Premierul Mihai Tudose, noi discuții cu mai mulți lideri PSD, la Guvern

Premierul Mihai Tudose, noi discuții cu mai mulți lideri PSD, la Guvern
Publicat: 09/01/2018, 13:46
Actualizat: 25/03/2019, 22:29

„Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a ajuns la Guvern în jurul orei 11.00, el având o discuție de circa jumătate de oră cu premierul Mihai Tudose”, au precizat pentru MEDIAFAX surse politice.

De asemenea, premierul a avut întâlniri separate cu mai mulți președinți de consilii județene, care au participat la ceremonia de semnare a contractelor pentru achiziția a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 aparate de Rezonanță Magnetică (RMN) și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN).

Printre președinții de consilii județene care au participat la evenimentul de la sediul Guvernului s-au numărat Marian Oprișan (Vrancea), Maricel Popa (Iași), Ionel Arsene (Neamț), Marius Horia Țuțuianu (Constanța).

„Opiniile domnului președinte executiv puse în acel document merită să fie luate în discuția Comitetului Executiv și puse în dezbaterea partidului, pentru că Partidul Social Democrat e un partid serios, puterea lui stă în suma membrilor, simpatizanților, liderilor de valoare pe care îi are atât în plan local, cât și în plan central. Suntem un partid viu, un partid în care suntem uniți, dar e nevoie de diversitatea opiniilor noastre”, a declarat, ulterior, președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan.

Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a transmis o scrisoare liderilor partidului în cadrul ședinței Comitetului executiv de luni, în care a precizat că PSD a acceptat suspendarea democrației interne, lucru pe care îl consideră o eroare care trebuie asumată de formațiune.

„Este un proiect politic vizavi de anul 2018 care e un an preelectoral, considerând că colegii mei o vor analiza și la CEx-ul următor o vom discuta. În 2019 avem două rânduri de alegeri, sunt extrem de multe lucruri, le-am scris acolo. Să o adoptăm ca un program politic pentru perioada următoare, în care am tras niște semnale de alarmă vizavi de partea politică a partidului, atât”, a declarat Bădălău, după ședința conducerii PSD.

„Vă supun atenției o serie de provocări și posibile soluții la acestea, având credința că doar împreună putem reuși. 1. Renașterea democrației interne din PSD: dialog, transparență, responsabilitate. Pas cu pas, partidul nostru a acceptat suspendarea democrației interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie să ne-o asumăm: PSD și-a demis propriul guvern prin moțiune de cenzură; decizii economice majore, precum impozitul pe gospodărie, au fost anunțate și apoi abandonate; fluiditatea schimbării în funcțiile ministeriale este prea mare pentru ca un guvern să poată cu adevărat performa; nu toți cei care au devenit miniștri erau cunoscuți în partid sau recunoscuți profesional în domeniile respective pentru a merita un loc în guvern”, se arată în scrisoarea lui Bădălău.

Bădălău atrage atenția că aceste erori șubrezesc încrederea cetățenilor în PSD: „Primul pas este să considerăm legitime și opiniile cu care nu suntem de acord, să abandonăm iluzia falselor unanimități. Pasul al doilea este punerea în funcțiune a mecanismelor statutare pentru conducerea colectivă a partidului”, se mai arată în scrisoarea președintelui executiv al PSD.

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Suma e colosală! Câți lei a mers darul de nuntă la cununia Simonei Halep cu...
FOTO. Anna Lesko, apariție controversată, fără lenjerie intimă! Imaginile nu lasă loc interpretărilor
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
De ce nu a fost prezent tatal lui Toni Iuruc la nunta fiului sau cu...
Sorana Cîrstea nu merge la nunta Simonei Halep! De ce l-a lăsat singur pe Ion...
Aşa iau foc maşinile în mers! Cu ce greşesc şoferii, de fapt
Pentagonul confirmă dezvăluirile din presa americană: Generalul Mark Milley a comunicat cu oficiali chinezi în...
Ce trebuie să știi dacă ai poliță RCA emisă de City Insurance. Recomandarea specialiștilor din...
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
O aplicație de mesagerie foarte populară devine „noul dark web”. E uşor de folosit şi...
Suma e colosală! Câți lei a mers darul de nuntă la cununia Simonei Halep cu...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Salariul minim pe economie, MAJORAT SEMNIFICATIV în perioada următoare! Ce fericire
Când nu trebuie să te speli pe dinți, de fapt. Mulți români comit această greșeală...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Anunţ ŞOC despre decesul lui Petrică Cercel: Este informaţia momentului! Ce s-a întâmplat, de fapt,...
Șocul anului despre PFIZER! Tocmai L-AU RETRAS de pe piață. Au găsit agenți CANCERIGENI
ACEST MEDICAMENT ESTE CANCERIGEN. Mulți români îl folosesc. Pfizer l-a retras de urgență
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Cei mai bogaţi oameni din lume şi un conflict extraterestru care durează de 15 ani....