Predoiu: Vulnerabilitatea mea – lipsa de notorietate, dar m-am angajat full time în job-ul acesta

Predoiu: Vulnerabilitatea mea - lipsa de notorietate, dar m-am angajat full time în job-ul acesta
Publicat: 31/10/2013, 20:35
Actualizat: 29/09/2018, 23:35

Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, joi, la Bistrița, că vulnerabilitatea sa este lipsa de notorietate, dar că s-a angajat full time în job-ul de prezidențiabil al PDL și vrea să-l onoreze până la capăt, el adăugând că ar fi o „catastrofă” ca stânga să câștige și Cotroceniul.

Cei doi candidați aflați în cursa pentru desemnarea prezidențiabilului PDL, Gheorghe Falcă și Cătălin Predoiu, au fost întrebați, joi, la Bistrița, la o întâlnire cu peste 400 de democrat-liberali din Bistrița-Năsăud, care este principala vulnerabilitate a unui candidat la prezidențiale venit din partea PDL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Domnule, nu vrem să vă spunem, doar vrem să câștigăm. Sunt sigur că suntem în familie, dar e și presa. Noi le știm și lucrăm la ele. Poate că una, în ce mă privește, este lipsa de notorietate. Discutăm de multe ori despre asta cu colegii și știu că am foarte mult de lucru la capitolul acesta, dar m-am angajat full time și chiar peste full time în job-ul ăsta și vreau să-l onorez până la capăt, dacă dumneavoastră veți hotărî în acest sens. Oricare ar fi (vulnerabilitățile – n.r.), părerea mea este că sunt mai mici decât ale adversarilor noștri potențiali. În partidul acesta e mult mai multă valoare și expertiză. Se va vedea și oamenii se vor convinge. Nu cred că încape comparație. Uitați performanța premierului și performanța altor miniștri pe care i-a dat PDL. Despre celălalt domn, Antonescu, nu are rost să discutăm, că pierdem vremea”, a spus Predoiu.

La rândul său, Gheorghe Falcă, a declarat că adversarii PDL nu sunt din PSD sau PNL, ci în propriul partid.

„Adversarii suntem noi. Vulnerabilitatea este în noi, dacă nu știm să facem pașii corecți, să vorbim despre speranță, libertate, despre oameni, viață, familie, noi avem o problemă. Niciodată nu dau vina pe un adversar că a câștigat el un meci de fotbal, dau vina pe mine că nu m-am pregătit să-l câștig. Să ne uităm bine în ochii noștri și atunci vom câștiga”, a spus Falcă.

Cei doi au fost întrebați care ar trebui să fie principalele argumente pe care PDL trebuie să le folosească pentru ca oamenii să înțeleagă importanța unui președinte de dreapta.

Cătălin Predoiu a răspuns că PDL trebuie să găsească argumentele pentru a convinge cetățenii că „ar fi o catastrofă să aibă stânga și Cotroceniul”.

„Ar fi o catastrofă națională. Nu numai că ar însemna o închidere a cercului puterii în partea stângă și că stânga, prin ea însăși, nu poate asigura dezvoltarea, dacă ne uităm la cei care compun stânga. Când mă uit la cine conduce azi stânga, și aici includem și PNL și pe Crin Antonescu, ar fi o dublă catastrofă. De aceea, cred că e crucial să păstrăm Cotroceniul și să avem pe cineva acolo care să știe să țină balanța și stavilă oricăror abuzuri. Dacă ne uităm la ce au făcut în 17 luni fără să aibă Cotroceniul, înțelegem ce ar putea face în ani, având și Cotroceniul. E unul din argumente. Pot fi și altele, dar e cel de bază”, a spus Predoiu.

La rândul său, Gheorghe Falcă a răspuns: „Pe oameni poți să-i câștigi cu sinceritate. Nu poți să-i câștigi altfel și noi, care am trecut printre ei, știm asta. Oamenii să știți că nu așteaptă minuni de la politicieni, politicienii trebuie să aibă viziunea să ducă țara în direcții grandioase. De la politicieni, oamenii așteaptă sinceritate. Dacă o să le oferim sinceritate pe angajamentul valorilor, așa putem câștiga”, a spus Falcă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii