PNL a sesizat BEC cu privire la activitățile de campanie ale PSD

PNL a sesizat BEC cu privire la activitățile de campanie ale PSD
PNL a depus, luni, o sesizare la BEC, în care acuză PSD de practici nelegale în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX. Liberalii susțin că PSD distribuie broșuri cu informații false despre PNL și despre Klaus Iohannis.

„Politrucii din PSD sunt dispuși să facă orice pentru a obține voturi pentru candidatul lor, Viorica Dăncilă, inclusiv să încalce legea! Singura strategie electorală a PSD este manipularea! Manipulare prin minciuni și dezinformări, manipulare constantă prin Fake News-uri!
Acest mod josnic, imoral și ilegal de a face campanie ne demonstrează încă o dată că pentru acești oameni legea reprezintă doar un obstacol pe care pot să-l ocolească oricând doresc! PNL condamnă ferm astfel de practici, mai ales atunci când sunt folosite, așa cum face PSD, împotriva românilor! Prin urmare, PNL a sesizat Biroul Electoral Central cu privire la practicile nelegale adoptate de PSD în această campanie! PNL a solicitat BEC să oblige de urgență PSD la îndepărtarea materialelor de propagandă electorale contrare atât ordinii de drept, cât și moralității și bunului simț!”, transmite PNL, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Liberalii solicită Partidului Social Democrat să nu mai distribuie broșuri care conțin informații false și defăimătoare la adresa lui Klaus Iohannis și a Partidului Național Liberal.

„Este obligatoriu ca românii să fie corect informați și, astfel, să voteze în cunoștiință de cauză, iar minciunile distribuite de PSD prin broșuri de campanie sunt un atac direct la adresa tuturor românilor care doresc să obțină informații corecte despre candidatul Partidului Național Liberal! Asta dovedește lipsa de respect a acestor politruci pesediști față de poporul român. Aceste materiale de propagandă nu fac altceva decât să insulte inteligența cetățenilor acestei țări! Prin urmare, somăm PSD să nu mai distribuie cetățenilor români broșurile care conțin informații vădit false și defăimătoare la adresa lui Klaus Iohannis și a Partidului Național Liberal!”, se mai arată în comunicatul de presă.

De asemenea, PNL somează PSD să respecte deciziile BEC.

„În același timp, solicităm PSD să respecte legea și deciziile BEC, ținând cont că aceste materiale de propagandă au continuat să fie distribuite chiar și după ce au fost interzise printr-o decizie a Biroului Electoral Județean Buzău! În România Normală cetățenii sunt respectați, iar campania electorală se desfășoară fără încălcarea legislației și fără Fake News-uri de cea mai joasă speță!”, mai transmite PNL.

 

Inchide