Ponta, întrebat dacă îl va sancționa pe Dragnea: „Cred că s-a sancționat singur”

Ponta, întrebat dacă îl va sancționa pe Dragnea: Cred că s-a sancționat singur
Publicat: 23/10/2014, 15:37

Victor Ponta a fost întrebat, joi, în timpul unei vizite în județul Mureș, dacă îl va sancționa pe Dragnea după declarațiile făcute, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a explicat că Liviu Dragnea este cel care muncește cel mai mult în campania electorală a PSD pentru Președinție, iar faptul că miercuri s-a vorbit „de altceva”, după declarațiile pe care acesta le-a făcut pe tema preluării partidului, îl face să creadă că acesta „s-a sancționat singur”.

„Cred că s-a sancționat singur, că domnul Dragnea e cel care muncește cel mai mult în campania electorală și, în loc să vorbim de campanie, ieri (miercuri – n.r.) am vorbit de altceva”, a spus Ponta.

El și-a avertizat colegii să nu facă „greșeala” să creadă că au câștigat deja alegerile, „doar pentru că e slab Iohannis”.

„Deocamdată, sunt președinte la PSD și noi n-am câștigat încă alegerile. Sigur, suntem favoriți să câștigăm alegerile prezidențiale, însă n-aș vrea ca nimeni dintre colegii mei să facă greșeala să creadă că le-am câștigat deja. Mă uit la domnul Iohannis, care zice că le-a câștigat, că-i câștigă DNA alegerile, la fel, mă uit la colegii mei, care spun că gata, le-am câștigat, doar pentru că e slab Iohannis. Nu, nu cred că e, cred că și unii și alții greșesc, nu mi-a plăcut niciodată să vorbesc de pielea ursului din pădure și cred că, dincolo de cele două-trei zile în care orgoliile au mai ieșit la suprafață, toată lumea se concentrează la ce avem de făcut, în Guvern, în Parlament, cu aleșii locali – și după 17 noiembrie discutăm”, a conchis el.

Premierul Victor Ponta și mai mulți miniștri, între care și vicepremierul Liviu Dragnea, au participat, joi, la inaugurarea șantierului de construcție a variantei de ocolire a municipiului Târgu Mureș, care va lega E 60, din comuna Corunca, cu DN 15, în comuna Ernei.

Deputatul PSD Sebastian Ghiță a anunțat, miercuri, că va candida în tandem cu Liviu Dragnea pentru funcțiile de președinte executiv și, respectiv, președinte al PSD, în cadrul unui „congres rapid” care va avea loc „după ce Victor Ponta va ajunge președintele României”.

Întrebat dacă anunțul nu contravine deciziei luate de conducerea PSD în urmă cu câteva luni la Orăștie, ca discuțiile despre succesorul lui Victor Ponta în partid să aibă loc doar după alegerile prezidențiale, Sebastian Ghiță a spus că decizia nu a fost respectată de alți lideri ai PSD.

Ulterior, președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că dacă va decide să candideze la șefia PSD va face echipă cu Sebastian Ghiță, el spunând că îi asigură pe membrii PSD că, după ce Victor Ponta va deveni președinte, partidul „nu va rămâne la mâna niciunui combinator”.

Întrebat de ce a deschis acest subiect, în condițiile în care s-a decis să nu se discute în campanie despre șefia PSD, Liviu Dragnea a răspuns: „Am răspuns pentru că și dumneavoastră și eu nu suntem autiști, am văzut ce s-a întâmplat în ultimele zile. Pe mine m-a interesat foarte mult ca membrii simpli de partid, cei peste 500.000 de membri care sunt implicați în campanie, zi de zi, să primească un semnal ferm că acest partid nu va rămâne la mâna niciunui combinator și vor avea dreptul să își spună punctual de vedere, la alegerea președintelui PSD”.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”