Ponta anunță, la Antena 3, că SUSPENDAREA lui Băsescu se discută în PSD. „După ce pleacă, vom debăsifica societatea, efectul regimului său e comparabil cu cel lăsat de naziști în Germania”

Ponta anunță, la Antena 3, că SUSPENDAREA lui Băsescu se discută în PSD. „După ce pleacă, vom debăsifica societatea, efectul regimului său e comparabil cu cel lăsat de naziști în Germania
Publicat: 08/09/2014, 00:13
Actualizat: 08/04/2019, 17:58

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, la Antena 3, că inițiativa lui Călin Popescu Tăriceanu privind suspendarea șefului statului va fi discutată în PSD, menționând că este vorba despre un demers serios și precizând că orice zi fără Traian Băsescu reprezintă un rău mai puțin pentru țară.

El a spus, într-o intervenție telefonică, răspunzând unei întrebări, că inițiativa lui Tăriceanu este legată de un lucru foarte serios.

„Mi se pare un lucru extrem de serios și important. Evident că îl vom discuta în cadrul grupurilor parlamentare și la PSD. Dar ca să ne stabilim poziția tactică, pentru că strategic vreau să vă spun un lucru foarte clar: evident că și eu și cred că și cei mai mulți nu doar din cei din PSD, cei mai mulți din cei 7,4 milioane de români consideră că orice zi mai puțin în care Traian Băsescu rămâne președinte înseamnă un rău mai puțin pentru România și înseamnă mai multă dreptate”, a precizat Ponta.

Premierul a mai spus că „obiectivul fundamental este să nu ne trezim cu un al treilea mandat Traian Băsescu, fie că este Iohannis, Udrea sau oricare dintre ei”.

El a negat faptul că l-ar fi pus pe Tăriceanu să facă acest demers, afirmând că a fost cu familia la Cornu. „Domnul Tăriceanu este un om suficient de matur și pe picioarele domniei sale ca să facă un demers fără să-i spun eu sau fără să aibă acordul meu”, a spus Ponta..

De asemenea, premierul a declarat că, la nivel de principiu, dacă președintele încalcă Legea fundamentală, atunci se ajunge la suspendare și apoi la demitere.

Totodată, Victor Ponta a declarat că va urma „o perioadă în care trebuie pur și simplu să ne pregătim de debăsificarea societății românești”.

„Cred că efectele asupra societății românești lăsate de cei 10 ani de regim Traian Băsescu sunt destul de asemănătoare cu cele lăsate de regimul nazist în Germania”, a mai spus Ponta.

Președintele Senatului, liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu, propune inițierea procedurii de suspendare și demitere a președintelui Băsescu, el avansând și un calendar, vizând suspendare în preajma datei de 23 septembrie și referendum de demitere în 2 noiembrie, ziua primului tur al prezidențialelor.

Președintele Traian Băsescu declara, vineri, răspunzând unei întrebări legate de un eventual demers pentru o nouă suspendare a sa din funcție, că intră în campanie „și nu o să le fie bine”, el adăugând că în campanie are „capacitate uriașă de revitalizare”.

Traian Băsescu a fost întrebat, în conferința de presă susținută la Newport, după summit-ul NATO, dacă îi este teamă de o nouă suspendare din funcție. „Intru în campanie și nu o să le fie bine, să știți că în campanie am capacitate uriașă de revitalizare”, spunea șeful statului.

Cătălina Mihai, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Gestul controversat făcut de judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu în fața jurnaliștilor. Ancuța Ioana...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom