Ponta: Nu m-am întâlnit cu Băsescu la Ziua Armatei. Mă bucur că nu a fost nimeni fluierat, huiduit

Ponta: Nu m-am întâlnit cu Băsescu la Ziua Armatei. Mă bucur că nu a fost nimeni fluierat, huiduit
Publicat: 25/10/2014, 16:55
Actualizat: 26/10/2014, 09:20

Întrebat cum a fost întâlnirea cu președintele Traian Băsescu la manifestările organizate la Carei de Ziua Armatei Române, premierul a spus că nu s-a întâlnit cu șeful statului.

„Nu m-am întâlnit cu dânsul (…) Domnia sa a stat într-un loc, noi am stat în partea cealaltă. Vreau însă să vă spun un lucru și vreau să le mulțumesc tuturor celor … locuitorilor simpli, nu vorbesc de instituții publice și militare, care au fost astăzi la Carei. Eu m-am bucurat foarte tare că, spre deosebire de alți ani, până la urmă n-a fost nimeni nici fluierat, nici huiduit”, a spus Ponta.

La remarca unui jurnalist care a spus că președintele a fost huiduit, premierul a replicat: „Eu n-am auzit. Sau, mă rog, am auzit aplauzele și le mulțumesc celor care m-au aplaudat”, a spus el.

„Indiferent de rivalități politice, cred că la momente de sărbătoare națională, cum e și 1 Decembrie, cum e 25 (octombrie -n.r.), cum e 24 ianuarie, cred că nu e nevoie, după 10 ani de supărări și ceartă, nu mai e nevoie să ne fluierăm, să ne certăm. Cred că putem să ne respectăm și îmi doresc în anii care urmează (…) să fim o națiune și o țară mai unită în care ne putem respecta și când nu suntem de acord unii cu alții”, a mai spus Victor Ponta.

Premierul a mai susținut că și președintele ar fi trebuit să îl felicite pe Regele Mihai, așa cum a făcut el în discursul de la Carei.

„Cred că astăzi a fost un eveniment civilizat, în care toți cei care reprezintă statul român și-au adus omagiul Armatei Române, iar eu, în plus, – cred ar fi trebuit s-o facă și președintele – dar eu oricum am făcut-o, pentru că așa era normal și corect, am adus aprecierile și urările sincere și meritate, de altfel, de Majestatea sa, Regele Mihai”, a declarat Ponta, subliniind că „cel mai impresionant moment istoric” la care a asistat a fost discursul Regelui în Parlament, din 25 octombrie 2011.

În momentul în care o femeie i-a cerut „un mic sprijin” pentru amplasarea unui bust al Regelui Ferdinand, premierul a răspus: „Regele Ferdinand, primul rege al României” (n.r. – primul suveran al României a fost Carol I, regele Ferdinand a fost primul rege al României Mari). Premierul i-s spus femeii că va pune „o vorbă bună”.

Președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta au participat, sâmbătă, la Carei, la manifestările de Ziua Armatei Române, la sosirea la ceremonie președintele dând mâna doar cu reprezentanții Armatei, nu și cu premierul și cu membrii Guvernului.

La ceremoniile de la Carei organizate de Ziua Armatei au ajuns, în jurul orei 11.00, premierul Victor Ponta, împreună cu mai mulți miniștri, între care vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Apărării, Mircea Dușa, ministrul de Externe, Titus Corlățean, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

Ulterior, la ceremonie, care a început la ora 11.00, a ajuns și președintele Traian Băsescu. Acesta a mers și a dat mâna cu autoritățile locale prezente și cu reprezentanții Armatei, care i-au prezentat onorul, dar nu și cu premierul Victor Ponta și cu membrii Guvernului.

Prezența premierului la evenimentele de la Carei era cunoscută de la jumătatea acestei săptămâni, în timp ce șeful statului și-a anunțat participarea la eveniment sâmbătă, cu puțin timp înainte de începerea manifestărilor.

Aceasta a fost prima participare comună a președintelui și a premierului la un eveniment, de la debutul campaniei electorale.

Sâmbătă se împlinesc 70 de ani de la momentul din 25 octombrie 1944, de la Carei, care a reprezentat ultima victorie a Armatei Române în lupta cu trupele ungaro-germane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ești obligat să reduci viteza la trecerea de pietoni dacă NU traversează nimeni?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Vestea așteptată de toți pensionarii. Data la care vor fi virați banii pe luna mai
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum a început revoluția rusă pe străzile Iașiului