Ponta mai scapă de un contracandidat. Cătălin Ivan a fost suspendat 12 luni din partid. „Ponta și Dragnea nu mai pot sta mult în fruntea PSD, sunt derapaje anti-democratice”

Ponta mai scapă de un contracandidat. Cătălin Ivan a fost suspendat 12 luni din partid. „Ponta și Dragnea nu mai pot sta mult în fruntea PSD, sunt derapaje anti-democratice
Publicat: 10/03/2015, 20:37
Actualizat: 18/05/2015, 19:22

După ce a avut mai multe poziții critice la adresa lui Victor Ponta și a lui Liviu Dragnea, europarlamentarul Cătălin Ivan a fost schimbat din fruntea organizației PSD Sector 1, iar în această seară s-a decis suspendarea lui din partid pentru o perioadă de 12 luni.

Surse social-democrate au declarat pentru gândul că, la ședința de marți seară a organizației locale a PSD Sector 1 din care Ivan făcea parte, s-au supus la vot două propuneri: excluderea lui din partid sau suspendarea din partid pentru 12 luni. Varianta finală a fost de suspendare a europarlamentarului din PSD.

Cătălin Ivan susține că decizia luată de social-democrații din Sectorul 1 este nestatutară, deoarece nu a fost prezent la ședința în care s-a decis suspendarea sa. Ivan și-a trimis un reprezentant la ședință, dar cei din Sectorul 1 nu au acceptat ca Ivan să aibă un reprezentant, invocând Statutul PSD în acest sens.

Mai mult, Ivan le-a transmis celor din PSD Sector 1 că el s-a mutat în organizația PSD Iași, deci nu ar mai putea fi judecat la organizația din Capitală. Surse social-democrate au declarat pentru gândul că Ivan nu se poate muta în altă organizație, fără acceptul organizației județene, în cazul de față, PSD Iași.

Europarlamentarul a anunțat că va contesta decizia celor de la Sectorul 1.

Cătălin Ivan și-a anunțat la începutul acestui an intenția de a candida la Congresul PSD pentru funcția de președinte, criticându-i pe Liviu Dragnea și Victor Ponta. Organizația de femei a PSD a cerut excluderea din partid a lui Cătălin Ivan, dar decizia nu a fost transpusă într-o decizie politică.

Ivan: Am ajuns să fug prin organizații să nu fiu exclus

„La Sector au început să se facă presiuni din ce în ce mai mari ca aceștia să facă o hârtie de excludere a mea. Le-am spus că mă transfer în altă organizație, există un proces verbal în acest sens. Eu nu mai sunt membru Sector 1. Cei de la Sector 1 au primit comandă de la București, li s-a trasat sarcină. Au primit comandă de la Ecaterina Andronescu, probabil vrea să candideze la Consiliul Național și are nevoie de susținerea lui Dragnea și Ponta să se facă utilă. Prin acest lucru se obține un singur lucru, împiedicarea mea să candidez la Congres, asta se urmărește de fapt. Este singura lor miză. Este o disperare la nivel de conducere a partidului și o frică de contracandidați de Congres. Sunt derapaje clare antidemocratice, nu mai există democrație internă în PSD, nu mai ai voie, să vorbești să candidezi. Nici Victor Ponta, nici Liviu Dragnea nu mai pot sta mult în fruntea partidului”, a declarat pentru gândul Cătălin Ivan.

El a adăugat că s-a mutat în altă organizație pentru că „fuge de abuzurile pe care actuala conducere le face”.

Andronescu: Nu este nimic adevărat

Președinta organizației PSD București, Ecaterina Andronescu, a spus că ceea ce a spus Ivan nu este adevărat și că nu a comandat sancțiunea împotriva europarlamentarului.

„Am vorbit cu el și mi-a confirmat că s-a transferat în organizația Dobrovăț”, a spus Ecaterina Andronescu, care a adăugat că încă se gândește dacă va candida pentru președinția Consiliului Național al PSD.

Anul trecut au fost excluși din partid Mircea Geoană și Marian Vanghelie.

Surse social-democrate au declarat pentru gândul că în perioadă următoare urmează să fie excluși din PSD toți cei care s-au alăturat noului partid pe care Mircea Geoană îl va înființa. Pe lista neagră se află parlamentari, dar și consilieri generali ai municipiului București, considerați apropiați ai lui Marian Vanghelie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
S-a dat deja ORDIN de la Primărie. Devine complet GRATUIT. Nu se mai plătește niciun...
Cel mai ghinionist campion mondial din istoria fotbalului. A rămas fără deget din cauza verighetei...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice