PNL îl retrage pe Munteanu și-l trimite pe Predoiu în cursa pentru București

PNL îl retrage pe Munteanu și-l trimite pe Predoiu în cursa pentru București
Publicat: 20/04/2016, 20:24
Actualizat: 08/05/2018, 05:24

PNL a decis miercuri să-l retragă pe Marian Munteanu din cursa pentru Primăria Capitalei, acesta fiind cel de-al treilea candidat la care renunță formațiunea liberală, la doar o săptămână de la desemnarea lui.

Marian Munteanu a declarat că, în urma discuțiilor cu liderii PNL și ca urmare a tensiunilor interne, a decis să se retragă din cursa electorală, pentru a nu afecta „unitatea echipei” PNL pe București.

”În momentul în care această echipă este pusă în primejdie, datoria mea este să acționez în așa fel încât să nu contribui la adâncirea unor disensiuni. Am avut discuți cu liderii partidului cu reprezentanții din sectoare, în ultimele 2 zile. Din păcate a fost dificil să identificăm o formulă de unitate. (..) În consecință, am consimțit în urma acestor discuții să îmi retrag candidatura”, a afirmat Munteanu.

”Semnalele tot au venit, (…) au fost unii care s-au demobilizat, alții au dat credit anumitor alegații, au fost voci temătoare că nu știu ce se va întâmpla”, a explicat el, adăugând apoi că ”sunt unii care au venit cu o copiuță”, ca pe vremea lui Ion Iliescu.

Munteanu a acuzat o campanie desfășurată cu o agresivitate neobișnuită, un adevărat ”tsunami” pe care va continua să îl combată.”Tot ce s-a spus va fi demontat”, a susținut el.

”Mi-aș fi dorit să pot sa vă prezint ideile care stau la baza programului meu de bună guvernare pentru București (…), împrejurările au făcut să trebuiască să răspund la o mulțime de lucruri. Cele mai multe dintre ele lipsite de substanță, dar asta este viața”, a precizat fostul lider al studenților.

Munteanu a subliniat că va rămâne un prieten al PNL. ”Conducerea partidului a făcut tot ce e omenește posibil”, a accentuat el, arătând că nu ia în considerare să candideze independent.

Predoiu, al patrulea candidat

Liderul PNL București Cătălin Predoiu a anunțat că a decis să își asume candidatura pentru Primăria Capitalei, după retragerea lui Marian Munteanu.

„Nu vă ascund că am emoții. (…) Voi cere partidului votul de încredere pentru această candidatură, le cer liberalilor să își aducă aminte de 2014, de greutățile pe care le-am întâmpinat. Le cer să învingem din nou așa cum am făcut-o în 2014”, a spus Cătălin Predoiu.

El a mai spus că decizia de a-și asuma candidatura la Primăria Capitalei a fost luată după ce s-a consultat cu liderii PNL, „beneficiind de înțelepciunea și tactul președintelui de onoare”.

Predoiu a anunțat, totodată, că îl invită pe Ciprian Ciucu să vină alături de el, precizând că va discuta cu acesta posibilitatea de a forma o echipă, „un tandem primar-viceprimar” al muncipiului București.

Predoiu a afirmat că după votul din Biroul Politic al PNL de joi după-amiază va discuta cu candidatul independent despre posibilitatea de a forma o echipă.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Râzi cu lacrimi! Ce a scris Andreea Tonciu pe cartonaşul prin care l-a nominalizat pentru...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine sunt cei mai...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
BANCA TRANSILVANIA vine un ARTEON, cea mai frumoasă (ȘI IEFTINĂ) limuzină germană
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Pe ce carte mizează Putin. Analist: „Moscova a decis că mai rău de atât nu...
'Am crezut că MANELE e un om faimos'. Dilema unui canadian mutat în România de...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Arhiepiscopia Tomisului: Amenzile date lui ÎPS Teodosie sunt ilegale!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Alexandru Rafila a dat marea veste pentru România. Se relaxează restricțiile! Când intră în vigoare
Ultima oră! S-a prăbușit o parte a aeroportului din Istanbul
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...