Ponta: Câmpeanu trebuie să își continue activitatea dacă Băsescu nu are nimic concret

Ponta: Câmpeanu trebuie să își continue activitatea dacă Băsescu nu are nimic concret
Publicat: 21/02/2014, 17:23
Actualizat: 08/08/2014, 18:48

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat că a discutat, joi, cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, după ce aceasta s-a sfătuit și cu liderul PNL, Crin Antonescu, și că i-a transmis că nu trebuie să demisioneze atât timp cât acuzațiile președintelui Traian Băsescu nu se bazează pe nimic concret.

„După ce a discutat cu Antonescu, a discutat cu mine și, din punctul meu de vedere, atât timp cât acuzațiile președintelui Băsescu nu se susțin pe nimic concret, doamna Câmpeanu trebuie să își continue activitatea”, a spus Ponta.

Referitor la faptul că Agenția Națională de Integritate (ANI) s-a autosesizat în cazul ministrului, Ponta a răspuns scurt : „Vedeți ? Ce vreți eficiență mai mare decât asta ?”.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, joi seară, că, în afară de președintele Traian Băsescu, nimeni nu i-a cerut demisia și crede că trebuie să ia o decizie pentru ea și familie, în condițiile în care nu se simte vinovată, dar riscă să nu își mai poată face treaba din cauza stresului.

Ministrul Muncii a declarat că a avut discuții cu președintele PNL, Crin Antonescu, dar și cu premierul Victor Ponta, fără să i se ceară să își dea de demisia.

„În afară de președinte, nu mi-a cerut nimeni demisia. Eu am fost astăzi și am avut o discuție cu domnul Antonescu, doamna Pocora nu a fost acolo. Au fost alte persoane de față, care pot să ateste acest lucru. Nu mi-a cerut demisia. Eu m-am dus și am spus că sunt într-o situație foarte dificilă. Nu îmi pot permite să îmi dau demisia pentru că nu mă simt cu nimic vinovată, nici profesional, nici legal, nici de altă natură. În același timp, sunt și eu un om uzat, lucrez 12 – 14 ore pe zi, plus problemele de acasă și nu mai pot face față, nu la faptul că sunt în atenția presei, ci faptul că nu mă mai pot concentra și nu îmi mai pot face atribuțiile de serviciu. Și, în condițiile astea, nu știu dacă mai pot să rămân”, a declarat ministrul Muncii, la România TV.

Mariana Câmpeanu a precizat că a discutat cu Crin Antonescu în termeni de a-și da demisia, pentru că nu mai poate face atribuțiilor din cauza stresului și linșajului la care este supusă, sau a se lupta în continuare.

„Și domnul președinte mi-a spus așa: «Dacă sunteți în stare să vă luptați, luptați-vă! Dacă luați o altă decizie, să știți că eu vă susțin în orice decizie luați.» Aceștia au fost termenii”, a explicat demnitarul.
Întrebată dacă totuși Antonescu nu a sfătuit-o să își dea demisia, Câmpeanu a precizat „M-a sfătuit, dacă mi-a zis: «Dacă nu mai puteți să rezistați, demisionați! Eu vă susțin în orice decizie luați!»”.
Ea a mai spus că, după discuția pe care a avut-o cu președintele PNL, a fost să discute și cu premierul Victor Ponta, căruia i-a relatat și despre discuția cu Antonescu, și i-a prezentant aceeași situație.
„Mi-a spus: «Nu este cazul să îți dai demisia, dar până la urmă e o hotărâre personală.»”, a mai spus ministrul.

Întrebată ce a decis în privința demisiei, Mariana Câmpeanu a precizat că nu a decis nimic.

„Sunt în aceeași dilemă: dacă eu spun acum «Îmi dau demisia», toată lumea zice «E vinovată. De aia își dă demisia». Dar dacă eu mâine, poimâine și luni, din cauza acestui stres, nu sunt în stare să mă concentrez și greșesc la servici, cine răspunde? Am să-mi strâng familia, o să luăm o decizie împreună. Nu mai are nicio impăortanță nici ce se întâmplă în media, nici ce se întâmplă în Guvern, nici ce se întâmplă în partid. De data asta cred că trebuie să iau o decizie pentru mine și pentru familia mea. Atâta mizerie nu mi-am închipuit”, a concluzionat Câmpeanu.

Ministrul Mariana Câmpeanu i-ar fi dat soțului său, în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie și indemnizație de însoțitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor „acte neclare și diagnostice discutabile”, afirmă Centrul de Investigații Media.

Demnitarul afirmă că materialul de presă despre pensionarea soțului său a avut „drept unic scop denigrarea” ei și a familiei, printr-un demers „nedeontologic și nesusținut de dovezi concrete”, adăugând că analizează posibilitatea de a da în judecată autorii.

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți seară, că face apel la ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, să-și prezinte demisia dacă știe că soțul ei nu este invalid și nu are niciun handicap care să îl încadreze în gradul întâi de invaliditate.

Premierul Victor Ponta a afirmat că o va susține pe Mariana Câmpeanu în postul de ministru al Muncii atât timp cât președintele Traian Băsescu nu argumentează cu dovezi acuzațiile la adresa acesteia, precizând că își apără în aceste condiții toți miniștrii.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, pentru MEDIAFAX, că președintele PNL Crin Antonescu i-a recomandat ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, să analizeze posibiltatea demisiei din funcție ca urmare a scandalului privind pensionarea soțului acesteia.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a început verificarea unui posibil conflict de interese în cazul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, în urma unei sesizări pe care a primit-o de la Centrul de Investigații Media.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului