Premierul desemnat reacționează: E încă o obrăznicie a lui Dăncilă să vină cu a treia propunere de comisar

Premierul desemnat reacționează: E încă o obrăznicie a lui Dăncilă să vină cu a treia propunere de comisar
Publicat: 29/10/2019, 16:49

„Asta se pare încă o obrăznicie a doamnei Dăncilă, să îți permiți să faci a treia propunere de comisar european, după ce prima nu a intrat în calificări, a doua nici măcar nu s-a luat în discuție, să vii cu a treia propunere. Este o obrăznicie și o incapacitate de a înțelege exigențele pe care le reclamă exercitarea unei poziții de conducere în statul român. Dacă Dăncilă a trimis o propunere, este poziția președintelui CE care trebuie să ia o decizie eventual la această nouă propunere. Ca urmare a deciziilor legate de Brexit, nu există o grabă atât de mare și dacă Guvernul este învestit pe 4 noiembrie va avea capacitatea de a face o propunere în timp util”, a spus Ludovic Orban, în Parlament.

El a adăugat că președintele Comisiei Europene cunoaște situația României și speră că va lua o decizie în funcție de aceste considerente.

„Sunt convins că președintele CE cunoaște situația din România și va lua o decizie în funcție de toate considerentele legate de situația politică din România. A ajuns aproape o telenovelă. Doamna Dăncilă nu mai are nicio calitate să vină cu o propunere de comisar european. România s-a făcut de râs că Dăncilă a venit cu două propuneri cu grave probleme de integritate”, a subliniat Orban.

Reacția vine în contextul în care Viorica Dăncilă a confirmat că Victor Negrescu, fost ministru pentru Afaceri Europene, este propunerea Guvernului pentru funcția de comisar european, scrisoarea către Bruxelles urmând să fie trimisă marți.

Ursula von der Leyen, președintele-ales al Comisiei Europene, se așteaptă ca, odată ce se va forma un nou guvern la București, România să nominalizeze cât mai repede posibil un candidat la funcția de comisar european, a afirmat Mina Andreeva, purtătorul de cuvânt al Executivului UE.

Mandatul actualei Comisii Europene, condusă de Jean-Claude Juncker, este programat să se încheie pe data de de 31 octombrie, însă este probabil ca mandatul acesteia să fie prelungit cu o lună deoarece noua Comisie Europeană este incompletă, comisarii propuși de Franța, Ungaria și România fiind respinși de Parlamentul European.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase