Ponta își justifică, la Antena 3, absența de la marșul din jurul Cotrocenilor: „Îmi pare rău că n-am venit”. Premierul garantează trustului Intact păstrarea sediului

Ponta își justifică, la Antena 3, absența de la marșul din jurul Cotrocenilor: „Îmi pare rău că n-am venit. Premierul garantează trustului Intact păstrarea sediului
Publicat: 19/08/2014, 10:26
Actualizat: 18/03/2015, 20:37

Marșul în jurul Palatului Cotroceni la care jurnaliștii Intact și-au chemat susținătorii pe 10 august, la două zile după decizia instanței de condamnare a lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare în dosarul ICA și de confiscare a sediului postului tv Antena 3, i-a lăsat premierului Victor Ponta un regret: acela că a fost absent la manifestație.

Ce a văzut, de la Neptun, premierul la marșul de la Cotroceni

Invitat luni seara la un interviu la „Sinteza Zilei”, prim-ministrul a explicat și motivul pentru care nu s-a aflat alături de Mihai Gâdea. „Mă uitam… Sigur, inițial am crezut că acel eveniment… Oare ce-o fi? O fi vreun eveniment contra Justiției. După aceea am văzut un eveniment pentru libertatea presei. Îmi pare rău că n-am venit, în aceste condiții”, a spus Victor Ponta.

Pe 10 august, premierul se afla în concediu la Neptun, împreună cu familia. Și-a declarat, în schimb, solidaritatea cu jurnaliștii Antenei 3, printr-un mesaj pe Facebook. Ulterior, întrebat despre episodul agresării unor jurnaliști de la posturi tv concurente de către participanții la manifestație și despre lipsa de reacție a jandarmilor, Victor Ponta a arătat că, din punctul său de vedere, „toată lumea și-a făcut datoria”. În interviul la Antena 3, premierul a întărit această convingere: „A fost o persoană care în mod regretabil a împins un jurnalist de la B1, am spus „domn`le, dați amendă„, dar paroxismul acestei lupte este un semn al dorinței de a nu ceda puterea”, a comentat Victor Ponta.

„Cât timp sunt eu prim-ministru, nu tre` să vă mutați nicăieri”. Cu cât ar urma să scadă chiria Antena Group

În plus, premierul a garantat, în direct, că Antena 3 va putea rămâne în actualul sediu, contra unei chirii modice către stat, în cuantum egal cu cea aplicată altor instituții de presă similare, inclusiv după ce decizia instanței privind confiscarea va fi pusă în aplicare. „Au fost 10 zile în care am cerut analize și, cât timp sunt eu prim-ministru, nu tre` să vă mutați nicăieri. În spații ale statului român stau, în acest moment, și B1 Tv și RTV, a stat și Realitatea TV, și ideea de libertate a presei e mai importantă decât orice destin personal. Dumneavoastră ați prezentat la Antena 3 cazuri grave, penale, în care sunt implicați Traian Băsescu și Antena 3. Ăsta nu e un motiv pentru care să fiți goniți. Așa cum alte televiziuni pot să stea, cât plătesc chiria, în sediile lor, și dumneavostră puteți să rămâneți”, a anunțat Victor Ponta.

Chiria ar urma să fie, în aceste condiții, mai mică decât cea plătitî în prezent de Antena Group către Grivco. Din datele oficiale, SC B1 Channel SRL plătește, pentru sediul din Calea Victoriei aparținând RA-APPS, o chirie de 15 euro metrul pătrat cu TVA inclus, pentru suprafața utilă, în timp ce, potrivit jurnalistului Cătălin Tolontan, costul perceput de Grivco pentru turnul în care Antena Group își are montate echipamentele tehnice a fost ân ultimii ani de 20 de euro metrul pătrat plus TVA. În calitatea sa de director al Antena 3, realizatorul emisiunii, Mihai Gâdea a arătat că acest răgaz este benefic, însă a insistat că, „pe termen lung”, dorește să evite o dependență a postului de relația cu statul.

Cât despre sentința dată în dosarul ICA, premierul a evitat să facă vreo referire directă la decizia Curții de Apel în cazul lui Voiculescu, indirect poziționându-se însă diametral opus față de președintele Traian Băsescu pe care l-a acuzat că „în ziua în care se judeca s-a dus special la o televiziune, să spună cum trebuie condamnat domnul Voiculescu”.

„Nu voi ezita să spun, când sunt întrebat, dacă au existat dosare politice în România. Da, au existat. Dosarul Referendumului a fost politic. N-am mai comentat de la sentința dată în cazul domnului Năstase, dosare pe rol. Traian Băsescu a făcut-o tot timpul. În ziua în care se judeca s-a dus special la o televiziune, să spună cum trebuie condamnat domnul Voiculescu. Tu ca președinte trebuie să spui un singur lucru: vreau o Justiție care să fie eficientă”, a spus premierul. În opinia lui Ponta, „avem nevoie de o Justiție eficientă și independentă. Acesată justiție trebuie să aibă însă un element fundamental: trebuie să fie egală pentru toți. Cum îl tratăm pe Gâdea, așa și pe Ponta. Cred că rolul Justiției este acela de a-i proteja pe oameni de cei răi, nu de a-i speria, de a-i teroriza”, a adăugat premierul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Cine e Mihaela, fata de 24 de ani care s-a aruncat de la etajul 15!...
De ce boală ar fi suferit, de fapt, Costel Corduneanu. Fostul luptător se afla pe...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Schimbare în CODUL RUTIER din România. Când au voie șoferii să facă DEPĂȘIRI pe drumurile...
Suveranistul Luis Lazarus, candidatul lui Șoșoacă, ia bani grei de la o multinațională
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Test de cultură generală. Roșiile sunt fructe sau legume?