Ponta, atac dur la Dragnea. De ce nu votează fostul premier cererea DNA în cazul Plumb

Ponta, atac dur la Dragnea. De ce nu votează fostul premier cererea DNA în cazul Plumb
Publicat: 24/09/2017, 21:09

„Sunt convins că Rovana Plumb (ca și mine sau ca și Chițoiu sau Cazanciuc) nu avea nicio idee că Lacul Belina va ajunge în final la Teldrum! Este doar o victimă colaterală în această afacere și din acest motiv în calitatea mea de deputat nu voi vota cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul ei – și cred că toți colegii deputați din toate partidele trebuie să respingă această cerere total greșită”, a precizat Ponta în postarea citată.

El a arătat că, pentru binele PSD și al Guvernului susținut de social-democrați, soluția constă în demisia lui Dragnea atât din fruntea PSD, cât și din fruntea Camerei Deputaților.

„Cred că spre binele PSD, al Guvernului și al României există o soluție simplă care poate fi aplicată chiar de mâine: Liviu Dragnea să își dea demisia din funcțiile politice și parlamentare/ la PSD președintele executiv, al Consiliului Național sau unul din vicepreședinți (cel mai corect și eficient chiar prim-ministrul) să preia conducerea/ la Camera Deputaților unul din actualii vicepreședinți să preia funcția de președinte!”, a adăugat Ponta.

El s-a adresat direct liderului actual la PSD, Liviu Dragnea: „Așa ar face un om care se gândește cu adevărat la binele PSD, al Guvernului și al Parlamentului! Și așa ar arată că este nevinovat și se apără liniștit fără să facă scut din colegii săi și din instituțiile fundamentale ale statului! Eu așa am făcut și nu am greșit ! Ce zici Liviu – ești în stare măcar o dată să faci ceva pentru ceilalți nu doar pentru tine ?!”.

Ponta a mai precizat că luni, când va ajunge la Camera Deputaților pentru aviz dosarul DNA privind „Lacul Belina”, se va vedea din dosar că nici el, nici Grindeanu sau Cazanciuc nu au depus niciun denunț contra lui Dragnea sau oricui altcuiva.

„Am fost citați că martori într-un dosar la care se strânseseră documente înainte de audierea noastră și am spus doar adevărul / toată campania de presă plătită cu bani mulți privind > pesediști la DNA se va dovedi încă o uriașă minciună marca >! Dragnea chiar îi minte și manipulează pe membrii și votanții PSD cu multă nerușinare și cinism și acest lucru nu poate merge așa la nesfârșit”, a precizat fostul premier.

Ponta l-a acuzat direct pe Dragnea de „lăcomie bolnavă” și de „furt” in proprietatea publică.

„Se va înțelege acum faptul că toată problema a venit de la lăcomia bolnavă a unui singur om care nu s-a mulțumit să treacă Lacul Belina la CJ Teleorman pentru a accesa un program european și a lasă totul deschis pentru public – ci imediat și-a trecut ceea ce trebuia să fie pentru toți oamenii la firma Teldrum și în folosință sa exclusivă și restrictivă! Nici Ponta, nici Maior nici Soros nu au luat o uriașă proprietate a statului să o treacă la firma lor privată pe doi bani!!! Cine fură așa ceva din proprietatea publică nu este o victima a Justiției ci trebuie să plătească în față legii!”, a mai scris Ponta.

Fostul premier a mai arătat că în acest moment Guvernul Tudose este complet blocat din cauza problemelor personale ale lui Liviu Dragnea, iar Parlamentul și PSD au devenit doar un instrument de apărare pentru o persoană, situație care va afecta grav atât imaginea și rezultatele PSD.

Biroul Permanent Național (BPN) al PSD a fost convocat pentru luni, ora 11.00, la sediul central al formațiunii, pentru a analiza și lua o decizie politică referitoare la situația vicepremierului Sevil Shhaideh și a ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb.

Social-democrații trebuie să analizeze la nivelul BPN situația creată de punerea sub urmărire penală de către procurorii DNA a vicepremierului Sevil Shhaideh pentru abuz în serviciu în dosarul „Insula Belina”, dosar în care DNA cere și încuviințarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene.

Procurorii cer urmărirea penală pentru Rovana Plumb în legătură cu săvârșirea complicității la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în exercitarea funcției ministeriale.

În ce privește dosarul care i s-a deschis vicepremierului Sevil Shhaideh de către DNA, Ponta a spus că nu a făcut niciun denunț, fiind doar audiat ca martor în privința modului în care s-a adoptat Hotărârea de Guvern prin care insula Belina a trecut în proprietatea CJ Teleorman.

„Nu am făcut niciun denunț în acest dosar. Nici contra lui Dragnea, nici împotriva altcuiva. Luni va ajunge dosarul la Comisia juridică și se va vedea că nu există un denunț făcut de mine. Când vor constata acest lucru aștept niște scuze de la domnul Dragnea”, a spus Ponta.

Dragnea, a susținut, marțea trecută, la România TV, că Victor Ponta „era cu mâna pe sus” ca să fie chemat de DNA la audieri, Dragnea precizând că nu știe dacă i s-a deschis vreun dosar penal în ce privește transferul lacului Belina din administrarea Apelor Române la CJ Teleorman.

„Era cu mâna pe sus, ca la clasă, să-l cheme la DNA să pună niște lucruri”, a spus Liviu Dragnea referindu-se la audierea fostului premier la DNA, în cursul zilei de luni.

Liderul PSD a afirmat că nu știe dacă este vorba de un dosar intrumentat împotriva sa privind lacul Belina, despre care Victor Ponta a spus, pe 8 septembrie, că ar fi fost transferat în administrarea CJ Teleorman pe vremea când Dragnea era vicepremier. „Lucrurile se umflă în presă, iar eu nici nu știu dacă există dosar deschis pe numele meu”, a spus președintele PSD.

Dragnea a spus că nu are motive să se îngrijoreze în ce privește lacul Belina, el precizând că a pescuit pe lacuri din toată țara fără să poată spune cineva că îi aparțin. „Am pescuit și în Maldive. Nu știți? Oceanul Indian e al meu. Să mai meargă unii să verifice”, a spus Dragnea ironic.

Liderul PSD i-a transmis sănătate lui Ponta cu ocazia zilei de naștere. „Îi urez sănătate. Mi-am adus aminte că mâine e ziua lui. Îi doresc tot ce-mi dorește și el mie, cu mare drag și cu toată sinceritatea”, a mai spus Liviu Dragnea.

Fostul premier Victor Ponta a fost audiat aproximativ patru ore, luni, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în calitate de martor într-un dosar de corupție.

„E procedura asta care durează foarte mult să transcriu. Mi-au fost puse întrebări ca martor, am răspuns la toate. Nu am voie să vă spun despre ce e vorba. Eu știu cel mai bine pe pielea mea diferența între politică și justiție. În politică ne batem, dar nu ne batem cu dosare. Deci nu am niciun fel de dorințe, nici nu mă ocup cu denunțuri, delațiuni. Am fost chemat ca martor, am spus ceea ce știu, dar eu nu confund bătălia politică… eu nu confund și nu duc bătălia politică cu arme judiciare că s-a dus contra mea bătălia politică cu arme judiciare și nu mi-a plăcut. Ce mie nu-mi place, altuia nu-i face”, a declarat Victor Ponta, la ieșirea din sediul DNA.

Procurorii nu au făcut precizări referitor la dosarul în care a fost audiat fostul premier al României.

Ulterior, Victor Ponta a spus, la TVR, că nu a făcut niciun denunț. „Nu m-am apucat eu să-l delaționez pe Dragnea. N-am depus în viața mea nicio plângere împotriva cuiva”, a afirmat Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Surpriză pentru posesorii de iPhone-uri vechi. Ce funcție lansează Apple
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid