Ponta mizează pe mesajul naționalist în turul II: Iohannis e un lucru, eu sunt român, nu vreau să primim ordine din afara țării. Unii vor să rupă Transilvania

Ponta mizează pe mesajul naționalist în turul II:  Iohannis e un lucru, eu sunt român, nu vreau să primim ordine din afara țării. Unii vor să rupă Transilvania
Publicat: 04/11/2014, 12:05
Actualizat: 05/11/2014, 19:14

În primul mesaj după primul tur al prezidențialelor, Victor Ponta a ieșit cu un mesaj nationalist în care a vorbit despre pericolul ruperii Transilvaniei, despre „indivizii” din afara țării „care și-au bătut joc de România”, iar despre Klaus Iohannis a afirmat că este „un lucru”, în timp ce el este „un român”.

„Din câte știu, singurul candidat care nu a intrat în turul al doilea și a anunțat foarte clar că îl sprijină pe domnul Iohannis este domnul Szilagi de la PPPMT, cel care vrea să rupă Transilvania și să o facă separat de România, cred că, de fapt, sprijinul lui nu l-aș fi vrut”, le-a spus Ponta colegilor de partid în video-conferința din Kiseleff. Mesajul său a fost întărit ulterior de Liviu Dragnea, care a vorbit despre divizarea românilor de Iohannis.

El a vorbit și despre cei din afară care vor să dea ordine în țara noastră, afirmând că nu va mai accepta aceste ordine venite din afară

„Nu vreau să primim din nou ordine din afara țării, de la PPE, și de la alți indivizi care și-au bătut joc de România în 2012, cum să trăim în România. Le mulțumim, dar știm singuri cum este mai bine, cum este pentru România și ordinele lor și disprețul pe care îl au față de români este un lucru pe care nu-l vom mai accepta”, a fost mesajul lui Ponta.

După ce a pierdut județele din Transilvania, Ponta a încercat să atragă de partea sa filonul naționalist din această regiune istorică.

„Vreau să dăm un mesaj pentru alegătorii din Transilvania că proiectul nostru este unul pentru toată România și un proiect pentru oameni. Domnul Iohannis se adresează lucrurilor, eu mă adresez oamenilor, românilor, domnul Iohannis este un lucru, eu sunt un om, un român ca toți cei din Transilvania, Moldova, Oltenia, București și vreau să facem o țară pentru oameni, nu pentru lucruri”, a subliniat Ponta.

Pentru a arăta că va fi un „președinte legitim”, care nu va câștiga „alegerile la 12 noaptea la Paris”, va începe „un tur al unității României”.

„Imediat ce reîncepe campania electorală vreau să fac un tur al unității României, o să merg în Moldova, o să merg în Transilvania, vreau să merg în Banat, Oltenia, Dobrogrea, Muntenia pentru că vreau să vorbim despre români și unitate”, a anunțat prezidențiabilul PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase