PNL îl retrage pe Munteanu și-l trimite pe Predoiu în cursa pentru București

Redactor:
Cătălina Mănoiu
PNL îl retrage pe Munteanu și-l trimite pe Predoiu în cursa pentru București
La nici două săptămâni de la anunțarea candidaturii aprobate în unanimitate de conducerea PNL, liberalii au decis astăzi retragerea lui Marian Munteanu din cursa pentru Primăria Capitalei. Marian Munteanu a anunțat el într-o conferință de presă că „am consimțit să-mi retrag candidatura". În cursă ar urma să intre șeful PSD București, Cătălin Predoiu.

PNL a decis miercuri să-l retragă pe Marian Munteanu din cursa pentru Primăria Capitalei, acesta fiind cel de-al treilea candidat la care renunță formațiunea liberală, la doar o săptămână de la desemnarea lui.

Marian Munteanu a declarat că, în urma discuțiilor cu liderii PNL și ca urmare a tensiunilor interne, a decis să se retragă din cursa electorală, pentru a nu afecta „unitatea echipei” PNL pe București.

”În momentul în care această echipă este pusă în primejdie, datoria mea este să acționez în așa fel încât să nu contribui la adâncirea unor disensiuni. Am avut discuți cu liderii partidului cu reprezentanții din sectoare, în ultimele 2 zile. Din păcate a fost dificil să identificăm o formulă de unitate. (..) În consecință, am consimțit în urma acestor discuții să îmi retrag candidatura”, a afirmat Munteanu.

”Semnalele tot au venit, (…) au fost unii care s-au demobilizat, alții au dat credit anumitor alegații, au fost voci temătoare că nu știu ce se va întâmpla”, a explicat el, adăugând apoi că ”sunt unii care au venit cu o copiuță”, ca pe vremea lui Ion Iliescu.

Munteanu a acuzat o campanie desfășurată cu o agresivitate neobișnuită, un adevărat ”tsunami” pe care va continua să îl combată.”Tot ce s-a spus va fi demontat”, a susținut el.

”Mi-aș fi dorit să pot sa vă prezint ideile care stau la baza programului meu de bună guvernare pentru București (…), împrejurările au făcut să trebuiască să răspund la o mulțime de lucruri. Cele mai multe dintre ele lipsite de substanță, dar asta este viața”, a precizat fostul lider al studenților.

Munteanu a subliniat că va rămâne un prieten al PNL. ”Conducerea partidului a făcut tot ce e omenește posibil”, a accentuat el, arătând că nu ia în considerare să candideze independent.

Predoiu, al patrulea candidat

Liderul PNL București Cătălin Predoiu a anunțat că a decis să își asume candidatura pentru Primăria Capitalei, după retragerea lui Marian Munteanu.

„Nu vă ascund că am emoții. (…) Voi cere partidului votul de încredere pentru această candidatură, le cer liberalilor să își aducă aminte de 2014, de greutățile pe care le-am întâmpinat. Le cer să învingem din nou așa cum am făcut-o în 2014”, a spus Cătălin Predoiu.

El a mai spus că decizia de a-și asuma candidatura la Primăria Capitalei a fost luată după ce s-a consultat cu liderii PNL, „beneficiind de înțelepciunea și tactul președintelui de onoare”.

Predoiu a anunțat, totodată, că îl invită pe Ciprian Ciucu să vină alături de el, precizând că va discuta cu acesta posibilitatea de a forma o echipă, „un tandem primar-viceprimar” al muncipiului București.

Predoiu a afirmat că după votul din Biroul Politic al PNL de joi după-amiază va discuta cu candidatul independent despre posibilitatea de a forma o echipă.

 

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Carmen de la Sălciua, prima imagine alături de noul iubit! Iubirea plutește în aer /...
Inchide