PNL: Demisia lui Ciolacu, copy/paste după gestul lui Dragnea, nu duce la eliminarea pensiilor speciale

PNL: Demisia lui Ciolacu, copy/paste după gestul lui Dragnea, nu duce la eliminarea pensiilor speciale
Foto: Mediafax
Publicat: 23/11/2020, 23:29
Actualizat: 23/11/2020, 23:34

Demisia ipocrită a lui Ciolacu, copy/paste după gestul lui Dragnea, nu duce la eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Singura soluţie este abrogarea!, arată un comunicat de presă al PNL.

Problema pensiilor speciale pentru parlamentari se rezolvă prin eliminarea prevederilor legale care permit astfel de privilegii. Acest lucru stă în puterea actualului Parlament, dominat de PSD, dar va deveni realitate după învestirea viitorului Legislativ odată cu întrunirea unei majorităţi parlamentare solide.

„Anunţul demisiei sale în ultima zi de mandat este o simplă butaforie politicianistă”

În loc să apeleze la artificii ale imposturii în campania electorală, Marcel Ciolacu ar putea elimina acest tip de beneficii imorale printr-o simplă decizie, supunând la vot modificarea legislativă necesară, care este susţinută de PNL şi se află blocată în Parlament, respectiv abrogarea articolului 49 din Statutul senatorilor şi deputaţilor. În caz contrar, anunţul demisiei sale în ultima zi de mandat este o simplă butaforie politicianistă. Marcel Ciolacu va fi în continuare beneficiar al pensiei speciale de parlamentar, iar în cel mai fericit caz îi sunt reduse doar câteva zile din calculul acestei pensii speciale.

Minciuna lui Ciolacu, referitoare la presupusul mandat incomplet, se bazează pe omiterea faptului că mecanismul legal stabileşte un calcul proporţional pe luni de zile în care parlamentarul şi-a exercitat mandatul. Or, reglementarea referitoare la calcularea indemnizaţiei pentru limită de vârstă se referă la împlinirea numărului minim de luni aferente unui mandat, care pot fi îndeplinite şi prin cumularea a două mandate incomplete.

Condamnarea penală este singurul mecanism legal, prevăzut în Legea privind Statutul senatorilor şi deputaţilor, care se referă la decăderea din acest drept şi se regăseşte la articolul 50. Alt moment pentru renunţarea la pensia specială în cazul parlamentarilor este acela în care în mod efectiv întrunesc vârsta şi condiţiile de pensionare.

Presupusa demisie pe care şi-ar fi dat-o Marcel Ciolacu în 2016, în ultima zi de mandat, este o minciună ordinară! În realitate, actualul preşedinte al Camerei Deputaţilor şi-a măsluit pagina de internet care i-a fost alocată ca deputat, susţinând că i-ar fi încetat mandatul în 19 decembrie. Acest lucru este un fals, întrucât plenul Camerei Deputaţilor nu a mai luat act de demisia sa şi nu a mai adoptat o hotărâre de încetare a mandatului, aşa cum prevede Regulamentul Camerei Deputaţilor. Acel mandat a fost încheiat prin întrunirea noului Parlament şi depunerea jurământului de către parlamentarii nou aleşi. Deci, Marcel Ciolacu beneficiază de un mandat complet de parlamentar, contrar declaraţiilor publice pe care le face.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat pe Facebook că va demisiona din Parlament, în ultima zi, pentru a nu beneficia de pensie specială.

Un anunţ asemănător a făcut şi liderul USR Dan Barna, care a anunţat că toţi deputaţii şi senatorii formaţiunii îşi vor da demisia din Parlament pentru a nu primi pensii speciale.