Predoiu, despre Ponta: Oamenii să-și dea seama de monstrul din spatele rânjetului de copil nevinovat

Predoiu, despre Ponta: Oamenii să-și dea seama de monstrul din spatele rânjetului de copil nevinovat
Publicat: 06/11/2014, 13:54
Actualizat: 06/11/2014, 15:52

„Este revoltător să scoți toți monștrii ăștia care au bântuit societatea românească din dulap. Ura între oameni, sciziunea între categorii sociale, între provinciile românești. Păi, vorbind de această sciziune pe care vezi Doamne, vrei să o acoperi, recunoști că există. Ea nu există. Am circulat în ultimul an peste 140 de mii de kilometri pe roți, în țară. Nu există această diferențiere, sigur că există regionalisme, sigur că fiecare e mândru de țuica din județul lui, vinul care se face în alt județ. Aia e altceva. Dar nu există în capul niciunui român, poate în capul sec al domnului Ponta, această idee de a fi fracturați, de a fi despărțiți. Implicit promovează această teză, și e periculoasă. E ca și cum eu m-aș duce într-o casă și le-aș spune «Dom”le, hai să vă împac, că sunteți certați». Dar oamenii ăia sunt în regulă. Deci, inclusiv lansarea acestei teme e dovada unei perversități în gândire și a unui cinism politic pe care nu l-am mai văzut de mult”, a declarat Predoiu.

El a afirmat că speră ca Ponta să „plătească” și oamenii „să aibă instinctul să vadă monstrul care se ascunde în spate, sub rânjetul ăsta de copil nevinovat”.

Prim-vicepreședintele PDL a interpretat astfel mesajele lui Victor Ponta legate de votul din Ardeal și cel din Moldova și Muntenia de la primul tur al prezidențialelor. „Este un mesaj care la rândul său cuprinde o minciună. Niciodată nu s-a făcut o diferențiere în campania noastră între cetățenii din Ardeal și cel din vechiul regat. Dimpotrivă, dacă vedeți răspândirea mintingurilor pe care le-am avut, acțiunilor electorale, se poate constata ușor un echilibru între toate provinciile românești. Deci din punctul ăsta de vedere nu se acoperă minciuna lui Ponta. În plus, dacă veți analiza conținutul discursului domnului Iohannis și a celorlalți membri ai echipei veți vedea atenția care s-a acordat regiunilor defavorizate economic. Este foarte important ca regiunile istorice să fie echilibrate economic”, a spus Predoiu.

„Sloganul domnului Ponta este un slogan naționalist-comunist. Scoate din dulap retorica ceaușistă naționalistă, dar nu este acoperit de fapte. Dacă domnul Ponta dorea să aibă un astfel de slogan îl dădea afară mai de mult pe domnul Șova de la ministerul Transporturilor și nu-l lăsa mai bine de un an de zile să deseneze cu carioca pe hartă autostrăzi imaginare, făcea măcar ceea ce s-a început în guvernarea anterioară, unde nu spun că totul a fost în regulă”, a mai spus Predoiu.

El a susținut că atunci când Ponta era deputat și era „în plină desfășurare reforma codurilor a blocat-o cât a putut și el și domnul Șova”. „Ăsta e patriotismul lui Ponta și al lui Șova. Tot ce a făcut a fost să submineze orice proiect de interes național pentru țara asta, vă spun cel puțin pe Justiție unde sunt informat în detaliu (…) Domnul Șova mi-a spus în față «O să-ți blocăm Codurile, nu ne interesează, vrem să le facem noi». Și eu am spus «Dom”le, întârziem doi ani de zile, avem MCV, poate reușim să-l ridicăm. Accelerăm fonduri europene, sunt multe consecințe, vin investiții». «Nu ne interesează». Ăsta este patriotismul domnului Ponta și a domnului Șova, naționalism-comunist de fațadă, retorică bolșevică, minciună și în spate o incompetență crasă. Băieții ăștia știu să dea din gură, atât”, a mai declarat Predoiu.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto