POLITICĂ. Titus Corlățean devoalează „Operațiunea Sparanghelul”. Atac în rafale la adresa PNL

POLITICĂ. Titus Corlățean devoalează „Operațiunea Sparanghelul”. Atac în rafale la adresa PNL
POLITICĂ. Titus Corlățean devoalează „Operațiunea Sparanghelul”. Atac în rafale la adresa PNL / Sursa FOTO: http://www.stiridb.ro
Publicat: 26/05/2020, 18:41

Senatorul Titus Corlăţean (PSD) a răbufnit la adresa Guvernului Orban, afirmând în plenul Senatului că Executivul exercită presiuni politice asupra unor primari din Opoziţie! Marți, 26 mai, a fost o zi plină în Parlament, iar intervențiile unor senatori au făcut deliciul moțiunii de cenzură împotriva ministrului Marcel Vela.

„Le-aţi cerut administraţiilor locale să facă lucruri importante în gestionarea pandemiei, şi primarilor şi consiliilor judeţene şi locale. Problema care s-a adăugat sunt presiunile politice pe care Guvernul PNL le-a pus pe unii dintre primarii din OIpoziţie”, a răbufnit senatorul PSD.

Titus Corlățean l-a acuzat direct pe Virgil Guran, şeful PNL Dâmboviţa și vicepreşedinte la nivel naţional al liberalilor, „şi mai este şi consilier de stat pe chestiuni de ordine publică, securitate naţională la Cancelaria domnului prim-ministru”, că „şi-a permis să sune şefi de poliţie de la Dâmboviţa, să le ceară să pună presiuni pe primari PSD dintr-o serie de localităţi din judeţul Dâmboviţa”.

În opinia senatorului PSD, comportamentul lui Guran este „inacceptabil, iar treaba asta se numeşte şi abuz în serviciu şi multe alte chestiuni foarte grave”. „Poate îi sugeraţi să îşi vadă de treabă sau poate îl trimiteţi la plimbare, aşa cum merită”, i s-a adresat Corlăţean ministrului Marcel Vela.

Referitor la gestionarea pandemiei de Covid-19, politicianul social-democrat a acuzat măsurile luate de liberali: „Ce aţi făcut pentru gestionarea pandemiei, în decembrie? Aţi tăiat 20% din bugetul Sănătăţii. Alegerile anticipate erau mai importante decât sănătatea populaţiei”.

Însă poate cel mai important discurs a avut ca bază plecarea românilor la muncă în Germania, în plină stare de urgență decretată la nivel național.

„Cine a dat acest ordin? Preşedintele?”

Titus Corlățean a vrut să afle cine a dat ordinul și care este baza juridică pentru care s-a declanșat (cu voia autorităților) „Operaţiunea Sparanghelul”. „Cine a dat acest ordin? Preşedintele? Premierul? Dumneavoastră?”, l-a interogat senatorul PSD pe Marcel Vela, ministru de Interne.

„Dacă nu există o bază juridică şi nu este un acord româno-german, au fost încălcate ordonanţele militare şi hotărârile Parlamentului”, i-a reamintit Corlățean ministrului liberal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase