Ponta: „Nu voi participa la dezbateri înainte de primul tur, îmi voi lua popcorn și mă voi uita la ceilalți candidați”

Redactor:
Andi Manciu
Ponta: „Nu voi participa la dezbateri înainte de primul tur, îmi voi lua popcorn și mă voi uita la ceilalți candidați”
Ponta: "Nu voi participa la dezbateri înainte de primul tur, îmi voi lua popcorn și mă voi uita la ceilalți candidați"

Premierul a mai spus că partidele care îl susțin pentru Cotroceni îi asigură „o primă de pornire” de 40% din opțiunile electorale, urmând ca restul de 10% pentru a câștiga alegerile să fie efortul său, reiterând ideea unei campanii anti-Băsescu.

„PSD și aliații noștri dau oricărui candidat și mie, și altcuiva care ar fi în locul meu, un start fundamental, 40% din voturi. Mai departe, restul de 10%, ca să avem 50 (la sută, n.r.) depind de mine și de candidat. Dar faptul că am această primă de pornire este fundamental, categoric. Dar nu ajung niciodată voturile doar ale PSD, UNPR, PC”, a afirmat Ponta, la Tulcea.

El a menționat că în calculul voturilor pentru prezidențiale nu se poate face „matematică”. „Matematică la prezidențiale dacă ar fi funcționat nu era domnul Băsescu președinte”, a mai spus premierul.

El a reluat ideea că în cursa prezidențială candidați anti-Băsescu sunt doar Ponta și Tăriceanu, restul fiind „epigoni de diverse dimensiuni și sexe” ai lui Traian Băsescu.

„Ceea ce noi avem de luptat, avem de luptat cu cei care vor să perpetueze modul de guvernare și profilul prezidențial al lui Traian Băsescu, chiar cu Traian Băsescu ne mai fiind la Cotroceni. Noi pe asta ne concentrăm și astea le-am oferit ca ofertă politică românilor în 2012, când am spus «noi vom lupta cu regimul, cu sistemul, cu modul în care s-a guvernat». Asta este mare alegere pe care românii o au de făcut în noiembrie”, a declarat Ponta.

Pe de altă parte, el a susținut că în 2012 în România nu ar fi fost o democrație, motiv pentru care majoritatea nu și-a putut impune punctul de vedere în demiterea din funcție a lui Traian Băsescu.

„Îmi doresc ca viitorul președinte al României, că sunt eu sau altcineva, să nu mai dezbrace pe nimeni. Să stea el însuși îmbrăcat în haina de președinte, nu în haina de șef de campanie, nu în haina de golan, nu în haina de bârfitor de cârciumă, nu în haina de cine știe ce dictator târziu (…) Dacă m-am uitat bine pe ceea ce-și doresc românii, cred că asta își dorește majoritatea uriașă a românilor. Restul, lăzăroii care vor cafteală, dezbrăcați și așa mai departe, din fericire sunt o minoritate, gălăgioasă, nocivă, dar sunt o minoritate. Dacă suntem o democrație, majoritatea va câștiga. În 2012 nu am fost o democrație, pentru că atunci majoritatea s-a pronunțat pentru demiterea lui Traian Băsescu și totuși democrația nu a contat. Au contat alte lucruri”, a afirmat Ponta.

În plus, el a susținut că dacă vrea să fie un președinte „așa cum își doresc românii” trebuie să facă „mai puțin show”.

El a fost întrebat dacă va răspunde provocării lansată de Elena Udrea pentru o confruntare într-o dezbatere publică. „Îi răspund de pe acum că între turul unu și turul doi, cu mare plăcere, dacă doamna Udrea este în turul doi, ne vom întâlni”, a asigurat premierul.

Ponta a menționat că nu se va implica în confruntările din primul tur al prezidențialelor, când își va lua „popcorn și băutură răcoritoare” și se va uita la dezbaterile între „doamnele…doamna Macovei, doamna Udrea, domnul Diaconescu, domnul Iohannis, și așa mai departe”.

„E păcat să ratăm (…) Cu siguranță în turul unu va fi o «cafteală» la care nu doresc să particip”, a mai spus Ponta.

 

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
ULTIMA ORĂ! S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse produce. Doamne..
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
S​tandard&Poor’s păstrează ratingul României, dar perspectiva nu este pozitivă. Cîțu: „Victorie! Am reușit imposibilul!”
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Veste GENIALĂ! Medicamente gratuite și compensate! Cine va beneficia de ele
Adevarul despre noii patroni ai lui Dinamo. Fotbalistii cer sprijinul Guvernului Orban. Ce se întâmplă...
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Şerban Huidu, pe lista vedetelor afectate de coronavirus. Cum se simte acesta
Inchide