PNL și USR contestă din nou la CCR legile Justiției. Reacția lui Dragnea

PNL și USR contestă din nou la CCR legile Justiției. Reacția lui Dragnea
Publicat: 29/03/2018, 15:55
Actualizat: 26/03/2019, 17:30

„Am depus la Secretariatul general al Camerei Deputaților sesizările pe reglementările reexaminate cu privire la legile justiției. Am sesizat din nou CCR, pentru că, în mod evident, ceea ce au făcut colegii din majoritatea parlamentară, respectiv cei de la PSD-ALDE-UDMR, în procedura de reexaminare, nu arenicio legătură cu ceea ce a scris CCR în cele trei decizii. Am constatat nu mai puțin de 37 de motive de neconstituționalitate. La Legea 303/2004 am invocat 22 de motive de neconstituționalitate, la Legea 317/2004 – nouă astfel de motive, iar în cazul Legii 304 am identifiat nu mai puțin de șase motive de neconstituționalitate. Plecând de la chestiuni care țin de modul în care au fost adoptate aceste reglementări. Vă reamintesc, rapoartele au venit la plen atât la Camera Deputaților, cât și la Senat, in ziua în care au fost adoptate va reaminntesc că în plenul Senatului a fost introdus în Legea 303 un amendament care a fost denumit de majoritatea parlamentară de corelare tehnico-legislativă, când el, practic, a modificat definiția erorii judiciare”, a declarat deputatul PNL Gabriel Andronache.

Acesta a afirmat ca modificările aduse la legile justiției sunt toxice.

„Inadmisibil, din punctul nostru de vedere, ca așa ceva să se întâmple în procedura parlamentară. Există tot odată motive care se referă la conținutul acestor moificări și care fac în continuare reglementările în cauză toxice pentru sistemul de justiție din România. Ca atare, avem speranțe mari că reglementările vor fi din noi declarate neconstituționale și vor reveni în procedură legislativă”, a spus liberalul.

Dragnea, despre PNL și USR: Grupare de partide care susțin statul paralel

Președintele PSD Liviu Dragnea a criticat dur acțiunea PNL și USR care au contestat din nou la Curtea Constituțională legile justiției, spunând că aceste formațiuni susțin statul paralel și vor ca abuzurile să continue.

„Grupare de partide care susțin statul paralel, ca abuzurile să continue, ca lumea tenebrelor, pe care o vedem toți azi, să continue. Noi vorbim de un pachet de legi adoptat prin procedură parlamentară, au fost atacate la CCR, cu câteva excepții la unele articole, au fost declarate constituționale, acum vor analiza din nou. Acest film, disperare, se va încheia pentru că nu pot bloca mersul democrației, legile ajung la președinte, dacă dânsul vrea să le întoarcă la Parlament, acele legi vor intra până la urmă în vigoare”, a declarat Liviu Dragnea, joi, la Focșani.

„În fiecare zi ies la iveală abuzuri și tot mai mulți prind curaj și ce se întâmplă chiar azi în anumite instituții, nu a contat ce a ieșit la iveală de la Ploiești, acei procurori nu sunt deranjați, dar nu a contat că se pare că sunt aceleași practici la București” ,a spus Dragnea.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Relațiile intime te ajută să fii mai sănătos. 10 motive să fii intim cu cineva
Bancul uluitor pe care Mitică Dragomir l-a spus soților Nicolae și Elena Ceaușescu! Când l-a...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ȘOFERUL care a MERS pe CONTRASENS în fața sediului POLIȚIEI a rămas FĂRĂ PERMIS
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Anunț ANM! Vreme rea în România
BOMBA despre Pfizer! Toți cei vaccinați cu două doze trebuie să știe imediat
Ce se întâmplă în familia Ginei Pistol. Smiley a fost redus la tăcere. „Eu am...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Decizia surpriză luată de Bill Gates pentru România. Ţara noastră este în prim-plan