Premierul îi dă replica lui Tăriceanu referitor la o înțelegere cu Iohannis: Nu am auzit să îi ceară lui demisia

Premierul îi dă replica lui Tăriceanu referitor la o înțelegere cu Iohannis: Nu am auzit să îi ceară lui demisia
Publicat: 13/08/2019, 19:28

Întrebată cum comentează afirmațiile liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu despre faptul că nu a fost consultat privind desemnarea comisarului european, liderul PSD consideră regretabil acest lucru.

„Era nornal ca desemnarea pentru comisar european să fie din rândul PSD. Haideți să ne uităm totuși la procente și la modul cum stăm în preferințele electoratului și modul în care este reprezentarea în Guvernul României. Eu cred că acest lucru trebuia discutat cu colegii de la PSD. I-am spus domnului Tăriceanu pe cine am desemnat. Eu cred că se încearcă de fapt căutarea de motive și mă nedumerește faptul că până acum nu au fost aceste ieșiri și aceste întrebări în spațiul public chiar dacă au fost divergențe. Este normal să nu avem aceeași opinie, dar aceste lucruri au fost discutate în cadrul coaliției de guvernare și nu prin intermediul presei”, a mai declarat Viorica Dăncilîă.

Aceasta a infirmat o eventuală înțelegere cu președintele Klaus Iohannis și a reclamat faptul că este criticată de toată lumea.

„Cred că aceste acuzații sunt total nefondate. De fiecare dată Guvernul României a fost cel criticat, nu a fost ALDE. PSD a fost cel criticat de către președintele României. Noi am avut din partea președintelui numeroase obstacole. De fiecare dată când am numit am văzut reacțiile președintelui Iohannis. Guvernul României este cel mai criticat, premierul este criticat. Nu l-am auzit pe președintele României cerând demisia președintelui Senatului”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu pentru Mediafax, că l-a pus pe gânduri faptul că nu a fost consultat în privința desemnării comisarului european, în contextul speculațiilor cu privire la o înțelegere între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase