Politic
18.09.2019
Politică

PNL va depune săptămâna viitoare moțiunea de cenzură în Parlament

PNL va depune săptămâna viitoare moțiunea de cenzură în Parlament
Liberalii vor depune săptămâna viitoare moțiunea de cenzură în Parlament împotriva Cabinetului Dăncilă, au declarat surse din PNL, pentru MEDIAFAX.

Între timp negocierile vor continua cu celelalte partide, precum ALDE și Pro România, au precizat sursele citate. Moțiunea de cenzură este susținută deja de USR și PMP.

Liberalii vor să strângă pentru moțiune cel puțin 233 de semnături pentru a a asigur succesul demersului împotriva Cabinetului Dăncilă.

Liderii grupurilor USR și parlamentari ai PMP au avut discuții, marți cu senatorul UDMR Cseke Attila și liderul deputaților minorităților naționale Varujan Pambuccian despre urgentarea depunerii moțiunii de cenzură.

Pe de altă parte, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că PNL trebuie să vină cu un document, cu o prezentare, în care să arate ce planuri are după ce cade Guvernul Dăncilă. El a precizat că ALDE nu va da „un cec în alb” la moțiune.

Jumătate din grupul minorităților naționale, altele decât UDMR, ar susține moținea. În schimb, Varujan Pambuccian a anunțat că a semnat pactul propus de Viorica Dăncilă pentru bunăstarea românilor.

Pentru ca moțiune de cenzură să fie adoptată sunt necesare minim 233 de voturi ale deputaților și senatorilor. Până în prezent, toate moțiunile inițiate de Opoziție au fost respinse de Legislativ.

 

Tags:
×
Inchide