Premierul Mihai Tudose, noi discuții cu mai mulți lideri PSD, la Guvern

Premierul Mihai Tudose, noi discuții cu mai mulți lideri PSD, la Guvern
Publicat: 09/01/2018, 13:46
Actualizat: 25/03/2019, 22:29

„Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a ajuns la Guvern în jurul orei 11.00, el având o discuție de circa jumătate de oră cu premierul Mihai Tudose”, au precizat pentru MEDIAFAX surse politice.

De asemenea, premierul a avut întâlniri separate cu mai mulți președinți de consilii județene, care au participat la ceremonia de semnare a contractelor pentru achiziția a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 aparate de Rezonanță Magnetică (RMN) și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN).

Printre președinții de consilii județene care au participat la evenimentul de la sediul Guvernului s-au numărat Marian Oprișan (Vrancea), Maricel Popa (Iași), Ionel Arsene (Neamț), Marius Horia Țuțuianu (Constanța).

„Opiniile domnului președinte executiv puse în acel document merită să fie luate în discuția Comitetului Executiv și puse în dezbaterea partidului, pentru că Partidul Social Democrat e un partid serios, puterea lui stă în suma membrilor, simpatizanților, liderilor de valoare pe care îi are atât în plan local, cât și în plan central. Suntem un partid viu, un partid în care suntem uniți, dar e nevoie de diversitatea opiniilor noastre”, a declarat, ulterior, președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan.

Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a transmis o scrisoare liderilor partidului în cadrul ședinței Comitetului executiv de luni, în care a precizat că PSD a acceptat suspendarea democrației interne, lucru pe care îl consideră o eroare care trebuie asumată de formațiune.

„Este un proiect politic vizavi de anul 2018 care e un an preelectoral, considerând că colegii mei o vor analiza și la CEx-ul următor o vom discuta. În 2019 avem două rânduri de alegeri, sunt extrem de multe lucruri, le-am scris acolo. Să o adoptăm ca un program politic pentru perioada următoare, în care am tras niște semnale de alarmă vizavi de partea politică a partidului, atât”, a declarat Bădălău, după ședința conducerii PSD.

„Vă supun atenției o serie de provocări și posibile soluții la acestea, având credința că doar împreună putem reuși. 1. Renașterea democrației interne din PSD: dialog, transparență, responsabilitate. Pas cu pas, partidul nostru a acceptat suspendarea democrației interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie să ne-o asumăm: PSD și-a demis propriul guvern prin moțiune de cenzură; decizii economice majore, precum impozitul pe gospodărie, au fost anunțate și apoi abandonate; fluiditatea schimbării în funcțiile ministeriale este prea mare pentru ca un guvern să poată cu adevărat performa; nu toți cei care au devenit miniștri erau cunoscuți în partid sau recunoscuți profesional în domeniile respective pentru a merita un loc în guvern”, se arată în scrisoarea lui Bădălău.

Bădălău atrage atenția că aceste erori șubrezesc încrederea cetățenilor în PSD: „Primul pas este să considerăm legitime și opiniile cu care nu suntem de acord, să abandonăm iluzia falselor unanimități. Pasul al doilea este punerea în funcțiune a mecanismelor statutare pentru conducerea colectivă a partidului”, se mai arată în scrisoarea președintelui executiv al PSD.

ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
Bătaie la Survivor România! Favoritul fanilor, ELIMINAT. A început să lovească fetele şi...
Acuzat de Becali că e swinger, Răzvan Lucescu rupe tăcerea: `Dacă sexul e bine făcut...
Cum scazi febra de la COVID natural. Remedii pe care să le aplici acasă
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Indonezia îşi mută capitala. Parlamentul a votat să înlocuiască Jakarta. Cum se va numi noua...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
Bătaie la Survivor România! Favoritul fanilor, ELIMINAT. A început să lovească fetele şi...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
INTERSECȚIA de la DELFINARIU va fi RESISTEMATIZATĂ!
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Cine este, de fapt, polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni?...
Schimbare istorică la pensii! Anunț major despre talonul de pensie din România
Fenomenul bizar care a șocat România. Nu s-a mai văzut așa ceva. FOTO
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...