PNL cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru audierea ministrului de Finanțe

PNL cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru audierea ministrului de Finanțe
Publicat: 28/07/2017, 14:47
Actualizat: 28/03/2019, 21:10

„PNL a depus astăzi (vineri-n.r.) trei solicitări la conducerea Parlamentului României. Solicităm conducerii Camerei Deputaților convocarea unei sesiuni extraordinare pentru audierea ministrului de Finanțe. În plus, PNL solicită ca, odată convocată sesiune extraordinară, să fie prezentat raportul Avocatului Poporului cu privire la constituționalitatea OG 4/2017 și numit un nou Consiliu de Administrație la SRR”, a declarat vicepreședintele PNL, Raluca Turcan.

Liberalii îi cer lui Ionuț Mișa să explice în fața Parlamentului „dezastrul arătat de execuția bugetară și să prezinte principiile și prioritățile după care se va face rectificarea bugetară din luna august”, a afirmat Raluca Turcan.

Vicepreședintele PNL a susținut că rectificarea bugetară va trebui „să corecteze pe fond cursul nociv” al politicilor fiscal-bugetare ale guvernelor Dragnea I și II, susținând că „greșelile trebuie îndreptate, prin măsuri urgente și eficiente”.

„În acest moment, în niciun minister nu se mai fac investiții majore de teamă că, din această toamnă, nu vor mai fi bani pentru salarii. Premierul Tudose a recunoscut că execuția bugetară ‘nu este foarte bună’ și că există ‘un blocaj imens’. (…) Realitatea este ca guvernele Dragnea I și II s-au îndatorat pentru consum și cheltuieli curente, nu pentru a crea locuri de muncă”, a susținut deputatul PNL.