Ponta ia distanță de Laura Chițoiu, urmărită penal: „Nu cunosc, în general, soțiile miniștrilor”. Pe cine cunoaște, în realitate, premierul

Ponta ia distanță de Laura Chițoiu, urmărită penal: Nu cunosc, în general, soțiile miniștrilor. Pe cine cunoaște, în realitate, premierul
Publicat: 03/02/2014, 18:45
Actualizat: 20/05/2015, 22:16

După scandalul public în care a fost implicată Laura Chițoiu, soția vicepremierului liberal Daniel Chițoiu, urmărită penal pentru abuz în serviciu în postura de director la ASF, premierul Victor Ponta ia distanță de consoartele miniștrilor. „Nu cunosc, în general, soțiile miniștrilor, nu știu cu ce se ocupă și nu are nicio legătură acest lucru cu activitatea de ministru a domnului Chițoiu, de care eu sunt foarte mulțumit”, a comentat prim-ministrul întrebat de jurnaliști cum comentează implicarea Laurei Chițoiu în dosarul „Carpatica”, artătând că doar „pe vremea comuniștilor dosarul trebuia să prevadă și ce face soția și fiica și bunicii”.

În realitate, premierul a intrat de-a lungul timpului în legătură directă cu mai multe dintre soțiile miniștrilor cabinetului său. Astfel, cuplul Sanda și Gabriel Oprea sunt nașii de botez ai fiului lui Victor Ponta, Andrei, o relație de notorietate între politicieni despre care actualul vicepremier a vorbit deschis.

Rodica Cazanciuc, soția ministrului Justiției este verișoara primară a premierului Victor Ponta.

Elena Ramona Constantin, soția ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, apare în fotografiile de Crăciun postate de premierul Ponta pe contul său de Facebook, după o seară pentrecută în familie de cei doi politicieni.


Familia Ponta și familia Constantin, pe 26 decembrie 2013. Sursa foto: Facebook

Bombonica Dragnea, soția vicepremierului Liviu Dragnea, deține 98,4% din acțiunile Hotelului Turris din Turnu Măgurele, locul reuniunii PSD din iunie 2009, la care au participat toți liderii partidului. La momentul respectiv, Victor Ponta era ministru pentru Relația cu Parlamentul, în Guvernul Boc.

Cel puțin într-o împrejurare similară conducerea PSD a întâlnit-o pe Silvia Niță, soția ministrului pentru Energie, Constantin Niță, o prezență publică foarte discretă. Silvia Niță conduce, în calitate de acționar și administrator, o afacere prosperă: Hotelul „Miraj” din Poiana Brașov, Complexul Turistic „Coliba Vânătorului” din Bran, agenția de Turism din Brașov NC Travel cu care familia Niță a intrat, practic, în afaceri, după 1990, plus o cofetărie în vecinătatea acesteia. La „Coliba Vânătorului” din Bran, consducerea PSD a făcut o reuniune de partid cu liderii din județe în august 2007. La acesl moment. Victor Ponta era vicepreședinte al partidului.

Camelia Pricopie a ocupat, până în februarie 2013 un post de consilier la Secretariatul General al Guvernului, care funcționează în aceeași clădire cu sediul Guvernului și i se subordonează direct premierului. Ulterior, soția ministrului Educației, Remus Pricopie a trecut la Banca Națională a României. Este de asemenea expert la Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, unde a fost implicată în proiecte finanțate cu fonduri europene prin POSDRU.

Tot într-o instituție guvernamentală lucrează și Daniela Cristina Ghițulică, profesor la Universitatea Politehnica București, cunoscută în mediul politic și universitar ca fiind partenera de viață a ministrului delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu. Și expert ARACIS, agenția care evaluează și acreditează universitățile în România. Din ianuarie 2013, Daniela Ghițulică este directorul de cabinet al ministrului Educației, Remus Pricopie, în același minister cu Mihnea Costoiu.

Partenera ministrului Dan Șova, Vasilica Staicu, pe de altă parte, a devenit recent lider la PSD Belgia, cu suținere de la centru, și a primit un post în Ambasada României la Londra.

Laura Chițoiu, soția ministrului de Finanțe și vicepremier Daniel Chițoiu este urmărită penal de către DNA pentru abuz în serviciu. Procurorii susțin că soția ministrului a trucat un concurs pentru ocuparea unei funcții de director la CARPATICA ASIG S.A. Laura Chițoiu este acuzată că în calitate de director la Direcția Avizări din cadrul Autorității pentru Supraveghere Financiară (ASF) a modificat componența unei comisii de concurs care a analizat candidatura unei persoane pentru funcția de director la Carpatica Asig. ASF este autoritatea care supervizează și activitatea instituțiilor de asigurări cum este Carpatica Asig SA. Cercetările ce o vizează pe soția ministrului Chițoiu fac parte din dosarul în care este investigat și Ilie Carabulea. Grupul Carpatica, din care face parte Carpatica Asig, este controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea.

Laura Chițoiu este director în proaspăt înființata Autoritate de Supraveghere Financiară, condusă de Dan Radu-Rușanu, nașul de cununie al soților Chițoiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”