Ponta, după aproape trei ore de audieri la DNA: „E prost, pe bune, Dragnea”. Singurul lucru care l-au întrebat procurorii pe fostul premier. UPDATE

Ponta, după aproape trei ore de audieri la DNA: „E prost, pe bune, Dragnea. Singurul lucru care l-au întrebat procurorii pe fostul premier. UPDATE
Publicat: 16/02/2018, 16:30

„M-au întrebat un singur lucru, dacă mă simt amenințat de domnul Dragnea cu minciunile alea. Am zis că nu. Am primit hârtia, s-a dovedit că Dragnea minte, eu sunt mulțumit. S-a lămurit că nu am formulat niciun denunț, s-au lămurit și avocații. Sunt șase avocati acolo, foarte drăguți toți. A durat mult partea de redactare. (..) Nu am venit de bunăvoie, am fost chemat. Data trecută nu erau și avocații prezenți. Mi-au pus și dânșii întrebări foarte corecte. Am răspuns foarte corect”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă mărturia lui ar putea complica situația juridică a lui Liviu Dragnea, fostul premier a răspuns:”E prost, pe bune, Dragnea. Chiar nu i-am făcut nimic. (..) Mă și enervează degeaba. Nu știu de ce minte, cred că din prostie”.

Referitor la funcțiile obținute de Teorovici și Grindeanu, la care a făcut referire la intrarea în DNA, întrebat dacă li s-a cumpărat tăcerea, Ponta a spus: ” Sunt prietenii mei. Nu pot să spun așa ceva. (…) Faptul că s-au măsluit probele în dosarul meu e o chestie evidentă și asta mă ajută prin a se închide acea poveste. Nu avea cum (n.r. Vlad Cosma) să mă denunțe că nu știa. A scris un denunț, o mărturie falsă la cererea procurorilor și sigur că sunt supărat pe el că a mințit despre mine, altfel nu aveam dosar”.

Chestionat dacă mai susține că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze, Ponta a spus: „Trebuie să rămână acolo până se înțelege cu Kovesi și cu Iohannis, ați văzut ce prieteni sunt”.

În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie 2017, procurorii DNA au anunțat că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era președinte al Consiliului Județean Teleorman. Procurorii au pus sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătrați, două mașini și mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând și altele care i-ar aparține liderului PSD.

În data de 17 ianuarie, DNA a extins cercetările în dosarul Tel Drum, societatea fiind pusă sub învinuire pentru constituire de grup infracțional, evaziune fiscală și complicitate la abuz în serviciu. Procurorii au pus sechestru pe toate bunurile mobile și imobile ale firmei. DNA a pus sechestru pe toate bunurile mobile și imobile ale firmei, până la concurența sumei de 32.118.589,51 lei.

În ceea ce privește infracțiunea de constituire a unui grup infracțional organizat, procurorii spun că Tel Drum „a fost implicată în mod direct în activitatea grupului inițiat în cursul anului 2001 de suspectul Liviu Nicolae Dragnea (la acea vreme președinte al Consiliului Județean Teleorman), în sensul în care, în jurul societății Tel Drum SA au fost construite schemele frauduloase de obținere a fondurilor publice”.

Recent, Liviu Dragnea i-a acuzat pe Victor Ponta, Dan Șova și Teodor Nițulescu că l-au „turnat” la DNA în dosarul Tel Drum.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Cine este Mihaela, tânăra de 24 de ani care s-a aruncat în gol de la...
De ce trebuie să țină cont seniorii atunci când vine vorba de majorarea pensiilor. Află...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ungaria, SFIDARE TOTALĂ în România. S-a întâmplat chiar acum în TRANSILVANIA
Vica Blochina, în pragul sinuciderii. Ce a făcut fiul ei cu Pițurcă
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
Este sau nu 2 mai 2024 zi liberă legală? Angajații care vor avea parte de...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Un râs îngropat alături de patru câini, datând din Epoca Romană, îi nedumerește pe arheologi