Ponta face public discursul pe care îl pregătise pentru Congresul PSD: Dacă vreți un guvern nou aveți sprijinul Pro România

Ponta face public discursul pe care îl pregătise pentru Congresul PSD: Dacă vreți un guvern nou aveți sprijinul Pro România
Publicat: 24/08/2019, 11:29

Discursul a fost postat pe pagina de Facebook a lui Victor Ponta, înainte cu puțin timp de începerea Congresului PSD.

„La sfârșitul lunii iulie am fost invitat, în calitate de lider al ProRomania, la Congresul PSD ( care fusese inițial programat pe 3 August)-am acceptat, deși cu anumite rezerve, invitația / acum, în mod evident, nu mai este valabilă invitația-merită însă că mesajul pe care îl pregătisem să ajungă totuși la membrii și simpatizanții PSD : Mulțumesc pt invitație-sunt în sală mulți prieteni și colegi alături de care am muncit atâția ani și alături de care îmi face mereu plăcere să mă aflu / văd însă și oameni pe care i-am sprijinit iar ei mi-au întors spatele și m-au trădat ( pe mine și pe toți liderii din trecut și din viitor)/ viață însă m-a învățat să îi salut și aprecize pe cei buni și să ocolesc și îi ignor pe cei răi „, prevede începutul discursului lui Victor Ponta, postat pe Facebook.

Fostul premier le transmite social-democraților că vor avea sprijinul Pro România dacă vor un nou guvern cu un nou program de guvernare.

„Am intrat în PSD în 2001 pentru că eram mândru să fac parte din Partidul care a generat Guvernul „Nastase” / am avut mereu visul și dorință să ajung Premier și să guvernez la fel de bine sau chiar mai bine / în 2008 ne-am revenit pentru că oamenii au comparat guvernările / în 2016 am luat împreună 46% pentru că oamenii au comparat Guvernarea Ponta cu Ciolos / din Ianuarie 2017 și până azi s-a guvernat rău, cu prea mulți oameni neprofesioniști-și asta a distrus legendă Stângii care guvernează bine / trebuie să sprijiniți un nou guvern , cu un nou program de guvernare, cu oameni competenți și profesioniști, fără clientelă și nepotism / peticeală și pansamentele nu sunt deloc suficiențe-dorință de a-i mulțumii pe toți liderii locali duce la eșec-lipsă unei adevărate strategii progresiste pentru dezvoltarea României nu poate fi compensată de propagandă și încăpățânare / faceți această schimbare radicală și veți avea sprijinul meu”, le propune Ponta social-democraților.

El transmite că PSD ar trebui să susțină un candidat autentic de stânga, care să nu fie neapărat sprijinit de Comitetul Executiv al partidului.

„Alegerile Prezidențiale- este o greșeală fatală să luați decizia pe bază unor orgolii și planuri personale / nu ascultați falsificatorii de sondaje care mereu ne spun înainte că o să câștigăm și după ne dau explicații că ei nu au spus așa / înțelegeți că nu persoană, jocurile, turul 1 sau 2 contează-ci oamenii dispuși să voteze un candidat de stânga Președinte / în 2014 am pierdut alegerile dar au fost 5.264.383 de români care au pus ștampilă pe candidatul Stângii! Cred că ce trebuie să faceți dvs, ProRomania, Alde este să îi căutăm pe acești oameni și să îi convingem să fie din nou alături de un candidat autentic al Stângii! Și dacă îi convingem pe aceștia deja este o mare victorie! Nu contează atât de mult că acel candidat să fie sprijinit de CEX, de cercul celor care sunt în jurul Puterii sau chiar de către Congres-ci trebuie să aibă sprijinul și încrederea oamenilor cărora le cerem votul! V-am propus că Stânga ( PSD, Alde și ProRomania ) se unească spatele unui singur candidat- suntem ceasul 12 lea eu cred este soluție avem Noiembrie un lider care se lupte cu șanse reale pentru victorie ( nu pentru accede turul doilea )!”, este mesajul lui Victor Ponta.

Totodată, el îi sfătuiește pe social-democrați să nu refuze dialogul cu cei care au aceeași ideologie.

„Încăpățânarea duce la dezbinare la izolare / refuzați dialogul ce cei care de aceeași baricadei ideologice veți pierde toate alegerile care urmează / un prieten care este membru CEX ului dvs îmi spunea vine mereu la București la pregătit bucuros se lupte cu Iohannis -1select11 de la derutat trist cu indicații despre cum se lupte cu cu Tăriceanu! Cei care promovează dezbinarea oamenii de cei care ( inconștient) vor aduce la guvernare pentru ani de acum încolo!”, mai spune Ponta.

În încheiere, Victor Ponta transmite PSD că dacă vrea o guvernare precum Ponta sau Năstase, social-democrații vor avea sprijinul Pro România.

„Dacă totuși va decideți să guvernați în următoarele 15 luni cum au guvernat Năstase și Ponta ( sau chiar mai bine) aveți sprijinul meu și al majorității colegilor mei din ProRomania/ dacă candidatul Stângii unite îi va reprezenta, va vorbi și îi va convinge pe cei 5.3 milioane care au votat în 2014 să fie din nou alături de el eu și ProRomania o să îl sprijinim / Dacă însă nu vreți să schimbați în mod real și radical ceea ce a fost până în 27 Mai, dacă păstrați PSD ul și Guvernarea „Dragnea” fără persoană „Dragnea” , dacă respingeți cu aroganța sugestiile și criticile întemeiate-atunci nu poate există nicio colaborare și niciun parteneriat între noi-rămânem adversari politic-vom încerca noj ProRomania să salvăm ce poate fi salvat din Stânga Românească ; dar, cel mai probabil, vom pierde toți ! Decizia este numai la dvs-și va aparține! Sper să alegeți bine!”, se mai arăta în discursul lui Ponta.

Victor Ponta a declarat că a fost invitat de Viorica Dăncilă la Congresul PSD, însă nu mai consideră invitația valabilă în urma discuțiilor contradictorii care au apărut între PSD și Pro România.

Social-democrații se reunesc, sâmbătă, începând cu ora 11.00, la Parlament, la Congresul care va marca lansarea candidaturii liderului PSD Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte al României. La eveniment participă și președintele PES, Sergei Stanishev.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Ramona Olaru, fără chiloți în public. Dialog bizar cu Alina Pușcaș
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Părinții Andreei Morega au clacat la înmormântarea singurului lor copil. Cei doi abia s-au putut...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii