POLITICĂ. Gabriela Firea, de neoprit: Se fac presiuni să fiu președintele PSD și premierul României! Mai candidează la Primăria Capitalei?

POLITICĂ. Gabriela Firea, de neoprit: Se fac presiuni să fiu președintele PSD și premierul României! Mai candidează la Primăria Capitalei?
POLITICĂ. Gabriela Firea, de neoprit: Se fac presiuni să fiu președintele PSD și premierul României! Mai candidează la Primăria Capitalei? / Sursa FOTO: https://psnews.ro
Publicat: 08/07/2020, 15:34

Bomba zilei în politica românească se învârte în jurul candidaturii Gabrielei Firea la Primăria Capitalei. Actualul primar general admite că nu are „niciun motiv” să se retragă din cursa electorală, dar, totuși, printre rânduri, lasă să se înțeleagă că asupra ei se fac presiuni pentru a candida la șefia PSD, poziție din care, ulterior, ar putea deveni primul-ministru al României!

După ce marți seară a spus că ia în considerare să nu mai candideze, explicând în ce condiții s-ar întâmpla asta, Gabriela Firea se întoarce și anunță răspicat: „Nu am niciun motiv să mă retrag, nici personal, nici politic, nici de altă natură! Sunt încercări în această perioadă de a mă destabiliza, de a mă convinge să renunţ, mi se sugerează sau mi se spune direct, sunt ameninţată, sunt intimidată, sunt filată”.

Gabriela Firea așteaptă un „contracandidat” din rândurile PSD

Referitor la controversata declarație de marți seară, Firea a nuanțat: „Am văzut că declaraţia mea a fost interpretată în fel şi chip… O realitate am spus aseară, dacă săptămâna aceasta, zilele acestea, în urma unor sondaje care se realizează deja, se va releva faptul, absolut puţin probabil, că există un alt candidat care să întrunească încrederea bucureştenilor mai mult decât mine, eu sunt dispusă să mă retrag pentru acel candidat, pentru că nu mă leg de scaun, nu mă ţin, neapărat, strânsă de o funcţie”.

Totuși, din informațiile pe care le are, primarul general este convinsă că ea şi preşedintele Klaus Iohannis sunt cele două personalităţi politice care întrunesc „cele mai mari procente de încredere” în rândul românilor şi, de asemenea, al bucureştenilor.

„Ierarhiile nu s-au schimbat patru ani de zile, nu au suferit modificări nici în această săptămână. Este imposibil de crezut că se întâmplă ceva în aceste zile. Prin urmare, cei care, repet, au tot interesul să mă destabilizeze, mai au de aşteptat, le transmit foarte ferm că voturile se câştigă de la cetăţeni şi nu prin maşinaţiuni politice”, a răbufnit Firea.

Ce spune Gabriela Firea despre funcția de premier al României

Întrebată dacă nu este interesată să conducă PSD, din fruntea căruia altele ar fi ușile care se deschid, Gabriela Firea a răspuns: „Sunt alte forţe care transmit prin emisari că ar fi mai bine pentru mine să vin la preşedinţia PSD şi să candidez doar la parlamentare şi, eventual, dacă PSD va ajunge la guvernare, să devin prim-ministru. Le-am spus că pe mine acest scenariu nu mă interesează”.

Printre altele, primarul Capitalei transmite și mesaje subliminale colegilor social-democrați cu care a intrat în contre, de curând: „Nu sunt o oportunistă, nu calc pe cadavre, nu vreau să iau locul nici domnului Ciolacu şi nici viitoarei propuneri de premier a PSD. Nu sunt o aventurieră să-i părăsesc pe bucureşteni în ideea că, după ce voi câştiga un loc în Senatul României şi ca posibil preşedinte al PSD, am prima şansă să devin primul-ministru al acestei ţări, nu este cazul. Eu îmi văd de treaba mea”.

Firea vrea alianță PSD – Pro România

Vicepreședinte al Partidului Social Democrat, Gabriela Firea se declară în favoarea unei alianțe cu Pro România, partid condus de Victor Ponta, ex-președinte PSD.

În măsura în care „negocierea va fi una cât se poate de corectă”, Firea nu respinge o asemenea alianță. „Eu îmi doresc această alianţă, dar în condiţii decente şi de colegialitate de ambele părţi”, a mai adăugat Gabriela Firea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Zodiile care realizează tot ce-și doresc. Se întâmplă în aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția