Premierul Ponta, după articolul din Gândul: Jumătate din primarii țării au fost declarați incompatibili de ANI. Facem acum alegeri în toată țara?

Premierul Ponta, după articolul din Gândul: Jumătate din primarii țării au fost declarați incompatibili de ANI. Facem acum alegeri în toată țara?
Publicat: 26/07/2013, 12:08
Actualizat: 26/07/2013, 12:08

Premierul Victor Ponta, a declarat, la Sibiu, întrebat despre faptul că mulți primari sunt declarați incompatibili de către ANI, că, discutând și cu Comisia Europeană și cu Agenția, vrea să fie luată „decizia legislativă corectă”. Întrebat, joi seară, ce părere are despre faptul că foarte mulți primari din județul Sibiu au fost declarați incompatibili de către Agenția Națională pentru Integritate pentru că fac parte din Adunarea Generală a Acționarilor la un operator regional de apă, premierul a spus că „e în toată țara problema asta”. Gândul a prezentat presiunilor care au venit din teritoriu asupra conducerilor PNL și PSD pentru modificarea competențelor ANI. Vicepremierul Dragnea a declarat că a inițiat un act normativ, care a fost trimis spre avizare la MInisterul Justiției, care reglementează „mai clar” situațiile de incompatibilitate și conflict de interese.

„E în toată țara problema asta. În primul rând, vreau să văd care e decizia instanțelor, pentru că știu că au contestat în instanță toți aleșii locali. E o situație undeva la mijloc, în sensul că nu au reprezentat niște interese private, ci e vorba de interese publice. Vedem ce decid instanțele de judecată, discutăm și cu cei de la Agenția Națională de Integritate și Comisia Europeană și, în mod sigur, va trebui să găsim o soluție”, a declarat premierul.

Acesta a menționat că „nu va fi o soluție unilaterală a Guvernului”, dar nici nu poate accepta ca jumătate dintre primarii țării să fie declarați incompatibili.

„Nu pot spune că jumătate din primarii României o să fie declarați incompatibilei, pentru că ce facem? Facem alegeri în toată țara? Nu cred că e o idee bună. Nu vreau să mă antepronunț, vreau să văd decizia justiției. E o practică totuși unitară și, discutând și cu Comisia Europeană și cu ANI, vreau să luăm decizia legislativă corectă”, a mai spus Ponta.

Premierul a adăugat că „e important să nu avem un nou motiv de dispută cu Comisia Europeană, însă jumătate din primarii țării și din consilieri sunt în această situație și trebuie să găsim o soluție”.

Pe de altă parte, la începutul lunii iulie, Agenția Națională de Integritate anunța că a constatat că 20 de primari din județul Sibiu au fost în incompatibilitate, întrucât au deținut și funcții de reprezentanți în Adunarea Generală a Acționarilor a SC Apă Canal Sibiu.

Cei mai mulți primari din județul Sibiu în cazul cărora ANI a constatat că sunt incompatibili s-au declarat revoltați și au anunțat că vor contesta decizia, unul dintre edili, cel din Cisnădie, spunând că nu a făcut parte niciodată din AGA a SC Canal și că cei de la ANI sunt „niște nebuni”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului