Președintele Camerei Deputaților: Să punem pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare și proiectul privind reducerea TVA

Președintele Camerei Deputaților: Să punem pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare și proiectul privind reducerea TVA
Publicat: 09/01/2020, 12:59

„PNL trebuie să-și aducă aminte și de proiectul inițiat privind reducerea TVA de la 19% la 16% și a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5%. Să-l punem și pe acesta pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Liderul PSD a răspuns și la afirmațiile liberalului Florin Roman, care susține că PSD ar trebui să aleagă între pensii speciale și alocațiile de stat.

„Esre foarte bine faptul că PNL și-a adus aminte că avem o prevedere, adoptată deja de Parlament, prin care se dublează alocațiile copiilor, prevedere pe care însă domniile lor nu au găsit de cuviință să o și pună în aplicare. Deși a trecut aproape o lună, PNL nu a fost interesat de găsirea unei soluții”, a subliniat Ciolacu.

El a afirmat că PSD susșine desființarea pensiilor speciale, însă va fi doar „o altă lege declarată neconstituțională”.

„PSD este pentru tăierea pensiilor speciale, însă așa cum vrea PNL va fi doar o altă lege declarată neconstituțională. Pentru a face efectiv dreptate, pentru ca sumele să fie reduse, noi am inițiat legea supra-impozitării pensiilor speciale și am votat-o deja la Senat. PSD va vota supraimpozitarea pensiilor, cu excepția militarilor, întrucât aceștia își riscă viața în teatrele de operațiuni. Până acum, PNL a venit doar cu minciuni. Se fac că fac, nedorind în realitate să schimbe nimic!”, a conchis președintele Camerei Deputaților.

Liberalul Florin Roman a scris, joi, pe Facebook, că dacă PSD va vota tăierea pensiilor speciale, Guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocațiilor majorate, în urma votului de la sfârșitul lunii decembrie, din Parlament.

Proiectul de lege privind reducerea TVA de la 19% la 16% și a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5% este inițiat de liberalul Florin Roman, însă acesta a fost retrimis la comisie în plenul din 18 decembrie, nefiind susținut nici măcar de PNL.

Președintele Klaus Iohannis a declarat pe 17 decembrie că „în acest moment bugetul nu-și permite o reducere pe TVA”.