PNL București, start de campanie în fața TNB: „Căruța cu paiațe” în spate, Gorghiu la Timiș

Publicat: 11/11/2016, 19:13

Candidații PNL la București, însoțiți de președintele organizației, Cristian Bușoi, au ajuns cu autocarul în fața Teatrului Național, cu o întârziere de aproape un sfert de oră față de ora anunțată, unde au fost așteptați de câteva sute de susținători.

Președintele PNL București, Alina Gorghiu, a lipsit de la eveniment, preferând să se deplaseze în circumscripția în care va candida – Timiș, însă s-a declarat în conferința de presă de la sediul partidului ”mândră” de ”rețeta” pe care organizația București a găsit-o pentru a veni în fața bucureștenilor – eliminarea celor asociați cu eșecul de la locale, care s-au ”refugiat” în țară.

În fața TNB, în prezența a sute de susținătorii, o parte dintre candidații PNL la București s-au adresat celor prezenți și, la final, au făcut poze cu aceștia, având pe fundal grupul statuar ”Căruța cu paiațe” sau ”Caragealina”, realizată de artistul Ioan Bolborea.

Liderul PNL București, Cristian Bușoi, i-a prezenta pe ”oamenii noi care nu au mai făcut niciodată parte din Parlamentul României”, ”sculptorul de creiere” Leon Dănăilă, economistul Florin Câțu și arhitecta Hildegard Brandl, dar și pe liberalii ”vechi”.

”Sunt doar trei nume dintre numele noi cu care PNL vine în fața bucureștenilor ca și răspuns la așteptărilor oamenilor de înnoire a clasei politice și de atragere înspre politică a unor oameni cinstiți, competenți, care au dovedit în activitatea lor, în medicină, în economie, arhitectură, mediul de afaceri și în alte domenii performanță și această performanță o pot aduce și în politică”, a declarat Bușoi, adăugând că PSD ”nu a înțeles nevoia de înnoire și vine cu aceleași figuri vechi”.

Bușoi a vorbit și despre ”parteneriatul special” pe care PNL îl are cu Dacian Cioloș, dar și despre parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis.

”PNL are un parteneriat cu președintele României, (…) cel care promis că va schimba în bine România și această schimbare nu o poate face fără sprijinul Parlamentului, al Guvernului și, sigur, pentru aceste alegeri are un parteneriat special cu Dacian Cioloș, prim-ministrul României, candidatul susținut de noi și cel care într-o coaliție de centru-dreapta formată în jurul PNL ar trebui dacă oamenii votează PNL să guverneze România și următorii patru ani”, a subliniat liberalul.

El a promis construirea unor spitale noi, 500 de case ale medicilor, în mediul rural mai ales, bani mai mulți investiți în prevenție, în sănătate, susținerea învătământul dual, profesional și clasic, reducerea taxelor și în încheiere a reamintit și promisiunea PNL de eliminarea a impozitării pensiilor.

”Sculptorul de creiere” Leon Dănăilă, așa cum Bușoi l-a supranumiy în conferința de presă care a precedat evenimentul, a fost cel care a luat cuvântul și a vorbit despre iubirea sa față de oameni și contribuția sa în medicină.

”Eu am iubit foarte mult oamenii, îi iubesc în continuare și îi vom iubi și în viitor din această cauză am obținut și succese foarte mari. Iubirea față de oameni m-a făcut să le dau consultații gratuite, fapt care nu mai poate fi întâlnit în nici un cabinet din România sau din lume. (…) Eu nu fac promisiuni deocamdată, sunt novice în politică, dar politica mea este neurochirurgia, este medicina, sănătatea și intrând în politică cred că pe această cale o să aduc și pentru oameni o fărâmă în plus de beneficiu pentru dumneavoastră, dragii mei oameni. (…) Eu lupt ca tinerii să rămână la noi în țară (…) Eu am plecat din țară, dar m-am întors și am reușit să scad mortalitatea în neurochirurgie de la 50% la 4%”, a declarat Dănăilă.

Spre deosebire de Bușoi, Dănăilă a afirmat că România este o țară săracă și ”deocamdată” nu va promite creșteri salariale și construirea de noi spitale.

”România este o țară mai săracă, este o țară care este lipsită de industrie, 20 de ani nu s-a făcut nimic în acest domeniu, deci bani nu prea există, deci o să ne limităm deocamdată la începutul activității noastre la a face promisiuni de creșteri salariale sau de construirea a noi spitale, dar pe care vă promitem că le vom face”, a spus Dănăilă, promițându-le susținătorilor: ”iubindu-vă o să fac pentru domniile dumneavoastră foarte mult”.

Cristian Bușoi a accentuat că prin realizările sale, Dănăilă este ”garanția că va susține și va inspira lucrurile bune din viitor”.

”Sigur că foarte mulți dintre dumneavoatră îl cunoașteți, dar trebuie să ne reamintească mereu despre lucrurile bune pe care le-a făcut pentru că asta este garanția că va susține și va inspira (…) lucrurile bune din viitor în domeniul sănătății și (…) toți ceilalți colegi în domeniile pe care și le-au propus”, a concluzionat Bușoi.

”Victorie! PNL înainte, România înainte”, și-a încheiat el discursul.

La finalul evenimentului care a durat aproximativ 30 de minute candidații PNL la București au făcut poze cu susținătorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Reparaţiile auto, mai scumpe şi cu 20%. La o lucrare de 15.000 de lei, 5.500-6.000...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Noi ajutoare pentru români! Ministrul Muncii a anunțat două proiecte în valoare de 85 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Buletinul și permisul se SCHIMBĂ complet. Este o premieră în România
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Magicianul american David Copperfield, acuzat de abuz sexual de 16 femei
×