Premierul: Am făcut deja mai multe evaluări în Guvern. Prima dată o să discut cu partenerii de coaliție

Redactor:
Alexandru Costea
Premierul: Am făcut deja mai multe evaluări în Guvern. Prima dată o să discut cu partenerii de coaliție
Premierul Viorica Dăncilă a declarat că a evaluat mai multe portofolii din Guvern iar dacă va fi nemulțumită de vreun ministru, prima dată va discuta cu partenerii de la ALDE. „Când ești împreună într-o coaliție este ca și într-o familie", a transmis liderul PSD.

Întrebată dacă este mulțumită de performanța miniștrilor ALDE, premierul Viorica Dăncilă a declarat că a făcut evaluări pe mai multe portofolii.

„Acolo unde nu sunt mulțumită, voi propune remanierea miniștrilor respectivi, dar eu vreau să fiu un om corect. Dacă alții vin cu anumite neadevăruri, eu voi spune întodeauna adevărul. Dacă am anumite nemulțumiri și în urma evaluării rezultatele nu sunt cele dorite, prima dată o să discut cu partenerii de coaliție, pentru că așa mi se pare corect. Atunci când ai un parteneriat, când ești împreună într-o coaliție este ca și într-o familie. Prima dată, lucrurile le discuți într-o familie iar pe urmă ieși cu ele public. Evaluarea miniștrilor de la ALDE prima dată o s-o prezint partenerilor din ALDE și pe urmă o să ies cu această evaluare public”, a mai afirmat premierul într-o conferință de presă susținută, marți, la Dolj.

Chestionată dacă exclude posibilitatea remanierii vreunui ministru din partea ALDE, aceasta a spus: „Nu exclud absolut nimic dar trebuie să am o discuție cu ALDE pentru acest lucru”.

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu pentru Mediafax, că nu este de acord cu varianta remanierii, emisă de premierul Viorica Dăncilă, spunând că în prezent Guvernul funcționează din inerție și este nevoie de un gest puternic, de forță al șefului Executivului.

„Nu sunt mulțumit cu acest răspuns (n..r.: al premierului Viorica Dăncilă, privind remanierea) și am să vă explic despre ce este vorba pentru că am văzut în ultimele zile și foarte multe comentarii neavenite, aprecieri că ALDE șantajează premierul sau PSD. Nu poate fi vorba de un asfel de lucru pentru că nu cerem nimic. Nu am cerut posturi guveramentale, avem. Nu am cerut alte poziții sau avantaje care să poată să îndreptățească folosirea acestui termen. Am avut însă o discuție cu doamna premier în care, bazat pe experiența mea de premier, i-am recomandat să încerce să gândească o restartare a guvernării, în sensul de a-i da posibilitatea să treacă din această defensivă în care se află Guvernul, și practic și coalția, de o bună bucată de vreme, într-o situație de ofensivă. Pentru asta ar fi fost nevoie și ar fi nevoie de câteva lucruri esențiale: un program de guvernare regândit pe baza programului de guvernare care a fost votat în Parlament, o asumare a obiectivelor care se pot realiza până la termen, o propunere de noi obiective, o reformă a unor instituții ale statului și nu în ultimul rând o restructurare a echipe guvernamentale care să șteargă această impresie de lipsă de competență, care trebuie să recunoaștem planează asupra guvernului existent”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu într-un interviu acordat Mediafax. 

 

Inchide