Ponta își justifică, la Antena 3, absența de la marșul din jurul Cotrocenilor: „Îmi pare rău că n-am venit”. Premierul garantează trustului Intact păstrarea sediului

Ponta își justifică, la Antena 3, absența de la marșul din jurul Cotrocenilor: „Îmi pare rău că n-am venit. Premierul garantează trustului Intact păstrarea sediului
Publicat: 19/08/2014, 10:26
Actualizat: 18/03/2015, 20:37

Marșul în jurul Palatului Cotroceni la care jurnaliștii Intact și-au chemat susținătorii pe 10 august, la două zile după decizia instanței de condamnare a lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare în dosarul ICA și de confiscare a sediului postului tv Antena 3, i-a lăsat premierului Victor Ponta un regret: acela că a fost absent la manifestație.

Ce a văzut, de la Neptun, premierul la marșul de la Cotroceni

Invitat luni seara la un interviu la „Sinteza Zilei”, prim-ministrul a explicat și motivul pentru care nu s-a aflat alături de Mihai Gâdea. „Mă uitam… Sigur, inițial am crezut că acel eveniment… Oare ce-o fi? O fi vreun eveniment contra Justiției. După aceea am văzut un eveniment pentru libertatea presei. Îmi pare rău că n-am venit, în aceste condiții”, a spus Victor Ponta.

Pe 10 august, premierul se afla în concediu la Neptun, împreună cu familia. Și-a declarat, în schimb, solidaritatea cu jurnaliștii Antenei 3, printr-un mesaj pe Facebook. Ulterior, întrebat despre episodul agresării unor jurnaliști de la posturi tv concurente de către participanții la manifestație și despre lipsa de reacție a jandarmilor, Victor Ponta a arătat că, din punctul său de vedere, „toată lumea și-a făcut datoria”. În interviul la Antena 3, premierul a întărit această convingere: „A fost o persoană care în mod regretabil a împins un jurnalist de la B1, am spus „domn`le, dați amendă„, dar paroxismul acestei lupte este un semn al dorinței de a nu ceda puterea”, a comentat Victor Ponta.

„Cât timp sunt eu prim-ministru, nu tre` să vă mutați nicăieri”. Cu cât ar urma să scadă chiria Antena Group

În plus, premierul a garantat, în direct, că Antena 3 va putea rămâne în actualul sediu, contra unei chirii modice către stat, în cuantum egal cu cea aplicată altor instituții de presă similare, inclusiv după ce decizia instanței privind confiscarea va fi pusă în aplicare. „Au fost 10 zile în care am cerut analize și, cât timp sunt eu prim-ministru, nu tre` să vă mutați nicăieri. În spații ale statului român stau, în acest moment, și B1 Tv și RTV, a stat și Realitatea TV, și ideea de libertate a presei e mai importantă decât orice destin personal. Dumneavoastră ați prezentat la Antena 3 cazuri grave, penale, în care sunt implicați Traian Băsescu și Antena 3. Ăsta nu e un motiv pentru care să fiți goniți. Așa cum alte televiziuni pot să stea, cât plătesc chiria, în sediile lor, și dumneavostră puteți să rămâneți”, a anunțat Victor Ponta.

Chiria ar urma să fie, în aceste condiții, mai mică decât cea plătitî în prezent de Antena Group către Grivco. Din datele oficiale, SC B1 Channel SRL plătește, pentru sediul din Calea Victoriei aparținând RA-APPS, o chirie de 15 euro metrul pătrat cu TVA inclus, pentru suprafața utilă, în timp ce, potrivit jurnalistului Cătălin Tolontan, costul perceput de Grivco pentru turnul în care Antena Group își are montate echipamentele tehnice a fost ân ultimii ani de 20 de euro metrul pătrat plus TVA. În calitatea sa de director al Antena 3, realizatorul emisiunii, Mihai Gâdea a arătat că acest răgaz este benefic, însă a insistat că, „pe termen lung”, dorește să evite o dependență a postului de relația cu statul.

Cât despre sentința dată în dosarul ICA, premierul a evitat să facă vreo referire directă la decizia Curții de Apel în cazul lui Voiculescu, indirect poziționându-se însă diametral opus față de președintele Traian Băsescu pe care l-a acuzat că „în ziua în care se judeca s-a dus special la o televiziune, să spună cum trebuie condamnat domnul Voiculescu”.

„Nu voi ezita să spun, când sunt întrebat, dacă au existat dosare politice în România. Da, au existat. Dosarul Referendumului a fost politic. N-am mai comentat de la sentința dată în cazul domnului Năstase, dosare pe rol. Traian Băsescu a făcut-o tot timpul. În ziua în care se judeca s-a dus special la o televiziune, să spună cum trebuie condamnat domnul Voiculescu. Tu ca președinte trebuie să spui un singur lucru: vreau o Justiție care să fie eficientă”, a spus premierul. În opinia lui Ponta, „avem nevoie de o Justiție eficientă și independentă. Acesată justiție trebuie să aibă însă un element fundamental: trebuie să fie egală pentru toți. Cum îl tratăm pe Gâdea, așa și pe Ponta. Cred că rolul Justiției este acela de a-i proteja pe oameni de cei răi, nu de a-i speria, de a-i teroriza”, a adăugat premierul.

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
FOTO. Fosta soție a gimnastului Marian Drăgulescu face videochat și a ajuns să aibă o...
Femeia care-și bea menstruația, o aplică pe ten și pictează cu ea: „E medicină pură”
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
O invazie a Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe nemaivăzute. IATĂ ce măsuri draconice ar...
Hoții de CATALIZTOARE din GERMANIA ”vânează” aceste mașini
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Diferența dintre criptomonede, monede digitale și monede virtuale
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Detalii BOMBĂ din dosarul inspectorilor ANAF: Nu punem botul la o sticlă de whisky; Să...
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Au fost chemați ROMÂNII ÎN ARMATĂ?! Ministrul Apărării a spus adevărul. Toată lumea trebuie să...
Anunțul care zdruncină lumea din temelii. Ce urmează după Omicron: Va fi mult mai contagioasă
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...