PNL cere demisia ministrului Educației: „A mințit cu bună știință”

PNL cere demisia ministrului Educației: „A mințit cu bună știință
Publicat: 12/01/2017, 13:23
Actualizat: 12/01/2017, 20:47
„Ministrul Educației, Pavel Năstase, a mințit cu bună știință în privința directorilor de școli pe care îi dorește numiți fără concurs și a încălcat legea antedatând ordinul de ministru emis în acest scop. Astăzi s-a dovedit faptul că circulara emisă în atenția inspectoratelor școlare nu s-a bazat pe niciun ordin de ministru, întrucât respectivul document era inexistent la acel moment. Ordinul menționat a survenit ulterior, cu scopul de a acoperi o ilegalitate pe care PNL a reclamat-o din primul moment”, a precizat Turcan.
Liderul liberalilor a mai transmis și că, fără doar și poate, faptele pot avea consecințe penale, pentru că este vorba de ilegalități în cascadă, iar din acest motiv ministrul Educației ar trebui să-și depună rapid mandatul.
„Acestea sunt fapte care intră sub incidența legii penale și care impun demisia imediată a actualului ministru al Educației, deoarece domnia sa a acționat prin încălcarea legii cu scopul de a mușamaliza o altă ilegalitate”, a explicat șeful PNL.
Controversa la Ministerul Educației a apărut după ce vineri a fost trimisă inspectoratelor o circulară cu o derogarea de la legea privind numirea directorilor de școli care au picat concursul, deși acest lucru era imposibil. Inițial, ministrul Pavel Năstase și secretarul de stat Liviu Pop au susținut că ordinul care acoperea legal circulara fusese semnat de vineri și trimis în aceeași zi la Monitorul Oficial, doar că nu fusese publicat pentru căcei de Mof erau „aglomerați”, instituția care publică actele oficiale a informat, într-un răspuns pentru Gândul, că documentul a ajuns la Monitorul Oficial, de fapt luni, când a și fost publicat.
Confruntat cu această situație, ministrul Educației, Pavel Năstase, o dă la întors deși anterior declarase că „ordinul a fost trimis vineri, dar s-a publicat în Monitorul Oficial luni. A fost weekendul, în plus și ei sunt aglomerați acolo și nu pot publica chiar imediat ceea ce primesc”. „Da, luni a fost transmis și luni a fost publicat, pentru că noi l-am emis aici în data de 6, după care secretarul general l-a transmis, pentru că era sâmbătă – duminică și erau zile libere, secretarul general l-a transmis de aici de la Minister către Secretariatul General pentru a fi publicat în Monitorul Oficial”, a declarat el acum pentru Gândul.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase