VIDEO | Premierul tranșează controversa privind vaccinarea obligatorie: „Nimeni nu va fi vaccinat forţat. O ipocrizie cinică să minţi pentru voturi”

Publicat: 18/08/2023, 10:24
Actualizat: 18/08/2023, 10:35

Premierul Marcel Ciolacu a răspuns tranșant la acuzațiile aduse de AUR, cu privire la obligativitatea vaccirării. Oficialul a precizat că „nimeni nu va fi vaccinat forţat”, mulţumindu-i lu Alexandru Rafila pentru că a ieşit să explice, să detalieze tot acest program naţional de vaccinare. 

Reamintim că AUR a organizat un protest, joi dimineața, în fața Ministerului Sănătății împotriva ministrului Alkexandru Rafila, care a anunțat Strategia Națională de Vaccinare. În comunicatul de presă, AUR susține că strategia nu este altceva decât un „plan metodic pentru a impune, pe șest, obligativitatea vaccinării”.

„Vaccinarea în România nu a fost şi nu va fi niciodată obligatorie”

„Cred că este o ipocrizie cinică, aş spune dezgustătoare, să minţi şi să sperii oamenii doar pentru a câştiga voturi. Vaccinarea în România nu a fost şi nu va fi niciodată obligatorie. Înţeleg perfect reţinerile românilor după tot ceea ce s-a întâmplat în pandemia COVID, însă aici vorbim despre nişte vaccinuri pe care le facem noi toţi, părinţii noştri, bunicii noştri, de zeci de ani în România.

Sunt vaccinuri împotriva unor boli extrem de grave. Strategia Naţională de Vaccinare pusă în dezbatere de Ministerul Sănătăţii este despre informare corectă şi obligaţia statului român ca toţi românii să aibă acces echitabil la vaccin, mai ales cei aflaţi în grupurile vulnerabile, atât şi nimic mai mult „, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, în cadrul şedinţei de Guvern.

România, pe ultimul loc din Europa la vaccinurile tradiţionale

Miniistrul Rafila s-a declarat îngrijorat de situația României privind vaccinarea populației, spunând că suntem pe ultimele locuri din Europa, fapt îngrijorător pentru sănătatea generațiilor viitoare.

În ultimii 10-15 ani, scăderea acoperirii vaccinare în România a fost un element care este îngrijorător și a adus România dincolo de locul 100 în clasamentul mondial în ceea ce privește acoperirea vaccinală. (…) Suntem la multe dintre vaccinuri pe ultimul loc în Europa și lucrul acesta trebuie schimbat, având interesul să ne protejăm în mod evident copiii și generațiile viitoare, a transmis Ministrul.

„În România, polițiștii și jandarmii au toată susținerea mea”

Premierul Marcel Ciolacu a încurajat, vineri, toți polițiștii și jandarmii din stațiunile de pe litoral să ia toate măsurile pentru a-i opri pe „bombardierii” care fac scandal pe plaje.

„În final, în că începe weekendul și probabil iarăși stațiunile de pe litoral vor fi pline de turiști. Vreau să fac un apel către forțele de ordine să fie foarte ferme în aplicarea legii. Oamenii vor lege și ordine.

Trebuie toleranță zero față de toți așa-zișii bombardieri care fac scandal și confundă plajele și drepturile cetățenești cu maidanul. În România, polițiștii și jandarmii au toată susținerea mea, a întregului guvern și a tuturor oamenilor de bun simț din această țară”, a conchis Marcel Ciolacu.

CITIȚI ȘI:

VIDEO | 1.000 de membri AUR strigă „demisia, Rafila”, în fața ministerului Sănătății. Alexandru Rafila spune că vaccinarea NU devine obligatorie

EXCLUSIV| Alexandru Rafila, despre forma actuală a Planului Național de Combatere a Cancerului: ”Făcut de neprofesioniști, de cineva care habar n-are”

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată