliția și Ministerul de Interne nu au transmis procurorilor care anchetează cazul decât o parte din documente, lipsind tocmai cele referitoare la coloana oficială din care făcea parte polițistul Bogdan Gigină?

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Supărat că i-au prins mama drogată la volan, un tânăr a vrut să se răzbune...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Jennifer Lopez și Ben Affleck în pragul divorțului? Actorul s-ar fi mutat deja din vila...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Doliu național! S-a stins marele ANTRENOR al României. Legendă a sportului mondial
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
(P) 8 Sfaturi pentru achiziţionarea primului tău apartament
×