POLITICĂ. Tăriceanu îl face praf pe Iohannis! Ce gafă a făcut președintele după amenda încasată de la CNCD

Redactor:
Gandul
POLITICĂ. Tăriceanu îl face praf pe Iohannis! Ce gafă a făcut președintele după amenda încasată de la CNCD
POLITICĂ. Tăriceanu îl face praf pe Iohannis! Ce gafă a făcut președintele după amenda încasată de la CNCD / Sursa FOTO: Facebook.com

Fost vicepremier pe vremea când guverna împreună cu PSD, Călin Popescu Tăriceanu se declară contrariat de faptul că președintele României contestă o amendă primită de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. „Nu mai aveți încredere în instituțiile statului?”, îl întreabă liderul ALDE pe Klaus Iohannis.

Într-o postare pe Facebook, Călin Popescu-Tăriceanu comentează pe marginea amenzii de la CNCD încasate de șeful statului.

Iohannis şi încrederea în instituţiile statului! În discursul de ieri, Klaus Iohannis ne spunea că partidele de Opoziţie sunt de vină pentru că «erodează autoritatea statului». Azi, Klaus Iohannis consideră că amenda primită de la CNCD e una «profund» politică şi anunţă că o va contesta! Păi, cum vine asta, domnule Iohannis? Nu aveţi încredere în decizia instituţiilor statului?”, se întreabă Tăriceanu.

Liderul ALDE reamintește cum Klaus Iohannis a avut „acelaşi comportament şi în 2016, referitor la decizia instanţei care îl privea direct – Iohannis contesta decizia dată în procesul casei din Sibiu”.

Miercuri, Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării l-a sancționat pe preşedintele Klaus Iohannis cu o amendă în valoare de 5.000 lei, pentru discriminare şi încălcare a dreptului la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională.

Şeful statului a fost sancţionat pentru declaraţiile făcute în contextul adoptării tacite de către Camera Deputaţilor a proiectului legat de autonomia Ţinutului Secuiesc.

Printr-un mesaj oficial, Administraţia Prezidenţială a anunțat că Iohannis va contesta în instanţă amenda încasată de la CNCD, considerând că este una „profund politică”.

Inchide