PNL a validat majoritatea listelor pentru parlamentare. Prezențele surpriză pe care liberalii le trimit în cursa electorală

PNL a validat majoritatea listelor pentru parlamentare. Prezențele surpriză pe care liberalii le trimit în cursa electorală
Publicat: 20/10/2016, 18:48
Actualizat: 31/03/2019, 01:26
„În ședința de astăzi am reușit într-un timp record să validăm listele în 35 de circumscripții. Până luni mai avem de discutat puține filiale (…) inclusiv Bucureștiul va fi discutat luni”, a precizat Alina Goghiu. Ea a mai spus că PNL va organiza luni o conferință de presă cu oamenii veniți din afara partidului – de la medici la oameni de afaceri și oameni din lumea sportului.
„Astăzi, în PNL pot să spun că s-a făcut istorie. Este prima listă pe care PNL o are și o înaintează electoratului și care respectă de la primul om până la ultimul om criteriile de integritate. Nu avem oameni care să încalce decalogul pe care l-am asumat, lucru pe care nu îl veți vedea la nici un partid din România”, a susținut Alina Gorghiu.
Printre filialele cu candidaturi validate se află județe cum ar fi Călărași – unde la Camera Deputaților candidează Cătălin Predoiu – sau Teleorman, unde consiliera premierului Mara Calista va candida împotriva președintelui PSD, Liviu Dragnea.
„E oficial. Voi candida pe lista PNL pentru alegerile parlamentare, în județul Teleorman. E o onoare și o mare responsabilitate, pentru care le sunt datoare colegilor mei din Teleorman, alături de care sunt convinsă că putem scoate județul de sub feuda PSD. La fel de oficială este și demisia mea de la Guvern, unde las în urmă o echipă extraordinară, care a reușit să demonstreze, într-un singur an, că pot fi mutați din loc și munții birocrației și că administrația se poate face și în interesul cetățenilor”, a anunțat Mara Calista pe Facebook.
Mama primarului ales din pușcărie, Cătălin Cherecheș, pe listele PNL Maramureș
Și listele PNL Maramureș au fost validate cu 2 abțineri, printre numele acceptate fiind Viorica Gherecheș și Anca Boagiu: „Lista PNL Maramureș de la Senat ar urma să fie deschisă de Mircea Dolha, care va fi secondat de Daniela Onița Ivașcu – avocat”, potrivit votului dat miercuri de BPJ Maramureș, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PNL.

Surpriza vine din listele pentru Camera Deputaților, unde primul loc ar urma să fie ocupat de Viorica Cherecheș, mama lui Cătălin Cherecheș și managerul spitalului de boli infecțioase, aceasta fiind secondată de Anca Boagiu. Anunțul a fost făcut joi de liderul filialei, Mircea Dolha, argumentând că și premierul Dacian Cioloș are „un unchi cu probleme”.

„Biroul Politic Național a validat lista pentru Camera Deputaților și pentru Senat. Pe locul întâi la Senat sunt eu, pe locul doi avocata Dana Onița Ivașcu, președintele PNL Sighetul Marmației. La Camera Deputaților pe locul întâi este doamna medic Viorica Cherecheș, pe locul doi doamna Anca Boagiu, pe locul trei domnul Ionel Bogdan”, a declarat președintele PNL Maramureș, Mircea Dolha. El a afirmat că în secolul XXI cineva nu poate fi acuzat pentru faptele rudelor sale așa cum se întâmpla în perioada nazistă.
„Doamna medic Viorica Cherecheș este o personalitate a județului Maramureș, un manager de spital și nu orice spital, cel mai performant spital din România (…) Este recunoscută și în Maramureș și la Baia Mare de către cetățenii cărora le-a făcut mult bine”, a mai spus Dolha.
El a subliniat că Viorica Cherecheș nu a mai făcut politică, afirmând că și alte partide, inclusiv PSD, au „curtat-o” intens: „Am respectat întru totul criterile de integritate, de morală – și creștină dacă vreți – și ceea ce facem facem și pentru a ne putea maximiza performanța electorală la alegerile din 11 decembrie. Avem certitudinea că până astăzi la orele 13:15 niciunul dintre cei înscriși pe listele electorale la PNL Maramureș nu au calități în dosare penale sau de corupție”, a accentuat liberalul.
Întrebat dacă relația de rudenie dintre Viorica Cherecheș și primarul suspendat Cătălin Cherecheș nu aduce prejudicii de imagine partidului, Dolha a susținut că și premierul Cioloș are un unchi cu probleme penale și nu poate fi învinovățit de acest lucru.
„Domnul Tismăneanu, un mare luptător împotriva comunismului îl avea pe tatăl său lider comunist și cu toate acestea fiul lui Tismăneanu a luptat și luptă împotriva comunismului. Să îl deportăm? Domnul premier Cioloș întâmplător are pe unchiul domniei sale care este Virgil Ardeleanu, zis și Vulpea. Ce vină are domnul premier Cioloș că unchiul domniei sale are niște dosare în instanță sau în cercetare?”, a argumentat liberalul.
Dolha a adăugat că fiul Vioricăi Cherecheș va plăti în instanță după o decizie definitivă și irevocabilă, afirmând că „nu are treabă mama”, care „este o persoană perfect onorabilă, nu are nicio problemă”.
„Primarul suspendat Cătălin Cherecheș să se lupte în instanță să își dovedească nevinovăția. La PNL nu are ce căuta. Judecătorii supremi pentru un partid politică sunt cetățenii și la alegerile din 11 decembrie PNL Maramureș va dovedi că nu a greșit”, a concluzionat liderul PNL Maramureș.
Cât privește candidatura liderului PNL sector 2, Anca Boagiu, la Maramureș, Dolha a afirmat că este „o strategie de campanie” pe care și-a asumat-o, afirmând că filiala sa va trimite în Parlament mai mulți liberali decât a fixat ca obiectiv centrul.
Președinta demisionară a Organizației de Femei, Lucia Varga, ar urma să candideze pe locul 2 pe lista pentru Senat a PNL Constanța, potrivit asigurării primite de la conducerea PNL, după ce filiala din Bihor, condusă de Ilie Bolojan, nu i-a oferit un loc eligibil pe lista pe care o va depune pentru alegerile din 11 decembrie. La rândul său, Andreea Paul caută și ea o filială dispusă să o susțină.
Alina Gorghiu, despre candidatura în Timiș: Nu ar fi o filială deloc ușoară
Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat joi că Biroul Politic va valida listele PNL Timiș luni, afirmând în contextul în care se vehiculează o candidatură a sa în acest județ că nu ar fi o filială „deloc ușoară” și că trebuie „să aibă grijă de capitala culturală europeană Timișoara”.
„Eu aș vrea să rămân Alina Gorghiu dacă se poate. Este o onoare să fii la Camera Deputaților, este o onoare să fii și la Senat. Am peste 33 de ani, deci pot să îmi permit să candidez și la Senat. Vom vedea luni”, a răspuns președintele PNL, întebată dacă va candida susținută de PNL Timiș la Camera Deputaților sau la Senat.
Solicitată să explice de ce a ales PNL Timiș, în contextul în care a susținut că va candida „acolo unde a fost greu pentru PNL”, Gorghiu a afirmat că Timiș este „o filială extraordinar de frumoasă, dar nu este deloc ușoară”.
„O să se supere colegii mei de la Timiș că spun asta, dar PSD a luat un scor fabulos acolo, un scor prea bun ca să se repete”, a argumentat liderul PNL.
Gorghiu a afirmat că are obligația ca președinte de partid ca la Timiș PNL să ia un scor mai mare decât PSD.
„O să avem un scor peste PSD la Timiș și de asta sunt convină. Este una dintre obligațiile pe care le am ca lider al partidului să am grijă de capitala culturală europeană Timișoara și să fie acolo unde trebuie și scorul partidului”, a conchis ea.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?