Ponta îi compătimește pe baroni: „Sunt cei mai votați”, dar și „țintă pentru procurori”. Dragnea: „Câți mai rămân în picioare până la finele anului?”

Ponta îi compătimește pe baroni: Sunt cei mai votați, dar și țintă pentru procurori. Dragnea: Câți mai rămân în picioare până la finele anului?
Publicat: 04/04/2014, 13:17
Actualizat: 29/03/2019, 18:04

Premierul Victor Ponta afirmă că președinții de consilii județene sunt cei mai votați, iar românii au cea mai mare încredere în ei, dar au o „meserie periculoasă”, pentru că, odată cu popularitatea, ajung „țintă pentru procurori”. Ponta a făcut aceste considerații, vineri, la o întâlnire cu președinții de Raioane din Republica Moldova din cadrul Euroregiunii „Siret-Prut-Nistru”.

La aceeași masă, vicepremierul Liviu Dragnea a dat semnalul strângerii rândurilor în partid, anunțând că liderii filialelor PSD se întâlnesc sâmbătă la Brașov pentru a discuta despre campanie, dar și pentru a se sfătui în urma situațiilor generate de cercetarea unor președinți de consilii județene.

„Nu știu dacă sunt ținte justificate, nejustificate (președinții de consilii județene – n.r.). Începem să ne punem întrebarea câți mai rămân în picioare până la sfârșitul anului, asta e, de fapt, singura întrebare pe care ne-o punem și ne-o punem cu foarte mult respect, nu cu alte sentimente. De altfel, o să ne vedem și mâine, la Brașov, cu majoritatea președinților de organizații și cred că o să convenim că, indiferent cât de mulți rămânem în picioare, ducem până la capăt cele două alegeri, și europarlamentare, și prezidențiale”, a răspuns Dragnea unei întrebări a presei pe această temă. Dragnea spune că speră ca toți cei reținuți să se dovedească nevinovați și să fie eliberați.

„O meserie periculoasă”

„Sunt absolut convins că, așa cum în România președinții de consilii județene sunt oamenii cei mai votați și în care românii au cea mai mare încredere – chiar dacă sunt și țintă pentru procurori, asta vine odată cu popularitatea și cu faptul că sunt votați și, atunci, e și o meserie periculoasă – și pe partea cealaltă a Prutului sunt convins că oamenii așteaptă foarte mult de la șefii de raioane și aveți, într-un fel sau altul, aceleași probleme pe care le au și președinții de consilii județene din România, și anume resurse financiare destul de puține, birocrație, un tip de centralism”, a spus Ponta.

La reuniunea de la Palatul Victoria a participat și președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, vicepremierul Liviu Dragnea precizând că acesta a participat nu în calitate de președinte al oragnizației PSD sau de membru PSD, ci deoarece are o contribuție importantă la dezvoltarea relațiilor cu Moldova.

Președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, este urmărit penal sub acuzațiile de luare de mită și abuz în serviciu, iar fiul său, deputatul Vlad Cosma, este pus sub urmărire penală pentru trafic de influență, fiind acuzați de DNA că ar fi cerut și primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanții unor societăți comerciale, denunțători în cauză.

Curtea de Apel București a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, șefului IPJ Mehedinți, Ștefan Ponea, și omului de afaceri Constantin Popescu, președintele PSD Orșova, în dosarul în care sunt acuzați de fapte de corupție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală