Ponta îl propune OFICIAL pe Ioan Rus ministru al Transporturilor „Vreau să transmit UN MESAJ pentru Transilvania”

Ponta îl propune OFICIAL pe Ioan Rus ministru al Transporturilor „Vreau să transmit UN MESAJ pentru Transilvania
Publicat: 24/06/2014, 19:33
Actualizat: 29/07/2014, 18:28

Premierul Victor Ponta îl va proune pe Ioan Rus pentru postrul de ministru al Transporturilor după demisia lui Dan Șova din această funcție. Anunțul a fost făcut chiar de șeful guvernului care a precizat că Șova va fi purtător de cuvânt al PSD.

„Am ținut cont de experiența profesională și politică. Transilvania și Ardealul trebuie să primească și prin persoana ministrului mesajul că toate proiectele pe care le-am început vor fi duse la bun sfârșit”, a spus Ponta.

Dan Șova a demisionat, marți, din funcția de ministru al Transporturilor, urmând să se retragă la partid pentru a lucra pentru campania electorală pentru prezidențiale. „Am decis să mă dedic în următoarele luni obiectivului politic de a câștiga alegerile prezidențiale”, a spus el, după ce și-a anunțat plecarea din guvern. El a dat asigurări că „vom face tot ce putem pentru a aduce la Cotroceni un om tânăr, un camarad”.

Surse din PSD au declarat pentru gândul că fostul ministru de Interne din timpul guvernării Năstase, Ioan Rus, ar putea prelua portofoliul de la Ministerul Transporturilor.

Șova a trecut marți în revistă activitatea sa în fruntea Ministerului Transporturilor și a Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură, precizând, printre altele, că a inaugurat 242 de kilometri de autostradă, a reușit un grad de absorbție de fonduri europene pe Transporturi de 148%, „a promovat proiecte noi de autostrăzi”, între care Seberș-Turda și Comarnic-Brașov și a scăzut cheltuielile pentru deszăpezire cu 42%. „Cum poate fi vorba de incompetență când pentru prima oară știm exact ce avem de făcut în următorii șase ani?”, s-a întrebat retoric Șova, arătându-se deranjat de acuzațiile de incompetență ce i-au fost aduse de social-democrați.

Un subiect asupra căruia a ținut să insiste a fost cel al autostrăzii Comarnic-Brașov, al cărei contract nu a fost semnat încă, după ce în luna decembrie anul trecut a fost anunțat câștigătorul contractului de concesiune. „Motivul întârzierii a ținut de discuțiile dintre câștigătorul licitației și finanțatori, BEI, BERD, Banca Mondială. Nu a depins de CNADNR, Guvern. Este o discuție tehnică între finanțatori și câștigătorii licitației (asocierea Vinci-Strabag-Aktor n.n.)”, a motivat Dan Șova întârzierea semnării contractului pentru autostrada Comarnic-Brașov.

El a anunțat că în momentul predării mandatului de la Transporturi, „în următoarele zile”, va face un bilanț al activității sale ministeriale.

O demisie previzibilă

Demisia lui Șova era una previzibilă, surse din PSD afirmând pentru gândul că Șova urma să fie remaniat, iar demisia reprezintă o formă onorabilă de a pleca de la minister. Șova urmează să fie cooptat în echipa de campanie a prezidențiabilului Victor Ponta.

Liderul grupului din Senat al PSD, Ilie Sârbu, a spus că cooptarea lui Ioan Rus în Guvern a fost discutată în partid în mod neoficial și că „probabil așa va fi”. „Important este să meargă Guvernul mai departe, să avem un ministru să facă față problemelor”, a declarat Sârbu, care a adăugat că au „fost consultări în partid, deoarece lucrurile acestea nu se fac de la o oră la alta”.

Ioan Rus a fost mai ministru în primul Guvern Ponta, dar și-a dat demisia după începerea suspendării președintelui Traian Băsescu, din cauza problemelor legate de listele electorale. Rus a fost un susținător al lui Victor Ponta, el și grupul de la Cluj ajutându-l pe acesta să preia președinția partidului la Congresul din 2010, când Ponta a candidat împotriva lui Mircea Geoană.

Dan Șova este și el un apropiat al premierului Victor Ponta, cei doi fiind prieteni înainte ca ultimul să ajungă în fruntea Guvernului și șef în Kiseleff.

Întrebat de Mediafax dacă Dan Șova va fi remaniat, Liviu Dragnea, președintele executiv al PSD a răspuns că „până acum nu a existat o discuție „oficială” în PSD„.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Veste mare în showbiz! Este ÎNSĂRCINATĂ pentru prima dată. Vestea i-a uimit pe toți, deși...
Cea mai puternică furtună solară din ultimii 20 de ani loveşte Pământul. Cum ar putea afecta...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
S-a aflat cauza morții lui Bogdan, asistentul veterinar găsit fără suflare în propria mașină. Ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Românii, obligați să dea BANII ÎNAPOI. Vor plăti integral, plus 15%. Iohannis a semnat azi
Jigniri aspre între Nicolae Guță și fosta soție. Narcisa îl acuză că nu se mai...
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Albinele au abilități impresionante! Ce au descoperit cercetătorii?