Președintele Comisiei SRI: Udrea ne-a spus cum se discuta despre anchetarea baronilor PSD

Președintele Comisiei SRI: Udrea ne-a spus cum se discuta despre anchetarea baronilor PSD
Publicat: 19/10/2017, 16:08
Actualizat: 25/03/2019, 23:19

„Ne-a prezentat întâlnirile care aveau loc în 2009, 2010 și după, întâlniri informale care erau precedate de chestiuni oficiale și succedate de întâlniri neoficiale, și persoane din conducerea SRI, Justiție, mediul politic Se contura ideea că PSD e un partid puternic și trebuie „ajutat” să nu mai ocupe atât spațiu în spectru și soluția ar fi ca baronii locali ai PSD să fie anchetați și deferiți justiției. Mai degrabă o decizie, nu neapărat o situație în care ar fi greșit cineva” a declarat Claudiu Manda, directorul Comisiei de Control SRI.

Fostul deputat Elena Udrea a declarat, joi, înainte de a fi audiată în Comisia pentru controlul SRI, că va vorbi despre modul în care „statul paralel” controlează societatea, „folosind justiția ca instrument principal”, precizând că s-a prezentat în urma invitației comisiei.

„Nu o să reclam nimic, o să spun lucruri pe care le cunosc din experiența proprie, directă sau indirectă, lucruri care contează și care sunt relevante pentru modalitatea în care sistemul, statul paralel controlează astăzi societatea, folosind justiția ca instrument principal. (…), unul dintre scopurile invitației este să lămuresc lucruri care s-au spus până acum de alte persoane și în care am fost invocată și să spun la rândul meu ceea ce știu despre cum s-a construit acest stat paralel în ultimii ani în România”, a declarat fostul deputat Elena Udrea, înainte de a fi audiată în Comisia pentru controlul SRI.