• Publicat:
Politică

Premierul: Nu cred că va trece moțiunea de cenzură. E foarte slabă

Viorica Dăncilă a declarat, marți, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu", că moțiunea de cenzură nu va trece joi, fiind una slabă. Premierul a adăugat că, în cazul în care moțiunea va împlini 233 de voturi, PSD va trece în Opoziție și va analiza măsurile luate de viitorul Executiv.

„ După citirea moțiunii vom avea argumente pentru orice punct care a fost subliniat în această moțiune. După părerea noastră e o moțiune slabă, fără cifre. (…) Nu aș vrea să păr aroganța și să spună cineva că nu iau în calcul scenariul ca moțiunea să treacă. Dacă moțiunea va trece cu siguranță noi vom luptă din opoziție, vom fi atenți la ceea ce va urmă, la măsurile guvernamentale care vor fi luate, pentru că pe noi dincolo de persoane ne interesează ceea ce se întâmplă cu românii. Tocmai de aceea avem pactul pentru bunăstarea românilor”, a declarat Viorica Dăncilă, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Premierul a susținut că strategia PSD privind moțiunea de cenzură e să negocieze cu parlamentarii care au nevoie de stabilitate în România

„Strategia noastră este să discutăm cu cât mai mulți oameni responsabili, care știu că au nevoie de stabilitate în România. Eu cred că mulți nu vor vota moțiunea. Spun acest lucru pentru că vor trebui să seintoarca acasă și să se vadă cu cei cărora le-au cerut încrederea și cei care i-au votat. Nu vor putea spune că au votat această moțiune, că au dat jos un guvern, că au renunțat la un program de guvernare și au fost de acord cu liderul PNL și alți lideri ai opoziției că vor da oameni afară și vor tăia pensii și salarii. Nu vedem din partea opoziției niciun plan de guvernare, numai dorință de a duce țara în instabilitate”, a adăugat Dăncilă.

Ea susține că PNL se bazează pe 237 de semnături, însă va trebui ca voturile să fie tot atâtea pentru ca moțiunea să treacă.

„ Ludovic Orban se bazează pe 237 de semnături. Va trebuii să aibă grijă că semnăturile să coincidă cu numărul de voturi. Au nevoie de 233 de voturi, Cred că nu o să întrunească numărul necesar de voturi că moțiunea să treacă. Noi avem încredere în cei cu care am discutat și avem încredere că dinscolo de bătălia partidelor, miză electorală și interesele personale important este ce se întâmplă în această țara. Moțiunea poate fi introdusă, este un instrument al opoziției, e normal, dar atunci când vrei să dai dovadă de seriozitate vii cu un program de guvernare astfel încât oamenii să vadă la ce s-a renunțat în Parlament și ce vor avea pe viitor”, a conchis Dăncilă.

 

Inchide