Ponta, reacție dură după plângerea în cazul Colectiv: ”Dacă eu sunt vinovat pentru Colectiv, Cioloș e vinovat pentru morții de pe A2”

Ponta, reacție dură după plângerea în cazul Colectiv: ''Dacă eu sunt vinovat pentru Colectiv, Cioloș e vinovat pentru morții de pe A2''
Publicat: 08/11/2016, 11:57

„Atunci înseamnă că și domnul Cioloș este vinovat de moartea celor care au murit pe autostradă duminică. Eu am demisionat, mi-am asumat răspunderea politică, mă rog, așa cum a fost atunci. Restul lucrurilor le va decide justiția, dar aș vrea să nu facem politică din moartea unor oameni. Nu faceți politică din moartea unor oameni că o să îi aveți pe conștiință”, a declarat Victor Ponta, la ieșirea de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Părinții a doi tineri decedați în incendiul din clubul Colectiv, Eugen Iancu și Jean Chelba, au depus, marți dimineață, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, plângeri penale pe numele mai multor persoane, printre care cele ale șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și a fostului ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

„Vrem să se continue anchetele. Avem procese, avem anchete cu ceea ce s-a întâmplat până la ușa Colectiv, cine e de vină și de ce a luat foc. Noi vrem să continuăm, copiii noștri au murit în spitale, au murit din cauza tratamentelor, din cauza refuzului de a fi trimiși în afară. Vedem acum că un ministru de atunci spune că el este dentist, nu știa ce să facă, l-au sfătuit medicii, deci medicii trebuie să ne spună dacă sunt ei de vină sau toată conducerea. Plângerea noastră e împotriva tuturor celor care au acționat după ieșirea din incendiu, intervenție care, știți foarte bine, a fost o catastrofă, refuzul de a fi trimiși în străinătate și faptul că au murit copiii noștri din cauza condițiilor din spital și a nepriceperii”, a declarat Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii care au murit în incendiul din clubul bucureștean, de pe 30 octombrie 2015.

Întrebat cine este vizat concret de aceste plângeri, Jean Chelba, părintele unui alt tânăr decedat în tragedia din clubul Colectiv, a precizat că „inclusiv primul ministru (Victor Ponta, premierul României la acea vreme -n.r.) pentru că și inacțiunea se pedepsește”. Bărbatul a mai declarat că acuzațiile sunt de abuz în serviciu, malpraxis, trafic de influență și omor cu intenție indirectă. Și medicii care au intervenit sunt acuzați.

„Arafat era preocupat în acea noapte mai mult să își alinieze salvările roșii decât să salveze viețile tinerilor. Noi am strâns la ora asta undeva la 50 de semnături. Vizați de plângere nu sunt doar Arafat și Bănicioiu, ci și medicii care au acoperit situația din spitale. Medicii ar fi trebui, sâmbătă, după ce au executat manevrele de prim ajutor și i-au resuscitat, trebuiau să iasă și să spună că aici vor muri, avem bacterii care îi vor ucide. (…) După un an de zile vedem că se cere, în continuare, au tupeul cei de la SANITAS să facă grevă acum în prag de alegeri, să ceară salarii. Dar condiții pentru pacienți când vor cere? Eu vreau să îl văd pe cel de la DSP care a semnat în ultimii trei ani, la Sfântul Ioan, că acolo nu sunt bacterii. Omul ăla trebuie să înfunde pușcăria!”, a mai precizat Eugen Iancu.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că nu are ce să îi reproșeze lui Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății, privind gestionarea cazului Colectiv, acesta din urmă declarând că singura sa contribuție la problema barocamerei de la Floreasca a fost că a tăiat panglica.

64 de oameni și-au pierdut viața în urma incendiului care a cuprins clubul Colectiv în noaptea de 30 octombrie 2015, din cauza unor artificii folosite necorespunzător la concertul trupei rock „Goodbye to Gravity”, dar și a supraaglomerării și dotărilor anti-incendiu inexistente la nivelul clubului, care de altfel nici nu avea autorizație de la pompieri. Transferurile răniților au început la aproape o săptămână, după ce 10 tineri au murit într-o singură zi în spitalele din România și alți trei în străinătate unde abia fuseseră transferați, oficialii, în frunte cu Nicolae Bănicioiu, insistând că pacienții arși la Colectiv primesc absolut tot ce au nevoie în spitalele din România.

Nicolae Bănicioiu candidează pentru un nou mandat de parlamentar pe listele PSD Iași. Până la ora transmiterii știrii, fostul ministru al Sănătății nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”