Premierul Viorica Dăncilă o atacă pe Raluca Turcan: Mai ușor cu amenințările. Vă puteți da doctoratul în plângeri penale

Premierul Viorica Dăncilă o atacă pe Raluca Turcan: Mai ușor cu amenințările. Vă puteți da doctoratul în plângeri penale
Publicat: 18/06/2019, 17:20

„Doamnă Turcan, vorbiți de ignorarea votului oamenilor. Noi am învățat din acest vot. Am văzut care sunt greșelile și nu le repetăm. Însă dumneavoastră ignorați votul românilor. Românii au votat în 2016 pentru o majoritate PSD-ALDE în Parlament tocmai pentru a guverna această țară. Încercați să faceți diferența între votul la alegerile parlamentare și votul la europarlamentare sau locale. Am să rog pe cineva să vă explice semnificația fiecărui vot pentru că văd că nu puteți să faceți față. În același timp mai ușor cu amenințările stimată doamnă. Știu că puteți să vă dați dctoratul în plângeri penale, pentru că faceți acest lucru pentru tot ceea ce nu vă convine. O să faceți plângeri penale împotriva tuturor celor care nu v-au votat și nu o să vă voteze niciodată pentru că nu inspirați încredere? Aceasta este metoda pe care vreți să o folosiți? Acest lucru înseamnă democrație? Cine nu este de acord cu mine este împotriva mea și îi fac plângere penală? Mai mult, poate chiar de Înaltă trădare, pentru că ne-am obișnuit cu acest lucru”, a declarat Viorica Dăncilă, la dezbaterea moțiunii de cenzură.

Premierul a afirmat că ar fi fost mai util dacă PNL ar fi venit în textul moțiunii de cenzură cu argumente, nu cu jigniri.

„Atunci mă întreb, cum reprezentați dumnevoastră această țară? Cu plângeri penale împotriva primului ministru pentru un parteneriat strategic cu o altă țară? Aceasta este modalitatea dumneavoastră de abordare? A spus și repet, oamenii nu apreciază jignirile. Aș fi vrut să veniți cu argumente. Cred că ar fi fost mult mai bune și dacă tot vorbiți de partide mici, cred că faceți referire la partidul care v-a promovat, la PDL, în niciun caz la PSD”, a adăugat Dăncilă.

Șeful Executivului a mai spus că guvernul său a emis 114 ordonanțe de urgență, la fel ca guvernul Cioloș, însă nu a modificat codurile penale într-o singură zi ca fostul guvern.

„Am ascultat cu multă atenție ceea ce ați spus. Am crezut că veți avea abordări diferite, că veți folosi argumentele, nu jignirile. Se pare că este un scenariu pe care îl repetați de fiecare dată când este moțiune de cenzură. Ați vorbit despre ordonanțele de urgență. Vă reamitesc că guvernul Cioloș a dat într-un an de zile 114 OUG, Guvernul Boc a dat 130, guvernul Dăncilă a dat 114 OUG, dar există o diferență. Guvernul Dăncilă nu a făcut ceea ce a făcut guvernul Cioloș, nu a modificat 151 de articole într-o singură noapte, din Codul penal și Codul de procedură penală. De ce folosiți dublul standard? De ce spuneți numai ceea ce vă convine?”, le-a transmis Dăncilă parlamentarilor opoziției.

Parlamentarii votează, la ora transmiterii acestei știri, moțiunea de cenzură pentru demiterea guvernului Dăncilă. Votul este secret, cu bile. Pentru a trece moțiunea sunt necesare 233 de voturi, din totalul celor 465 de parlamentari.

Foto: Mediafax Foto

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
A MURIT MARELE ACTOR român. Durere imensă pe scena teatrului românesc: Timpul are şi el...
Putin, palat de 1 miliard. Imagini uluitoare din casa dictatorului
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani