Ponta, atac la Dragnea în ziua lansării noului proiect politic: La fel cum greșea Băsescu în 2009, greșește și el

Ponta, atac la Dragnea în ziua lansării noului proiect politic: La fel cum greșea Băsescu în 2009, greșește și el
Publicat: 03/09/2017, 20:14

„Chiar vrem fie un proiect politic altfel (…) Ne-am gândit împreună destul de mult, ne-am mai sfătuit și cu alți oameni (…) despre ce înseamnă un start-up party într-o Românie care se schimbă, o mișcare politică modernă în care să nu mai vedem după 16 ani nici CEX-uri cu aplauze furtunoase, nici lideri care să mimeze iubirea poporului”, a declarat fostul premier Victor Ponta, avându-i alături pe Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu, la conferința de lansare a Partidului Pro România, potrivit Mediafax.

Ponta l-a criticat pe Liviu Dragnea afirmând că PSD „a ajuns să promoveze politici care mai există doar în Venezuela sau în țări care ajung acum la copilăria socialismului”, afirmând că guvernele Dragnea 1 și 2 „au ajuns să pară mai slabe profesional” chiar și decât Guvernul Cioloș.

„Liviu Dragnea a întors oamenii între ei și ne prezintă omul gras de la privat, pe care trebuie să îl jecmănească Guvernul, și omul slab de la stat care trebuie să primească bani mai mulți fără să ofere o modernizare a administrației. Cred că la fel cum greșea Traian Băsescu în 2009 greșește și Liviu Dragnea în 2017 și în calitatea de președinte, care deține cea mai puternică funcție, e ceva ce trebuie să combatem”, a declarat Victor Ponta, în cadrul unei conferințe de presă.

Fostul prim-ministru l-a comparat pe liderul PSD cu „regele drogurilor” Pablo Escobar, și cu fostul dictator Hugo Chavez, acuzându-l pe Dragnea că a transformat PSD în fostul PDSR.

„În ultimul timp, în manifestarea în partid, domnul Dragnea era un fel de Pablo Escobar, în manifestările economice este Hugo Chavez. Domnule, nu-și poate lua și un model care nu-i din America Latină? Să conduci o țară doar cu secretară, șofer și bodyguard nu merge. Eu, Adrian Năstase și Mircea Geoană am tot tras de PSD, am încercat să-l facem un partid modern de centru stânga, european, progresit. Domnul Dragnea l-a adus la cum era PDSR-ul ăla, știți, ăla pentru care foarte mulți urăsc și acum PSD: o chestie populistă, în care îi păcălim doar pe ai noștri, facem dușmani din alții… povestea asta că unii pensionari sunt buni, alții sunt răi, firmele sunt bune, dar alte firme sunt rele. Acuma, sigur, ne luptăm cu băncile, și Hugo Chavez s-a luptat cu băncile și spunea că statul este cel mai bun administrator. Nu-i adevărat, un partid modern nu mai susține aceste chestiuni cu totul și cu totul de anii 90”, a mai spus Ponta.

Ponta promite că „Pro România” „va fi un proiect politic alffel din toate punctele de vedere”.

„Toți cei trei aici prezenți am plecat, Daniel Constantin din funcția de viceprim-ministru, Sorin Cîmpeanu cred că acum dacă sună la Guvern îl numesc ministrul Educației. Orice funcți dorește i se dă doar ca să plece de aici. Am primit multe oferte de la domnul Dragnea și am încredere în ele, cum aveți și dumneavoastră”, a mai spus Ponta.

„Am avut funcții importante, am făcut și multe greșeli din care am înțeles și cred că direcția în care mergem este greșită (…) Cred că 2019 poate să semene, din păcate, cu 2009”, a mai precizat fostul premier.

Ponta a mai declarat că nu și-a propus să rupă PSD: „Nu mi-am propus să rup PSD, nu am sunat niciun coleg din PSD. Mai sunt sunat de alti colegin din PSD cu care vorbesc, dar eu nu vreau să rup PSD, acolo am crescut politic și faptul că acum este confiscat de o persoană și un grup sper să se elibereze și ei înainte de a fi prea târziu”.

Reamintim că Victor Ponta a anunțat, sâmbătă, pe Facebook înscrierea în partidul lansat de Daniel Constantin, alături de Sorin Cîmpeanu și alți deputați plecați din ALDE, intitulat „Pro România”.

„E momentul! Mâine alături de Daniel și Sorin pornim Proiectul #altfel !!! La ora 17 la Sediul „Pro România”. E momentul să oprim criticatul și comentatul de pe margine – intrăm pe teren pentru că este nevoie de o gândire pe termen lung în această „Mlaștină” care ne conduce acum!
Puteți să ne susțineți sau să ne înjurați! Important este că nu puteți să vă faceți că nu existăm și că nu este nevoie de ceva #altfel !”, a scris, sâmbătă, Victor Ponta pe contul său de Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Anunț istoric pentru cei care au mașini PE MOTORINĂ. Vestea pe care nu o mai...
Rețetă tradițională de plachie de crap. Nu durează mult să faci un pește sănătos și...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Motivul pentru care Paula Seling a vrut să plece definitiv din România: ”Drumul meu era...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cărți scoase de pe rafturile Bibliotecii Naționale a Franței deoarece ar conține arsenic