Premierul Victor Ponta explică de ce se înțelege atât de bine cu Dan Diaconescu

Premierul Victor Ponta explică de ce se înțelege atât de bine cu Dan Diaconescu
Publicat: 06/06/2014, 13:40
Actualizat: 28/07/2014, 16:50

„O să avem negocieri săptămâna viitoare (cu PPDD- n.r.).. În funcție de rezultatul negocierilor putem să semnăm sau nu un protocol de colaborare. În aceste zile, după cum ați văzut, evaluăm situația din teritoriu”, a afirmat Ponta.

Întrebat cum se înțelege cu Dan Diaconescu, Ponta a răspuns: „Perfect, că nu vorbim. Eu am discutat cu conducerea partidului, doamna Man, secretarul general și, în rest, discutăm din punct de vedere al majorităților politice la nivel local, la nivel parlamentar și guvernamental”.

Ponta a mai arătat că îl felicită „strict politic” pe Vasile Blaga întrucât, cu doar 12%, „a devenit șef peste toate județele din România, manipulând pe cei de la PNL”.

„Dincolo de politică, dacă vorbim de faptul că totuși românii au votat în 2012, practic, în toată țara, să nu mai fie PDL la guvernare, iar în 2014, după înțelegerea dintre Blaga-Iohannis, se trezesc cu PDL la guvernare în teritoriu, nu prea e corect, dar așa e în politică”, a adăugat Ponta.

Victor Ponta a mai arătat că, atunci când PPDD era aliat cu PDL și PNL și a semnat moțiunea de cenzură, acest partid era declarat de către unii analiști drept „aliat extrem de important și extraordinar de bun”, iar dacă se aliază cu PSD, este considerat „rău”.

„Dacă nu se mai aliază cu PDL și PNL, deodată cei de la PPDD sunt foarte răi. Să fim serioși! Deci ei sunt buni dacă se aliază cu PDL și PNL și sunt răi că se aliază cu noi? Nu, eu cred că electoratul PPDD este mult mai apropiat ca și gândire, ideologie, cerințe și așteptări de electoratul de centru-stânga al PSD”, a mai spus Ponta.

El a mai spus că, dacă PPDD va avea prezență în guvern, reprezentanții PPDD vor fi stabiliți de acest partid.

Întrebat în legătură cu faptul că Dan Diaconescu ar dori conducerea a două ministere, Transporturi și Diaspora, Ponta a răspuns: „Acum, dacă îi dăm lui Diaconescu tot ce își dorește, el o să fie președintele României, a anunțat asta, după cum a fost și deputat de Gorj”.

Ponta a mai arătat că nu îl deranjează dacă există și alte păreri în PPDD, cum este a lui Daniel Fenechiu.

„Nu totdeauna toată lumea este de acord cu ceea ce se decide, de aceea avem structuri, ne sfătuim. Doar în partidul domnului Antonescu, când Antonescu era președinte, dădeau cu toții din cap că da, are dreptate Crin. Acum, noi, ceilalți, suntem ființe vii”, a adăugat Ponta.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase