PNL îi acuză pe Dragnea și Tudose că ascund intenționat date despre execuția bugetară: Duc România exact spre o criză ca în 2008-2009

PNL îi acuză pe Dragnea și Tudose că ascund intenționat date despre execuția bugetară: Duc România exact spre o criză ca în 2008-2009
Publicat: 30/08/2017, 11:55

„Am văzut în ultima vreme tot felul de inepții debitate de însuși primul ministru. Vorbește de randament la pilonul 1 de pensii, când randament este un cuvânt asociat doar investiției. La pilonul 1 nu se investește nimic, se redistribuie. Sistemul public de pensii este într-un deficit cronic de circa 14 miliarde de lei”, a spus marți Raluca Turcan.

Liberalii îi acuză pe guvernanți de o totală lipsă de logică și de faptul că nu înțeleg cum funcționează, în mod real, economia României, motiv pentru care le cer să prezinte public date referitoare la execuția bugetară pe ministere, la deficitul actualizat și la nivelul la care se află investițiile publice.

„Considerăm că Guvernul ascunde date esențiale și considerăm că domnii Tudose, Dragnea și Tăriceanu, prin iresponsabilitatea de care dau dovadă, duc România spre o criză fix precum cea din 2008-2009.Altfel nu se explică goana furibundă pentru a stoarce mediul privat de ultimele resurse. Guvernul îndreaptă România spre un scenariu asemănător celui de criză”, acuză PNL.

Turcan preconizează că, după guvernarea Tudose nu va rămâne în urmă nicio investiție serioasă, iar în momentul în care asta se va vedea public, premierul, Dragnea și Tăriceanu vor da vina pe altcineva. Iar lipsa de comunicare din partea Executivului nu face decât să adâncească suspiciunile „că această guvernare în derivă împinge România în criză”.

„În consecință, nu întâmplător vedeți aceste bâlbâieli constante la nivelul guvernului. Ele nu exprimă decât faptul că au scăpat hățurile, că situația economică este ieșită din parametrii normali și că fac tot posibilul pentru a ascunde aceste realități. Vor să-și acopere incompetența cu banii celor din mediul privat.

Îi așteptăm și dorim că toate datele să fie făcute cunoscute de primul ministru și de către miniștri în Plenul Parlamentului. Vor fi publicate în Monitorul Oficial și așa va ști și Parchetul pe cine să caute dacă țara ajunge în criză. Dacă nu au nimic de ascuns ar trebui să vină”, a încheiat Turcan.