FOTO-VIDEO. Premierul Coreei de Sud, Han Duck-soo, vizită oficială în România / Întrevederi cu Ciucă, Ciolacu și Iohannis, pe agendă

Publicat: 10/05/2023, 10:01
Actualizat: 10/05/2023, 16:23

Premierul Republicii Coreea, Han Duck-soo, face, miercuri, o vizită oficială în România. La ora 09:00, el a fost întâmpinat oficial de prim-ministrul român, Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria. Pe agenda zilei se află și o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis.

UPDATE 3: Președintele Klaus Iohannis l-a PRIMIT, la Palatul Cotroceni, pe premierul Republicii Coreea de Sud, Han Duck-soo

Președintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe premierul Republicii Coreea de Sud, Han Duck-soo, în contextul vizitei oficiale efectuate de înaltul demnitar sud-coreean în țara noastră.

În cadrul întâlnirii, Klaus Iohannis a evidențiat momentul deosebit al relației bilaterale dintre România și Republica Coreea, în 2023 împlinindu-se 15 ani de la semnarea Parteneriatului Strategic dintre cele două state.

De asemenea, președintele României a susținut valorificarea potențialului cooperării bilaterale, arătând că relațiile dintre țara noastră și Republica Coreea pot înregistra un nou salt calitativ, prin actualizarea Parteneriatului Strategic în baza agendei comune adaptate priorităților actuale ale celor două țări. (Detalii suplimentare, aici…)

UPDATE 2: Marcel Ciolacu, întâlnire cu premierul Coreei de Sud: Toate PROIECTELE discutate în decembrie 2022 la Seoul reprezintă, de fapt, o foaie de parcurs

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a avut o întâlnire, miercuri, cu premierul Republicii Coreea, Han Duck-soo, aflat în vizită oficială la Bucureşti. „Toate proiectele discutate în decembrie 2022 la Seoul reprezintă, de fapt, o foaie de parcurs”, afirmă liderul PSD.

„A fost o mare plăcere să mă întâlnesc din nou, de data aceasta la București, cu premierul Republicii Coreea, domnul Han Duck-soo, pentru a continua discuțiile despre proiectele comune pe care le avem.

Toate proiectele discutate în decembrie 2022 la Seoul reprezintă, de fapt, o foaie de parcurs pentru noua etapă a Parteneriatului Strategic dintre țările noastre.

Vom lucra foarte strâns pentru a facilita investițiile greenfield, dar și fabrici de producție ale companiilor sud-coreene în România. În acest sens, am vorbit despre oportunități în domenii precum energia verde sau tehnologiile digitale, despre domeniul semiconductorilor, dar și de sporirea legăturilor dintre IMM-urile dintre țările noastre”, a scris, pe Facebook, Marcel Ciolacu, după întrevederea cu premierul coreean. (Detalii suplimentare, aici….)

UPDATE 1: Declarații de presă comune susținute de premierul Nicolae-Ionel Ciucă și omologul său sud-coreean, Han Duck-soo, după semnarea documentelor bilaterale

Cei doi omologi au detaliat colaborarea economică dintre București și Seul, tema energiei nucleare având un loc central în discuțiile purtate.

Printre altele, Nicolae Ciucă a exprimat deschiderea României pentru analizarea, continuarea şi întărirea prezenţei coreene în domeniul energiei nucleare.

Am reiterat susţinerea pentru creşterea investiţiilor sud-coreene de tip green field. Îmi exprim speranţa că, inclusiv graţie convorbirilor la nivel înalt, să vedem în România noi investiţii sud-coreene.

Am discutat de posibilitatea de a investi în domeniile energiei verzi, al tehnologiilor digitale, în domeniul industriei alimentare, precum şi întărirea legăturilor la nivelul IMM-urilor.

Am exprimat deschiderea noastră pentru analizarea, continuarea şi întărirea prezenţei coreene în domeniul energiei nucleare, încurajând investiţiile sud-coreene în proiectele româneşti în acest sector deosebit de important în ansamblul eforturilor noastre de consolidare a securităţii şi independeţei energetice. Domnul prim-ministru a agreat deja colaborarea în ceea ce priveşte deschiderea noilor reactoare 3 şi 4 de la Centrala nucleară de la Cernavodă, precum şi implicarea companiilor sud-coreene în dezvoltarea reactoarelor modulare mici”, a precizat Ciucă la finalul întrevederii. (Detalii suplimentare, aici…)

Nicolae Ciucă deschide Coreei de Sud piața energetică nucleară din România
Nicolae Ciucă deschide Coreei de Sud piața energetică nucleară din România / Sursa FOTO: Facebook

ȘTIRE INIȚIALĂ

Premierul Coreei de Sud, Han Duck-soo, a fost primit la Palatul Victoria de Nicolae Ciucă. Cei doi omologi vor avea o întrevedere tête-à-tête, aceasta fiind urmată de o altă întrevedere, în format restrâns, a celor două delegaţii guvernamentale.

La ora 10:02, cei doi premieri vor semna un Memorandum de înțelegere între Compania Națională Administrația Porturilor Maritime S.A. și Autoritatea Portuară Busan.

Imediat după această ceremonie, vor avea loc declarații comune de presă susținute de prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă și prim-ministrul Republicii Coreea, Han Duck-soo, conform Guvernului României.

Premierul coreean, primit de Klaus Iohannis

De la 10.45, premierul coreean va avea o întrevedere cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, la Parlament.

Ulterior, la ora 12.00, Han Duck-Soo va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Han Duck-Soo vine în România la aniversarea a 15 ani de Parteneriat Strategic între cele două state.

Premierul României și Marcel Ciolacu, vizită oficială în Coreea de Sud, în decembrie 2022

Premierul României, Nicolae Ciucă, și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au avut, pe 21 decembrie 2022, o întâlnire cu președintele Adunării Naționale din Coreea de Sud, Kim Jin-pyo.

Tot atunci, Nicolae Ciucă a avut, la Seul, o întrevedere cu omologul său sud-coreean, Han Duck-soo.

„Consolidarea cooperării noastre bilaterale este cu atât mai semnificativă având în vedere contextul geopolitic și economic marcat de provocări multiple, dar și de oportunități importante. Este necesar să oferim un nou impuls pentru atingerea obiectivelor Parteneriatului nostru Strategic, singurul pe care România îl are cu o țară asiatică. Sperăm să celebrăm în cursul anului viitor 15 ani de colaborare în cadrul Parteneriatului Strategic prin vizita în România a omologului meu sud-coreean, domnul prim-ministru Han Duck-soo, și prin noi proiecte care să relanseze cooperarea noastră în plan politic, economic și sectorial”, afirma la acel moment premierul României.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Este cea mai bizară insulă din lume. Puțini oameni au curaj să se apropie de...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?