Ponta: Viitoarea președintă a PDL, Elena Udrea, e invidioasă pe comunicarea USL

Ponta: Viitoarea președintă a PDL, Elena Udrea, e invidioasă pe comunicarea USL
Publicat: 07/01/2013, 12:23
Actualizat: 29/07/2014, 01:54

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la începutul ședinței BPN, la care a avut și presa acces, că a sesizat „invidia” Elenei Udrea, pe care a numit-o „viitoarea președintă a PDL”, față de comunicarea publică a USL.

„Am sesizat invidia viitoarei președinte a PDL, doamna Udrea, că noi comunicăm. Sigur, dacă nu ai ce, nu ai ce să comunici. În cazul Guvernului Boc nu aveau ce să comunice”, a spus Ponta.

El le-a cerut membrilor Guvernului, dar și celor care nu sunt în Executiv dar dețin funcții publice să comunice și să explice oamenilor măsurile luate.

„Împreună cu dumneavoastră – și vorbesc și de membrii Guvernului, dar vorbesc și de cei care nu sunt membri ai Guvernului, sunt parlamentari sau au alte funcții politice – trebuie să explicăm oamenilor ceea ce facem. Noi avem ce să comunicăm – și lucrurile bune și deciziile dificile pe care le vom lua trebuie să le explicăm înainte. Dacă oamenilor le explici înainte, sunt covins că reacția va fi alta, și mai ales dacă vom fi foarte transparenți”, a spus Ponta.

Elena Udrea a scris, duminică, pe blog, că, în dorința lui de a oferi poporului circ, pentru că este evident că nu-i poate oferi pâine, Ponta folosește funcția de prim-ministru pentru a fi non-stop în mass-media. „Nu numai că este toata ziua la televizor, în studiouri sau în direct prin telefon, dar a transformat și ședințele de guvern în conferințe de presă. Deschiderea acestor ședințe a devenit un prilej pentru premier de a lucra la propria imagine. Ceea ce în principiu nu ar fi neapărat criticabil, având în vedere că vorbim despre un om politic. Doar că ceea ce spune Ponta și în aceste ocazii este doar gargara și atât. Spune ceea ce dă bine, nu ceea ce chiar este în stare să facă sau ceea ce ar fi adevărat”, a completat Udrea.

Ea continuă: „Aruncă un buzdugan după care nici nu-i trece prin cap să se ducă. Câte afirmații a făcut fără ca în urma lor să se și întâmple ceva? Ba mai mult, uneori a și fost contrazis ulterior de proprii miniștri, cum a fost atunci când a afirmat pompos că ministerele sunt intesate de oameni care nu fac nimic, aduși pe considerente politice, care ar trebui dați afară”.

„Frumoasă și de efect declarație pentru public, nu? Numai că în guvernarea Boc am oprit angajările în sistemul bugetar, am lucrat cu cei pe care i-am găsit acolo din guvernele PNL și PSD trecute, am redus numărul angajaților din ministere, iar de multe ori instanele de judecată ne-au obligat să îi reangajăm pe cei concediați! Deci, declarație de efect pe imagine, dar fără niciun conținut. Mai mult, în realitate declarația masca intenția de a începe eliberarea locurilor din instituții pentru a fi ocupate de clientela USL”, susține Udrea.

Ea s-a referit și la declarația premierului despre directorul CNSC – că blochează licitațiile și că este prieten cu Udrea și Blaga.

„Nu am înțeles dacă le blochează pentru că ar fi prieten cu noi, dar nici nu mai contează pentru că în realitate, eu nu îl cunosc pe acest director, mai mult decât că l-am văzut în ședințele de guvern de două ori și am mai vorbit oficial la telefon tot de vreo două ori, când am intrat în conflict pe seama întârzierilor provocate în derularea proiectelor de modul de lucru al CNSC. Deci, dacă Ponta chiar are o problemă cu funcționarea acestei instituții, atunci ar fi trebuit să ceară aparatului să îi propună o soluție, nu să facă o declarație pompoasă despre minunatele sale preocupări și intenții, în care a mai invocat și numele meu și al lui Blaga, pentru un efect maxim de presă și de public. În mod cert nu va fi în stare să facă nimic concret nici cu privire la subiectul CNSC, dacă el chiar există și nu a fost pur și simplu un alt pretext de mediatizare și de mascare a intenției de a schimba politic conducerea instituției, așa cum nu este în stare să se poarte ca un Prim Ministru care trebuie să aibă grija guvernării și nu grija aparițiilor la televizor. Dar a mai obținut un moment de publicitate în care unii au gândit probabil, că mare și hotărât mai este acest Ponta!”, mai scrie Elena Udrea.

Ea menționează că, dacă după guvernarea Boc se spune că a făcut foarte mult dar a comunicat foarte puțin, deja după opt luni de guvernare Ponta se spune că n-a facut nimic, dar a comunicat non stop.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația