PNL și USR, blat rușinos cu PSD. Băsescu le acuză că doar MIMEAZĂ Opoziția

PNL și USR, blat rușinos cu PSD. Băsescu le acuză că doar MIMEAZĂ Opoziția
Publicat: 23/09/2018, 12:01
Actualizat: 26/03/2019, 08:29

Fostul președinte Traian Băsescu acuză PNL și USR că face un blat rușinos cu PSD și doar mimează că s-ar opune coaliției guvernamentale, în ralitate, refuzând să depună o moțiune de cenzură împotriva guvernului, într-un moment favorabil.

„Opoziția pare a face un blat rușinos cu PSD, refuzând să depună o moțiune de cenzură. PNL și USR pur și simplu mimează opoziția.

Context :

– Economia este măcinată de criza pestei porcine, gestionată cu deplină incompetență de guvern;

– Sub comandă politică, dreptul la liberă exprimare a fost înăbușit prin intervenția exagerat violentă a jandarmilor împotriva manifestanților din 10 August în Piața Victoriei;

– Guvernul Dăncilă este incapabil să utilizeze fondurile europene;

– Alianța PSD-ALDE scârțâie din toate încheieturile datorită ambițiilor prezidențiale ale lui Tăriceanu și a blocării amnistiei și grațierii;

– PSD este brăzdat de falii generate de lupta clicilor din interior pentru bani și putere, lupte care nu se vor opri curând;

– UDMR se declară nemulțumit de colaborarea cu Guvernul Dăncilă;

– Aripa Ponta este într-o bătălie deschisă cu Dragnea”, scrie Traian Băsescu, într-un mesaj pe Facebook.

El atrage atenția că nu există un moment mai bun pentru depunerea unei moțiuni de cenzură decât acum, când mai mulți parlamentari PSD sunt nemulțumiți de Liviu Dragnea.

„În acest context, Ludovic Orban și Dan Barna mimează opoziția și depun moțiuni simple împotriva lui Carmen Dan și a lui Daea, moțiuni care constituțional nu au nici un efect, în loc să se alăture PMP și să depună o moțiune de cenzură sănătoasă împotriva Guvernului Dăncilă, cu ceva șanse de reușită și pentru a continua să țină PSD-ul în corzi. Dacă moțiunea de cenzură ar reuși, acela ar fi și sfârșitul lui Dragnea și Slavă Domnului, sunt destui parlamentari PSD care îi vor capul acum când este șubrezit consistent. Moment politic mai bun pentru o moțiune de cenzură, nu poate exista. Reușită sau nu, moțiunea ar avea meritul unei delimitări clare a opoziției de ticăloșiile și incompetența Guvernului Dăncilă și ale alianței PSD-ALDE”, completează Băsescu.

El îi îndeamnă pe liderii PNL și USR să i-a scrisoarea puciștilor din PSD, să o intituleze „Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă” și s-o depună – pur și simplu – la Parlament, dacă nu sunt în stare să formuleze altceva mai bun.

„Din păcate asistăm la un blat degradant pentru PNL și USR, la fel ca blaturile din Parlament la votul legii care propunea 300 parlamentari sau cea prin care se acordă pensii speciale aleșilor din administrația locală, când PNL a votat cot la cot cu PSD. Dacă USR și PNL nu găsesc motive pentru o moțiuni de cenzură, le sugerez să ia scrisoarea puciștilor Firea, Stănescu și Țuțuianu, s-o numească Moțiune de Cenzură împotriva Guvernului Dăncilă și s-o depună. Din PSD vor avea sigur voturile puciștilor, care sunt departe de a se dezice de acțiunea lor. Sunt unii care se cred pe ei deștepți (de fapt niște propagandiști blatiști) și pe noi proști, care public, justifică inacțiunea politică prin faptul că opoziția nu are majoritate în Parlament. De acord. Dar un guvern mai bun decât Guvernul Dăncilă, cu care să nu ne fie rușine în președenția UE, putem avea? Eu sunt convins că da”, concluzionează fostul șef al statului.

În loc de moțiune de cenzură, liberalii se mulțumesc să dea sfaturi premierului Viorica Dăncilă, care intenționează să-și remanieze guvernul și îi propun o listă cu cinci miniștri care ar trebui demiși.

„Sunt îngrijorat că premierul Dăncilă, campioana gafelor, se ocupă de remaniere. Trebuie să o consiliez sincer și nominalizez cinci miniștri care trebuie să plece urgent. Îmi exprim îngrijorarea că doamna Viorica Dăncilă, campioană cunoscută a gafelor, va face evaluările miniștrilor și va decide cine trebuie să fie remaniat, deși este ultima persoană care poate realiza o astfel de evaluare. Deși ar fi doar o peticire a unui guvern ce stă să se destrame, trebuie să o consiliez în mod sincer și bine intenționat pe doamna premier și să îi propun cinci miniștri care trebuie sa plece urgent, până nu e prea târziu. În mod clar, întregul cabinet Dăncilă nu are ce să caute la conducerea României, dar demiterea următorilor cinci miniștri este prioritatea zero: ministerele ar funcționa mult mai bine fără nicio conducere de acest gen”, se arată într-un comunicat semnat de vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu.

În comunicat sunt enumerate și motivele pentru care miniștrii ar trebui demiși:

Valentin Popa trebuie să plece de la conducerea ministerului Educației Naționale pentru modul dezastruos în care a gestionat manualele școlare, pline de greșeli inacceptabile. PNL a criticat de la bun început crearea unei edituri unice și desființarea manualelor alternative și consideră că actuala soluție este o revenire la perioada ceaușistă în care o singură editură gestionează toate manualele, iar profesorii și elevii nu dispun de alternative educaționale.

De pe lista remanierilor nu poate să lipsească ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru incompetența de care a dat dovadă în chestiunea pestei porcine. Harta județelor afectate de virusul pestei se mărește de la o săptămână la alta, România a înregistrat peste 70% din focarele de la nivelul Uniunii Europene, peste 300.000 de porci au fost uciși, ferme întregi au fost distruse, oamenii au rămas fără locuri de muncă și există riscul ca întreaga industrie de profil să fie falimentată.

Ministrul EconomieiDănuț Andrușcătrebuie să plece din funcție, în condițiile în care se pare că principala sa sarcină este să stea ascuns de ochii presei și să nu scoată un cuvânt, în timp ce proiectele ministerului pe care îl conduce bat pasul pe loc, așa cum și Lucian Șova, ministrul Transporturilor trebuie remaniat. Nu reiau șirul gafelor comise de Șova, reamintesc doar că proiectul autostrăzii Iași-Târgu Neamț-Târgu Mureș este complet ignorat de ministrul Transporturilor și că nu a fost depus nici măcar un proiect de finanțare din bani europeni pentru demararea construcției autostrăzii.

În egala măsură și ministrul Carmen Dan trebuie să plece din guvern, în numele oamenilor bătuți și gazați pe 10 august în Piața Victoriei la un protest pașnic. Vineri, Parchetul General a pus sub acuzare conducerea Jandarmeriei implicată în represiunea de pe 10 august, precum și un secretar de stat din MAI. Dar nu există nicio urmă de îndoiala că adevărații dirijori ai intervenției împotriva protestatarilor au fost Liviu Dragnea și Carmen Dan, iar acesta este motivul principal pentru care ministrul de Interne trebuie să plece urgent din funcție”, se arată în comunicatul liberalilor.

Vineri seara, după ședința-maraton a Comitetului Executiv Național PSD, Liviu Dragnea a anunțat că discuțiile despre o eventuală remaniere guvernamentală vor fi amânate până după referendumul din 7 octombrie.

„Oricum, doamna prim-ministru începuse o evaluare miniștrilor, care este în desfășurare și după referendum vom avea un Comitet Executiv Național, care va hotărî cine va mai rămâne în Guvern și cine nu”, a declarat Dragnea. „Miniștri care se ascund în Guvern, fug de presă, nu pot fi. Eu nu mai vreau să fiu purtător de cuvânt al ministerelor, fiecare trebuie să comunice deciziile pe care le-a luat. Ce este foarte important, din punctul meu de vedere, și o să cer în mod imperativ la acel Comitet Executiv, din calitățile obligatorii pe care trebuie să le aibă membrii Guvernului trebuie să fie buna comunicare.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului